Петима с обвинения за трафик на жени за проституция

"Услугите" се предлагали у нас и в Холандия
0
Петима с обвинения за трафик на жени за проституция
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел предлагане на сексуални услуги в България и Холандия.

Те са задържани при операция на ГДБОП и отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура под ръководството и надзора на прокурор от Специализирана прокуратура. За общодържавно издирване е обявен и шести участник в престъпната група, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Валери Видолов и участниците Донка Камбурова, Петя Василева, Петър Андонов и Илияна Видолова. Предстои повдигане на обвинения и на Мартин Великов, който до момента е в неизвестност.

Двама от групата се разследват за трафик на жени с цел сексуални услуги и в Холандия. По случая е създаден и работи съвместен екип на холандската прокуратура и на българската Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства в България групата е действала от септември 2013 г., като е набирала момичета за предоставяне на сексуални услуги в нощен бар „Интрига“ и в къща в Приморско.

През летните месеци обвинените Донка Камбурова и Петя Василева работели като управителки на нощен бар „Интрига“ в Приморско, а извън летния сезон управлявали бар „Ейнджълс“ в София. Ръководителят на групата Валери Видолов пък бил собственик на фирмата, стопанисваща двете нощни заведения.

На 23 август 2015 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Валери Видолов и Петър Андонов, Донка Камбурова и Петя Василева са под „домашен арест“. На Илиана Видолова е наложена мярка „парична гаранция“ от 3000 лв. Мартин Великов се издирва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари