400 лева глоба за шофьор за 222 км/час край Волуяк

Убийците на пътя стават все повече, показва черната статистика
27 авг 2015 08:47,
80
400 лева глоба за шофьор за 222 км/час край Волуяк
Снимка: архив, Булфото

Всеки ден от столичния КАТ стотици "честитки" тръгват към джигитите. За нарушенията по пътищата на страната вече са изпратени почти 17 000 фиша, а на място са съставени близо 12 000 акта.

Само за три седмици черната статистика показва - 673 ранени и 54 жертви на пътя. От началото на август са настъпили над 500 катастрофи. Това превръща този месец в един от най-черните месеци на пътя.

Още по темата

През последните седмици купчините с честитки за нарушителите стават все по-големи и служителите трудно смогват да обработват всички нарушения.

Опашките за плащане на глобите също стават по-големи. На една от тях чака и Венцислав. За това, че карал без книжка, ще трябва да плати 400 лева. На изхода на село Волуяк в посока Костинброд при ограничение 70 км/ч лек радарите го засичат скорост от 222 км/ч, съобщи Нова тв.

Убийците на пътя стават все повече, показва и черната статистика, а заловените джигити само за три седмици са с 30% повече от предишните месеци. Затова и контролът се затяга и пътните полицаи изваждат нарушителите и агресивните водачи от движението.

Освен за бясно шофиране, пътните полицаи наказват и водачите без книжка, а от началото на август хванатите от КАТ са над 1700. Повечето от джигитите тепърва ги очакват честитките от КАТ, тъй като голяма част от нарушенията са заснети от камерите по пътищата.

От МВР продължават да анализират данните за тенденциите на пътя и са готови да променят начина на проверки, така че да намалят черната статистика и да гарантират безопасността по пътищата на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каране без книжка в белите държави не се плаща 200 евро, а те вкарват в затвора със забрана да караш цял живот! Рецидивизъмът също се наказва съответно! А само аз това, че е нарушил ограничеието със 150 км/ч щяха да му вземат книжката за половин година, да му лепнат някоя хилядарка глоба и обществено полезен труд, ако му е за първи път. Ако се повтори, направо да си прави абонамент за обществения транспорт. България е една сбирщина от безнаказани бабаити. Скоро всичко ще се решава само с бой!
14
1
 
5
 
! Отговори
Bi bilo dobre преди 8 години
Tova momche, da bude sudeno, sled kato zakona ne predvijda surovi nakazania, za takiva narushenia. Ta tova si e opit za ubiistvo, na drugite uchastnici v dvijenieto. Edno burzo delo, 6 meseca lek rejim 5000 globa, 3 godini da vurvi pesha, i vuprosa e reshen. 400 lv ne sa nishto kolegi KATadjii
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли ,че глобите не помагат ?!?!Те ,дори не ги плащат !
12
3
 
6
 
! Отговори
Хех преди 8 години
Тука за 40 над ограничението директно съд и бая вероятно затвор... за глобата да не говорим
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рисковите участъци са преди или след камерите и стоянките на КАТ. На всевъзможни мста се слага ненужно ограничение и хората се изнервят. Повечето шофьори като видят патрулка и почти спират. Редовно при ограничение от 60 км те карат с 30. Ето такива също трябва да ги спират за неадекватно поведение, зощато 200 метра след поста вече карат със 100, а тръгнеш ли да го изпреварваш вместо леко да намали той се надбягва с теб.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще потърси сметка на Александър Цветков който като министър на транспорта от ГЕРБ, създаде схема и продадоха над 120 000 книжки на неграмотни, без образование, без умения, на мургавелковци и турци които не знаят да четат и пишат, на любовници на мутри без грам умения, кой? Сега над 120 000 карат без да познават закона и без да могат да прочетат една дума! КАТ да спира и да им дава да прочетат 3-4 реда или напишат едно изречение. Ако не може да му се взима книжката. Простотията продължава!
9
2
 
19
 
! Отговори
. преди 8 години
Полицай спира автомбил и започва: минахте на червено, с превишена скорост, нямате колан, говорите по телефона, не са ви включени фаровете....и. Т.н.... След лато изброява всички нарушения му казва: Ще трябва да ви взема книжката!-Ами вземете я, аз вече трети път се явявам и не ми я дават, вие ако можете я вземете...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По телевизията казаха 1200 лв а вие 400? Шефа на кат го каза.
7
1
 
12
 
! Отговори
БайДАИ преди 8 години
А за каране без книжка, според мен трябва да се задържа МПС-то докато не се плати глобата, а тя да е поне 500лв.
6
4
 
21
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
В Испания без книжка от 3 до 5 години затвор!!И там не карат на "ФАРОВЕ" :)
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО 400 ?!? Ужас...
4
1
 
11
 
! Отговори
БайДАИ преди 8 години
Хора, не пропускайте да сигнализирате, това на нас ни е останал някакъв много лош навик от соца, да не ни помислят за порти, доносници или там каквото друго. Видите ли някой да кара в насрещно - обаждане, превишена скорост - обаждане. Изобщо подавайте сигнал за всичко, ще се учудите колко от нещата се оправят.
3
0
 
27
 
! Отговори
Tanatos преди 8 години
За каране без книжка все си мисля,че трябва в затвора да те вкарат...минимум!400лв глоба не знам дали е адекватна само за маааалката разлика в скоростта от 152км/ч.
2
13
 
7
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Да не забравите да проверявате и за "ФАРОВЕ".Щото много *** им увират главите и спряха да ги включват!!И логично се увеличиха катастрофите!!не е от джигитите и рушветите явно!!
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А стига бре, значи тоя Венцислав кара без книжка с 222 км/ч и само с 400 лева глоба ще се размине? НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!