Митничари пипнаха раница с валута в турски камион

Открити са 43700 щатски долара и 4630 румънски леи
9 сеп 2015 19:43, Анисия Иванова
4
Митничари пипнаха раница с валута в турски камион
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на ГКПП Дунав мост Русе - Гюргево откриха раница с валута (около 86 000 лева). Парите пренасял шофьор на турски камион, пътуващ вчера от Румъния за Турция, който казал, че камионът пътува празен, съобщиха от Агенция "Митници".

Служители обаче го селектирали за проверка и му дали да попълни декларация за пренасяни ценности и валута. Водачът на камиона декларирал, че пренася около 6000 евро.

При направената проверка в превозното средство митничарите открили раница в шофьорската кабина. Оказало се, че "личният багаж" на шофьора е пълен с пачки пари, надписани с имената на изпращачите и поръчка за стока, която очевидно ще трябва да се пренесе нелегално. 

Открити са общо 43 700 щатски долара и 4 630 румънски леи (с равностойността 86 000 лева), които ще бъдат отнети в полза на държавата.

По случая е образуваното дознание по чл. 251 от НК за нарушение на валутния режим, което се води в условията на „бързо производство". Шофьорът на камиона е задържан и е в русенския следствен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: митнициРусевалута
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Димо преди 8 години
"|Митничари пипнаха раница с валута в турски камион "Aйдеее, пак удариха "джакпота " тия !Еееех....митничар да си на тия години...:))):)))))
2
0
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
До Анонименпреди време обраха собствениците на едно заведение, разбиха им касата и т.н. и като говорили с разследващия ,им казал , че ако еврото са в пачка има детектори способни да ги засекат - на един му разкъртили една стена , бил си зазидал 100 000Е .... доколко е истина няма си представа
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гн ,какво говорите вие ,или вашият ум невзема завой ,имаели идея от мусли който идват за парите на Европа ,няма да работят ,ще правят само деца инесе приобщават , те искат да стане по тяхно без да се съобразяват за законите и правилата на държавата в която ще ги приеме , за съжаление сте много далечи от ИСТЕНАТА и такива хора ни управляват и им плащаме по торба пари заплата ,ужас