Касиерка, присвоила 15 хиляди, влиза зад решетките

Присъдата на 64-годишната жена може да се обжалва
Обновена: 12 сеп 2015 15:01 | 12 сеп 2015 14:42, Петя Славова
22
Касиерка, присвоила 15 хиляди, влиза зад решетките
Снимка: Булфото

64- годишна касиерка, присвоила почти 15 хиляди лева чрез измама с пенсионерски карти за градския транспорт в Пловдив бе осъдена от Районния съд, съобщи Нова тв.

 Жената с инициали Н.П., е осъдена по обвинение за длъжностно присвояване на чужди пари, получени, за да ги пази или управлява като длъжностно лице. За целта тя е съставила фалшиви документи. Наложеното наказание е 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. Жената е лишена и от право да заема материално-отчетническа длъжност за 4 години.

 За периода от септември 2010 година до 14 октомври 2011 година като длъжностно лице – касиер във фирма в Пловдив, в условията на продължавано престъпление, жената е присвоила 14 834 лева.

 Н.П. е работила в едно от бюрата на фирмата за продажба на карти за градския транспорт в ж.к. „Тракия” в Пловдив. Там издавали карти на пенсионери, които след представяне на документи получавали правото да пътуват с намаление. Според обвинителния акт, когато човек се явявал да получи карта, вместо да му издаде нова, Н.П. поставяла лепенка с нова дата на мястото, където е отразен изтеклият срок за валидност, след което връщала документа, вместо да издаде нова абонамента карта на съответния човек.

Вместо да отчете парите, получени за всяка карта, в касата на фирмата превозвач, тя ги присвоявала за собствени цели. По този начин са били издадени карти на 702 души.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в Окръжния съд в Пловдив

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Пловдивфалшификация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е голяма работа.15к са 4 нормални заплати.Ако имаше жената нормална заплата нямаше да се чуди как да лъже.Навсякъде лъже народа за 2-та лева.Един нормален работник лъже в качеството на работата си,защото знае че за труда му няма да му се заплати кои знае колко.Малко са будалите,които за малко пари ще ти свършат нещо свястно и то е за тяхна сметка
14
0
 
2
 
! Отговори
дани преди 8 години
ама, чакайте сега - условната присъда не е влизане в затвора...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 години за тази жена взела 15 бона, а за политиците крали с милиони са на свобода? Ало Българите събудете се това нормално ли е?
12
0
 
11
 
! Отговори
ети преди 8 години
Абе хора защо се връзвате на заглавието! Прочетете внимателно статията и ще видите че заглавието подвежда. В статията пише 2 години лишаване от свобода УСЛОВНО и 4 години изпитателен срок. Или заглавието лъже или статията.
11
1
 
1
 
! Отговори
Сту преди 8 години
Недейте така, бе момци. Сигурно й е било трудно на жената да ламинира 10-12 карти дневно за едните 500 лв. Все пак на ден я влезат 3-4 пенсионера, които да излъже- я не. Съжалете я.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
702 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! И ПОЛУЧАВА УСЛОВНА ПРИСЪДА НЕ СМЕ ДЪРЖАВА!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
едно време така беше измислено, че НЕ МОЖЕШЕ, а който се изхитряваше - в пандиза, сега дисиденти с дивиденти от това
8
5
 
9
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Абе, я стига с носталгии по "построения" комунизъм.Крадяха всички по цялата верига- доставчици, закупчици, анабдители...магазинери...сервитьори...ресторантьори...кой- където можеше крадеше...Най-богатите хора в страната бяха сервотьори, бармани и таксиджии...Ако това ти харесва...това да са висшата прослойка на обществото...
7
9
 
7
 
! Отговори
Do 8 преди 8 години
да бе, едно време нямаше нито престъпления, нито кражби, нямаше и гейове, нямаше и убийства...вие къде сте живели ми е много интересно?!!!??Нямало било!!!Да, сега са повече, защото българина е корумпиран, крадлив, мързелив и алчен...за това и не си върши работата.За това не работят и МВР, Прокуратура и Съд.Иначе и преди си имаше престъпления, просто никой не ни е съобщявал за тях, че...нали бяхме построили комунизЪма :)
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми като е проста, ще лежида беше присвоила поне 200 хил. щеше да има 100 хил. за адвокат Марковски и нямаше да лежи
5
3
 
17
 
! Отговори
ЕМУ преди 8 години
15 хиляди не са малко пари, съгласен съм. Но спомнете си онзи автокрадец, които е откраднал 10ки коли и е доказано за стотици хиляди левове и не лежи. Сещам се и за телефоните измамници, които крадът също с 10ки хиляди левове, хора които обиват деца по пътя, измамници за милиони и пр. са без ефективни присъди...Все типове, които ни тормозят ежедневно и не са опасни за обществото според съда, а тая почти бабичка ще лежи 2 години в затвора? Не го разбирам това "право"съдие в тази държава...
4
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горката касиерка гепила 15 хиляди и ще лежи в затвораа Христо Бисеров гепи 100 милиона и е на свободаЦветан Василев гепи 4 милиарда от КТБ и си пие ракията в СръбскоЖан Виденов фалира 8 банки, гепи 3 милиарда и е на свобода това е съдебна справедливост
3
1
 
8
 
! Отговори
ддф преди 8 години
Наложеното наказание е 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок.кога то1но влиза зад решетките че не разбрах
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С толкова пари и на адвокат Менчо Менчов не може да плати. Нито на оня дебелия адвокат Маррчовски. Безсмислено.
1
7
 
10
 
! Отговори
гошо преди 8 години
брях то наистина нямало правосъдие или работи само за кокошкарите...жената за некви 15бона ще гние а тези с милионите и другите които убиват по пътищата са на пробация баси системата ами те за убийство дават 3г. баси държавата. явно не е платила достатъчно на правилните хора или присъдата е показна уж, че се върши нещо там.