Адът на Витиня станал заради несъобразена скорост

Комисар Костов: Разлятото масло в тунела е следствие от катастрофата
Обновена: 8 окт 2015 19:26 | 8 окт 2015 18:08, Елка Василева
67
Адът на Витиня станал заради несъобразена скорост
Снимка: Булфото

Първопричината за тежката катастрофа на Витиня е бил ТИР, който удря движещ се пред него микробус и после е запречил изхода на тунела. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов.

След това започват да се удрят следващите автомобили, движещи се в тунела.

Причина за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция, съобщи комисар Костов.

Още по темата

Разлятото масло и нафта в тунела са следствие от катастрофата, а не причина за нея, обясни Георги Костов.

Един от шофьорите, Йовко Цветков, чиято кола е пострадала в катастрофата, разказа по-рано, че е видял разлято гориво на пътя. 30-годишна жена, чиито автомобил е със счупено задно стъкло, разказва, че е видяла как колите пред нея не са могли да спрат заради разлятото гориво и са се удряли една в друга.

В тунела Витиня мирише на разлят дизел, казват шофьори, попаднали в пътния ад. По думите им магистралата пред тунела е била превърната в пързалка. Водач разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

При катастрофата загинаха трима души – жена и двама мъже. Ранени са 14 души.

Дете, пострадало при катастрофата,  остава за лечение в болницата "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. То е прието с рана на главата, уточниха от болницата.

В болницата "Св. Анна" са приети петима пострадали в същата катастрофа, като сред тях има и бременна във втория месец жена. Тя е с гръдна травма, състоянието й е стабилизирано.

Един от петимата, настанени в "Св. Анна", вече е напуснал болницата по собствено желание, уточниха от лечебното заведение.

В "Софиямед" също са приети ранени в пътния инцидент. Броят и състоянието им в момента се уточнява, казаха от лечебното заведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 8 години
КоментариСъбота, 10 Октомври 2015, 18:56:25А, сега вече има контрол, така ли? А къде беше контрола онзи ден? Тир е ръсил нафта по магистралата, а за това не се пише. Чий е тира наръсил тази нафта и даже не е могъл да излезе от тунела и защо? Чакаме с нетърпение отговора на въпроса от пътна полиция. Ако не брше нафтата нямаше да има 50 и кусур коли вътре на кайма. Колко пъти времето е било дъждовно? Отговор -много пъти досега. Хайде няма да политизирам, но искам да се каже истината официално, време е да я чуем от тези, на които това им е таботата, за което полушават заплати, с които издържат се
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 51Не знам откъде извади тази статистика, но според мен повечето инциденти стават поради неправилна преценка на спирачния път, особено при мокро време. Ако някой участник в движението е бавен и те изнервя, намери удобно място за изпреварване вместо да му седиш залепен отзад.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В УК максималната разрешена скорост на магистралите е 110 км/ч
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 47 във Франция скоростта е 130 при сухо слънчево време. При лошо време е 110
43
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Тони преди 8 години
В тунела наклона на пътя е по посока на движението. Ако има разлив на гориво от катастрофирал автомобил то той ще бъде напред по посока на движението, а не назад към идващите отзад автомобили!
42
0
 
