Точат банковите карти на чужденците по морето

Престъпници поставят скимиращи устройства по банкоматите
25 авг 2015 16:58,
11
Точат банковите карти на чужденците по морето
снимка: Flickr

Летният сезон и морето са най-удачното време, в което престъпниците масово източват карти на туристи по Черноморието.

Те използват познатата схема с поставяне на скимиращи устройства по банкоматите, като малките камери умишлено се слагат в големите курорти у нас като Слънчев бряг, Несебър и Поморие, съобщава Нова тв.

Въпреки многобройните предупреждения, туристите рядко са достатъчни бдителни. Само през този сезон полицията е установила над 20 скимиращи устройства. Колко са картите, от които са изтеглени пари, никой не може да каже.

Микрокамерите, които крадат данните ни, са изключително малки и трудно се забелязват.

Ръбове и издатини върху лицето на банкомата, ленти, лампички и отвори, които на практика са камера, целяща да открадне информацията за данните ни, са други фактори на които трябва да обръщаме внимание, ако решим да теглим пари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.Банкоматите са собственост,отговорност и се обслужват от банките!Кой може да прави дупки и слага камери в банкоматите?2.Допускаме,че камерата записва набрания пин-код.А кой записва чип-кода на картата?3.Кой дава и кой получава,"чете" и използва тези записи?4.Банкомата сработва по система "И"- двата правилни кода трябва да са въведени в правилна последователност.Външен за системата компютър това не може да го направи.Извод:Всичко е под управлението на банкстерите,собственици на банките!
9
1
 
1
 
! Отговори
До Валентин преди 8 години
Когато закъсаш и някой ти е нахлул в къщата, явно звъниш на ЦСМП или пожарната. Но не се сещаш за МВР. Айде, да не сме такива, такива за които се представяме, че ставаме смешни. Не за друго, а за това, че при първи проблем звъним на МВР..Лисицата, като гледа гроздето си мисли, че е кисело..само защото не може да го достигне или никой не и е дал акъл,как да го направи. За "масовката" и военни, полицаи, миньори,пожарникари и др. се водят- недъгави,некадърни. А при нужда първо тях търсим. Ай, стига
8
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 години
Мдаа случайно ако има пострадали чужденци застрахователя ще плати,а собственика на банкомата ще плати на застрахователя.Честито.Пък полицията да почне да ги хваща.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За това по-добре е да се плаща директно с кредитна или дебитна карта
6
0
 
1
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
От бай ви Чекист един съвет. Слагате лепенка на CVV кода на картата (да го запомните преди това). След като сложите картата в банкомата закривате с ръка бутоните докато въвеждате пина.Това е достатачно. И може за всеки случай да потъркате с ръка бутоните след като изтеглите парите (понякога се слагат накладки на самите бутони, а след като си изтеглите парите се махат) и се вижда клавишите които сте натискали. Разбирасе има още 1000 фатки, но това като цяло е достатачно.
5
2
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
"Въпреки многобройните предупреждения, туристите рядко са достатъчни бдителни."А защо армията от търтеит с милиарден бюджет не разкрива и лови мошениците, вместо да обвиняват туристите, че едва ли не сами са си виновни. Затваряйте го това скапано МВР, че за нищо не стават 90 % от дебелогъзевците.
4
0
 
6
 
! Отговори
dd преди 8 години
Естествено некадърно написана статия. Скимера не е камера. Камерата се използва за да се види ПИН-а на картата. Информацията я чете скимера, който се поставя в отвора за карти на банкомата.
3
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Да не искат да кажат че не знаят кой слага устройства на банкоматите,или не са заснети.
2
72
 
15
 
! Отговори
Електорат преди 8 години
Това нашето Черноморие вече се превърна в един голям виц....Кърлежи, ***, алкохол, златни чадъри и шезлонги и код кафяво :-)
1
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 8 години
В България е така! Да си знаят чужденците.