Галеви броят пачки в палати, а други – мишоци в дупки

1000 осъдени бандити са избягали и се издирват у нас и в чужбина
3 авг 2015 10:00,
58
Галеви броят пачки в палати, а други – мишоци в дупки
Снимка: архив, БТА

1000 осъдени бандити и престъпници са избягали от Темида и в момента се издирват както у нас, така и в чужбина. Това са престъпници, чието наказание е потвърдено на три инстанции и трябва да са в затвора, но вместо това са на свобода, тъй като са духнали.

Това разкрива пред  "Телеграф" шефът на сектор "Издирване" в Главна дирекция Национална полиция главен инспектор Ивайло Димитров.

Още по темата

По думите му общият брой на издирваните в момента, които по някакъв начин са сгазили закона, е 15 000 души. Сред тях има престъпни босове, гангстери, убийци, както и лица, които се крият от разпит пред дознатели или свидетели по дела.

Дупнишките престъпни босове Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха мистериозно през май 2012 година – само седмица преди Върховният касационен съд да ги осъди ефективно на по 5 години затвор. Те бяха признати за виновни за това, че са тартори на банди за рекет и изнудване. Вече три години българските издирвачи и колегите им от Интерпол вървят по петите им, но резултата все още няма.

"Това не са обикновени крадци от хранителен магазин, а хора с много пари. Те отдавна знаят в кои държави да се крият и колко време да остават в тях, за да не ги хванем. Получавали сме оперативни сигнали за местонахождението както на Галеви, както и на много други известни кримигерои, но те са космополитни граждани и веднага сменят държавата", коментира шефът на сектор "Издирване".

Приближени на дупнишките феодали споделят, че в началото Галеви са се укривали в ЮАР, после се преместили в Латинска Америка, засичани били и в Румъния. До момента обаче следите им се губят.

По същата схема като наркобароните духнаха от Темида преди да влязат в затвора и едната от осъдените за убийството на 19-годишната Севиля в столичния квартал "Люлин" през 2011 година, килърите на студента Стоян Балтов, както и Илиян Тодоров от дискотека "Соло".

Разликата между тях и маститите гангстери обаче е в парите и начина им на живот зад граница.

"Докато едни се ширят в палати и броят само пачки, тези се свиват като мишоци по разни дупки, а родителите им тук броят стотинките за хляб", смятат оперативни работници.

По-бедните бегълци редовно сменяли външния си вид, боядисвали косите си, пускали мустаци и бради, за да не могат да ги разпознаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
urbanshark преди 6 години
егати глупостите кои се крие бе ? 2 годин сам бил за издирване в италия не саггм сменял никав вид не сам пускал мустаци просто никои не те търси познавам още поне 5 4овека дето си живечт спокоино единия е от 1996 та навън има дете жена търсил некои зад граница омг тия мое да ги разправа на некое дете то4но само с крадци от хранителни стоки се занимават на тях им спират тока направо колко си по малак толко по те смазват за 1 вафла лежат пове4е от обииците .
43
0
 
1
 
! Отговори
ЕКА преди 8 години
Кое от Европейското на изписаните поименно не разбрахте?Като работодатели те са почтенни и държат на качествената работа,която се заплаща достойно и заслужено.Колко завистници могат да потвърдят със свидетели,че не са търсели лична изгода и облаги,за да натрупат капитал от злословие и безсилие правейки интриги от бездушие?Лесно е да се гледа сламката в окото на ближния,когато има само греди в очите ви.Аз също не позволявам да се говори от мое име и обичам да съм конкретна с всеки
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха. Те вече са други личности с други самоличности ахахаха. Предишните ги няма вече ахаххаха
41
0
 
1
 
! Отговори
Tan4o преди 8 години
Ako sa v Peru ili Paragvay nikoi nqma da gi tarsi.
40
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Сочим тези 1000 с влезли присъди изчезнали извън пределите на БГ и немогат да приведат присъдите в изпълнение.Интересно е коя е пречка да не се приведат присъдите на тези които не се крият и са в БГ както е не бе ИЗВЕСТНА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИЧНОСТ НАСТОЯЩ ДЕПУТАТ И БИВШ мвр Ця.Цветанов.
39
1
 