3
 
! Отговори
Гавраил преди 8 години
Митко - *** си на налъм мойто момче. Учи си уроците и не ставай за смях!
41
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Опасявам се, че комисар Костов прави груба грешка: разбрахме, че катастрофата е станала на края на тунела, на изхода му за Ботевград. Също така всеки знае, че наклонът на въпросния тунел също е във посока Ботевград, при така доста сериозен наклон! Така че, ако е изтекло масло в резултат на сблъсъка, то би трябвало да потече именно надолу - към Ботевград, а не обратно в тунела, където колите са се нанизвали една връз друга в продължение на две минути, както каза един от потърпевшите.....ДА???
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 50Над 60-70% от инцидентите стават заради бавнодвижещи се МПС, които допълнително изнервят останалите водачи в и без това "перфектните" ни пътища. Това, че в последствие като официална причина излиза "несъобразена скорост" е друга тема...Хора без грам опит и рефлекси сядат и управляват МПС-та абсолютно законно.Защо закона позволява на всеки гледал "Бързи и яростни" да се мисли за шофьор?!. Ако за 25 дни и около 30 моточаса се ставаше Шумахер, Формула 1 щеше да е пълна само с българи....
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 44С какво ще ти помогне увереността като няма сцепление между гумите и пътната настилка? Инцидентите стават заради такива като тебе, които се мислят за опитни шофьори и подценяват рисковите ситуации.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ужас
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шаран_БГ 42Не само си шаран а си и шарден.Във Франция на магистрала максималната скорост е ............ 130!!!След като това не знаеш да ми умуцаш и вадиш "статистики" си е чиста ПОРНОГРАФИЯ!!Капиш, ***?!Аман от селски ДРИШЛЬОВЦИ!
36
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Има нещо сбъркано в този КАТ .една фамилия присъства там , а пък роя станал даже главанак,а катастофата е от тези коиитоо ПРОДАВАХА ПРОДАВАХА КнИЖКИ ГОДИНИ НАРЕД .дано и тях да ги сполети щастието някои ДЕН
35
5
 
5
 
! Отговори
Т. Георгиев До 44 преди 8 години
"До 39 Т. ГеоргиевЗаради такива като теб загиват хора..... щом те е страх да шофираш в дъждовно време - колата пред блока и с автобуса.Има една приказка "Който го е страх от мечки, не ходи в гората!"...."Ама днес едно 30-40 коли се направиха на мечки. Защото са смелчаци и са безсмъртни. Нищо, нека им е за урок.
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 39 Т. ГеоргиевЗаради такива като теб загиват хора..... щом те е страх да шофираш в дъждовно време - колата пред блока и с автобуса.Има една приказка "Който го е страх от мечки, не ходи в гората!"....
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бла бла бла.... редовната причина "несъобразена скорост".Истината е, че няма как 50 коли да се движат с превишена скорост и неспазващи дистанция... и то забележете в тунел където ограничението е 80 км/ч.Прах в очите докато се забрави случая и така пак по старо му...Скапаната настилка не е виновна, неадекватните знаци при наличие на ремонт не са виновни, липсата на маркировка не е виновна, липсата на достатъчно осветление във въпросният тунел не е виновна.......
32
8
 
13
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Немецът казва -- СКОРОСТТА УБИВА! Когато си за "Запорожец", а задникът ти е в "Ауди" ще нацелиш първата топола на завоя. Франция дава една жертва на 22200 жители годишно по пътищата си. Макс.V=120 км/ч. на автобан. И вземат мерки да намалеят нещастията ! У нас 6000 жители дават по една жертва на пътя годишно. На автобан се "кефим" законно със 140км/ч. И се пенявим, че властите се напъват да ни опазят живота! Нещо имаме сбъркано... "в семката ли е, в системката ли е "....
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоростта?! А кой дигнаскоростта по магистралите от 130 на 140? А мадриския мушеник който ви внушаваше че като купите на лизинг или духинг западен таралясник автоматично ставате европеец?
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България се води истинска война на пътя. Тук на година умират хора, колкото в афганистан от терористични актове!
29
9
 
5
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Все един шофьор знае как се спира при дъжд - трудно, понякога невъзможно. Аз затова при дъжд дори на магистрала с повече от 50-60км не карам и спазвам огромна дистанция. Ама аз съм *** и ***, не правете като мен.
28
2
 
6
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
@8Не съм за джигитите. На тях им давам десен мигач да ходят да се трепят, ако щат. Но с такива глупави "причини" се изкривява статистиката, а от там и реват за глоби за скорост. Ако мина със 100 покрай забит в храстите знак 60 на някой селски черен път, ще ме изселят от глоби. Ако изпреваря забранено, актът е 30 лева (40 ако застрашаваш други хора). Кое е по-опасно?Бай Мильо все си реве като вдовица за ***, че все скоростта му пречела. Че да могат да те рекетират от храстите...