Полицаи под прикритие ще борят автомафията

На прицел ще са скъпите квартали Бояна, Драгалевци, "Лозенец”
Обновена: 26 авг 2015 07:02 | 26 авг 2015 07:00, Анисия Иванова
29
Полицаи под прикритие ще борят автомафията
Снимка, архив Булфото

Полицаи под прикритие ще влязат в скъпите квартали в страната, за да се борят с автомафията. Такова разпореждане е било спуснато към всички областни дирекции на МВР след бума на кражби на коли у нас.

Агентите ще бъдат подпомагани и от униформени полицаи, които също ще патрулират по местата. От силовото ведомство вече са изготвили списък с районите, където се наблюдава тенденция към увеличение на задигането на скъпи возила. Такива са столичните квартали Бояна, Драгалевци, „Лозенец”, идеален и широк център на града, както и по-крайния жк „Надежда”. Последният е привлекателен за автокрадците заради близостта му с Волуяк, където се подвизавали едни от най-изпечените апаши в бранша.

„Няма да бъдат подминати и останалите райони и градове. Просто ще съсредоточим силите си на местата, където има увеличение на този тип престъпления. Това ще има най-малкото и превантивен ефект, тъй като ще стресне контингента обясниха от „Национална полиция” пред „Монитор”. От там се похвалиха и с множество арести на автокрадци през последните седмици.

Преди дни беше задържан Ярослав Димитров-Яро, който беше сниман как краде коли от подземен паркинг в София и ядоса премиера Бойко Борисов.

32-годишният мъж от Герман е осъден в Словения заради опит да вкара там открадната кола, има и още три висящи разследвания. Въпреки това е бил с мярка подписка и е сниман да краде колите в София. Няколко дни по-късно с белезници се оказал и съучастника му, който бил заподозрян за поне още 4 случая на кражби на коли, частите на които после пласирал в Северозападна България.

Малко след като бил заловен Яро, от полицията изготвили анализ на база на оперативна информация за криминалния контингент в страната, който се занимава с автокражби. Така последвали и арестите. На 20 август служителите на МВР стартирали мащабна полицейска операция в „Златни пясъци” и „Слънчев бряг”, където традиционно има много летовници с изключително скъпи коли. Така в ареста попаднали няколко джамбази. Двама от тях са заловени, докато се опитват да откраднат луксозен джип „Ауди Q7”. Те са арестувани тъкмо когато се опитвали да запалят колата. Ченгетата сгащили и техни колеги, малко след като задигнали мерцедес. Открита е друга кола, открадната от Варна, както и две с пренабити номера на рамата.

Ченгетата ударили и автоморгите на териториите на областите Варна и Бургас. От депата за разглобяване на коли са иззети части и двигатели от над 30 откраднати коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Ха-ха-ха-ха. Така като сте тръгнали вземете им пуснете и снимките на тия агенти, да знам ако ги видя да ги похваля.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР пак ни баламосва...Защо не го закрием това МВР, така и така нищо не правят, а в всяка престъпна група има поне един полицай?
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да им напишете и имената. Така ще им е още по-лесно да са "под прикритие". Голямо обявление няма що...
15
0
 
19
 
! Отговори
Няма вече кой преди 8 години
Няма кой да вярва, че вълци ще пазят агнетата..... Хората се наядоха с буламача на обещанията.Тази лъжа се ядеше преди хората да напуснат кошарата България
14
1
 
30
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Съобщение от радио Ереван: "Сутринта в Бояна, полицаи, преоблечени като автоджамбази, са откраднали кола, в която са се возили автоджамбази, преоблечени като полицаи
13
1
 
21
 
! Отговори
66 преди 8 години
Ами в скъпите квартали ще влязат,там най-много бакшиш ще получат.И как ще се прикрият-с костюм на Дядо Коледа или по бански ? Кой ли ви вярва та пишете глупости?
12
1
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Както пееше Веселин Маринов - " Нашата ПОЛИЦИЯ ни ПАЗИ" - но се оказва че - Нашата полиция пази богаташите -- както го прави от 26 г насам - АЛО ? докога ще се пазят само богатите бе?-- ами няма ли да опазите бабите дядовците които ежедневно са убивани със секири - пребивани и тормозени ? кога Полицията ще пази равнопоставено всички БГ Граждани ? с нашите пари ще се пазят богаташите ли ? с нашите пари ще се строят пътища до незаконните хотели и частни плажове ли ? това ли е справедливоста в БГ ?
11
1
 
25
 
! Отговори
Народна милиция преди 8 години
Нямам грам доверие на нашите тромави полицаи!Ще ги търсите само ако има аванта,ядене и контрабанда.Има и кадърни между тях но системата автоматично ги изхвърля.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ще им е тарифата на тия агенти?!
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Автокрадците си се отчитат редовно, но малко се поразмириса напоследък (може би аромата от Лоценец). За това началството е решило да пораздуха миризмата с измислени акции. Почти съм сигурен, че никой няма да хванат. Може би някой притежател на цигара марихуана, който ще бъде ударен със цялата сила на закона, и ще му се иска да е станал автокрадец или убиец, тъй като те получават по-леки присъди.
8
2
 
18
 
! Отговори
ТАЙНИ СЛУЖБИ преди 8 години
По време на комунизма имаше така наречените ''Отрядници'' по населените места в Разградско и така нестана ясно чии Проект беше и с каква Цел?
7
1
 
25
 
! Отговори
SDA преди 8 години
*** то главните автокрадци работят в полицията и при застрахователите.Та как ще се борят с тях все още не е ясно.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прах в очите на хората. В наща малка държавица всичко се знае - кой, кога, къде и защо. Ако искат да ги хванат - ще ги хванат до 48 часа всичките. Това е поредната маневра да се развържат ръчиците на "КАТ" да "заработват" допълнително, вместо да се закрие тази прогнила и непотребна служба, която е един голям тумор за обществото!
5
0
 
25
 
! Отговори
FBI преди 8 години
А кога ще разследват 10-те Топ Милионери на Прехода , тоест всички са приятели и е неудобно да се закачат , типично за Арабаконашките бандити , нищо не се е променило от 100 години насам само дето сега карат поршета и ферарирата
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Български народни приказки"-2015г.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не полицаи под прикритие ще ловят престъпниците,а управляващите ни след 1989г политически,икономически и финансови престъпници под прикритието на управляваната от тях правораздавателна система и полиция унищожават българската икономика и народ!Над 25 години политическите некадърници разиграват изборната пиеска "Тука има,тука няма",едни и същи партийни бандити под прикритието на избори се гаврят с народа ни!Обидно за 1350-годишната ни държава!Срамуваме се от вас,политически сульовци и пульовци!
2
0
 
22
 
! Отговори
Местната преса преди 8 години
съобщава, че от деня Х до деня У на територията на кварталите А и Б ще се оргазинира много тайна полицейска акция. На вниманието на заинтересованите утре допълнително ще бъдат обявени и часовете на провеждане и силите, които ще участват. С една дума милиционерите са си позьори- ако искаха да свършат работата, нямаше да се хвалят пред неграмотните ***, да ги разнасят по сайтове и вестници, а щяха да си написали дознанията.
1
2
 
31
 
! Отговори
ами преди 8 години
Полицаи под прикритие....и как ще се маскират...като дървета никой да не ги забележи.