3
 
! Отговори
Историк преди 8 години
"Справедливостта е нещо различно от правосъдието. Нашата страна и нация е велика защото в нея нашите предци са създали надеждно правосъдие, но справедливост няма никъде и тя не може да бъде създадена с никакви закони." Ричард Никсън - извадка от изказване пред Конгреса на САЩ
38
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
А кой им каза кога и къде да избягат? Вероятно онези магистрати, които също броят пачки, но не им е нужно да сменят държавата или да бягат от Интерпол. Питам се дали братя Галеви са по-престъпници от тях?
37
1
 
19
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
" Вече три години българските издирвачи и колегите им от Интерпол вървят по петите им, но резултати все още няма.???Ами сменете българските "пишман " издирвачи с такива от " Мосад " !Само че тия от "Мосад", предпочитат да " решават проблема на място и веднага ". Накрая само щв Ви изпратят сметката във ""финикийско изражение "Това да ви е проблема !:))):)))):))))
36
0
 
16
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
1000 осъдени бандити са избягали, 15 000 се "скатават" ? ? ? ?А колко реално " лежат " - НУЛА !Ама дайте да се разбереме най- накрая ! Пандиза е за кокошкарите...Те такива затвор ги не лови !:))):)))
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 12 клетви другия път ще звънят да ги приемат по-бързо в онкологията, споко. Не забравяйте, че този сват е училище, в което има и добро и зло. И един ден всички ще бъдем съдени.
34
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ония ден в пирогов дойдоха едни спортисти с счупени уши от борба абсолютно мутренско държание видяха че има опашка пред травматологията и почнаха да въртят телефоните след което излезна да ги посрещне един човек и ги вкара през друга врата преди 12 чакащи хора
33
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А такива като галеви и маргините всеки ги знае къде са ... като беше пуснат за издирване единия маргин всеки в пловдив знаеше в кой хотел е но никой не го търсеше там
32
0
 
40
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Анонименсина на първанов си купил пет звезден хотел за 7,5 милиона...какви данъци е плащал досега за да спести тези пари..как ще връща ако някоя банка му е отпуснала кредита...дали на баба пена ще отпуснат кредит да си купи хотел...къде е НАП да провери доходите на момчето до днес и как се е развивал бизнеса му..къде са службите...антикорупция комисията..
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един приятел преди повече от 10г. искал да си вземе екстази и амфетамини в един клуб на морето и всички са го насочили към охраната които са били ИПОН
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те мутрите се познават по джиповете охраната наркотиците във вип в клубовете по държанието им с останалите хора и никой не ги закача. Аз без да съм следовател мога да преценя дали на човека с бмв х6 му е чиста работата за по-малко от два дни.
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам не само са "духнали", ами май са и "кихнали" сериозно на съответните места....
28
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
npravi li vi vpe4atlenie,4e za tiq 25 godini demokracia,nqma6e nito edin vkaran v zatvora mafiot,bratq Galevi,bratq Margini,na vsi4ki im se razmina tova spored vas slu4aino li ,koito e 4el Georgi Stoev 6te vidi 4e slu4ainosti nqma,koito e pisal za vrazkite na Borisov s mafiata,koito se e opital da izkara na qve tiq vrazki ili e na onq svqt ili si e podvil opa6kata ot strax da ne se preseli tam,ako vzeme da prikazva
27
0
 
40
 
! Отговори
гррррр преди 8 години
Както пишеше по-долу:"А как са минали границата?" С какви документи? Ами другите граници? Ами летища и проверки? Ами преследването от Интерпол? Ами пари за тия неща? Истината е, че такива работи не стават без сериозна подкрепа от много високо ...
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До веско..добре де защо така се изхождаш в сайта без елементарни познания а със партиини пристрастия..май забравяш че имаме Google...
25
0
 
44
 
! Отговори
румен преди 8 години
В Българския СЪД работят престъпници.