Стрелба на границата ни, Борисов напусна Брюксел

40 въоръжени афганистанци се опитали да навлязат незаконно
Обновена: 16 окт 2015 07:07 | 16 окт 2015 01:53,
239
Стрелба на границата ни, Борисов напусна Брюксел
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов напусна тази нощ заседанието на Европейския съвет в Брюксел и излетя за България заради получено съобщение за престрелка с незаконни имигранти край Средец, област Бургас. Това съобщиха за БТА правителствени източници.

Уточнява се, че тази нощ около Средец, на т. нар. зелена граница, около 40 мигранти от Афганистан са се опитали да навлязат в нашата страна незаконно.

Още по темата

Те са били въоръжени и са влезли в престрелка с органите на МВР. При нея е загинал един мигрант.

Премиерът Борисов е уведомил за инцидента председателя на Европейския съвет Доналд Туск. До края на заседанието на държавните и правителствените ръководители от ЕС нашата страна ще бъде представлявана от президента на Литва Далия Грибаускайте.

Преди този кървав инцидент на границата ни Борисов обяви в Брюксел, че квотите за разпределение на бежанците в страните от ЕС няма да решат кризата. Това може да стане чрез финансово подпомагане на Турция и създаване на зони за сигурност там и Сирия.

"По-добре ЕС да плаща на Турция да държи тези хора най-близо до техните родни места", каза премиерът, който смята и че с квотите се спекулира много.

Борисов припомни, че България и сега дава много пари от бюджета си за бежанците – за охрана на границите, за заплати на полицаи, жандармеристи и др.

На свой ред председателят на Европейския парламент Мартин Шулц му отвърна, че България е длъжна да пази външната граница на Европейския съюз независимо дали е в или извън Шенген.

”Честно казано, това задължение няма общо с това дали сте член на Шенген или не. Защитата на външната граница - със или без Шенген, се основава на едни и същи критерии. Ето защо, виждате колко противоречиво беше решението страната ви да не бъде допусната”, каза шефът на Европарламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Редови гражданин преди 8 години
Няма да осъдят полицая.Борисов не може да си го позволи защото това ще е като да каже заповядайте в България на всички емигранти от тази част на света. Е С заяви че няма да получим средства за допълнителна охрана на границата с Турция ( Критериите за страни от и извън шенгенската група са еднакви) а правителството не може да отдели пари от бюджета за това защото ако го направят няма да се справят с дефицита и СБОГОМ ВТОРИ МАНДАТ. Така че радвайте се патриоти.
102
0
 
1
 
! Отговори
Чужди грехове преди 8 години
Варкай бе бай Бойко , "мюслюманите" без оръжие превзеха Европа . Комай ,да се надяваме пак руснаците да дойдат да ни освобождават ?
101
1
 
1
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
"40 въоръжени афганистанци се опитали да навлязат незаконно" - Трябва да изглежда, като изолиран случай, ама не е. Просто тук имаме казусът с убииството и затова се вдигна шум. Да се случи това беше въпрос на време.. Граница се преминава през КПП-то, другото е престъпление. Затова има граничари и те имат автомати. Ще припомня, че тази граница е отвоювана с много повече кръв... и не е даденост!
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еииий! Голям резил за Тиквата . Този полицай ,достоен син на България обърка плановете на кукловодите от ЕС и ФАЩ .Засега !!!И затова Тиквата ,тича ,тича . Какво толкова е станало ? Човекът си е изпълнявал задълженията ,и волю ,неволю ,е направил това за което и на границата .А Тиквата тича. За какво ?С медал няма да го награди . Нооо, сценарият е нарушен .Та ,тича да поправи счупеното ли ? Ще разберем след ден -два.,НАЙ СИГУРНАТА ГРАНИЦА НА ЕС . Тиква е и Тиква ще си остане . Подмазвач .
99
0
 
10
 
! Отговори
ходил в казарма преди 8 години
БРАВО на нашите. Трима срещу 54. Да де наградят трябва. Не някакви пикли-репортерки да нападат военните, вместо да ги защитават и хвалят. Просто журналисти/ки търсещи сензации вместо да мислят за Родината си.
98
1
 
6
 
! Отговори
ник преди 8 години
Каква граница бе?Няма вече граница,няма гранични съоръжения-СДС я разрушиха до основи!Тия са за трепане!Сега се харчат милиони за опъване на някаква тел,дето ще кара ден до пладне!Няма граничари,няма подготовка,няма мотивация,няма обучение!Само командировани служители на МВР-пълна анархия в разградената ни държава
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е напуснал Брюксел сам - господарите са го изпратили.
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на граничарите! но защо само един???
95
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде сте бе платени мекерета да защите клетия афганистанец??Къде сте бе??Браво на граничарите .
94
2
 
15
 
! Отговори
до 122 преди 8 години
че станишев и сие са пасмина е вярно,но боко е същият като тях,къв патриот е той по-скоро лакей на много господари,започвайки от обама,eu и ердоган.
93
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***,той вместо да си седи в брюксел и да защитава интересите на България,тръгнал заради един миризлив ислямист да се връща.Ало тикво ако не си знаеш задълженията марш в банкя.
92
5
 
6
 
! Отговори
Пишман журналисти преди 8 години
Те са били въоръжени и са влезли в престрелка с органите на МВР. При нея е загинал един мигрант.Златко, Златко. От къде си превеждаш статиите? Не са били 40 въоръжени мигранта, които са влезнали в престрелка с МВР, най са били 54 невъоръжени икономически мигранти.
91
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов Българите очакваме да поздравите полицая а не да слугувате на Брюкселските чиновници? За каво плащаме на полицаите да се плашат от такива и най вече от началници които ще им искат обеснение защо стрелят при охрана. Този смел полицай веднага да бъде награден...На 81 г. съм и това което става в държавата ме силно безпокои.Предполагах,че нещо полезно от старото време сте усвоили но съм много разочарован вече отказвам политическа подкрепа..........
90
2
 
19
 
! Отговори
ivailo1403 преди 8 години
Какъв мигрант бе Златко, това е диверсант... Аман от продажници и (или) мухльовци в журналистиката.
89
13
 
5
 
! Отговори
55 преди 8 години
Божидаре,човешкият живот няма нито цена ,нито еквивалент!Не бързай да раздаваш ордени преди да е станало ясно какво точно е станало!
88
11
 
3
 
! Отговори
44 преди 8 години
Бил се върнал преждевременно от Брюксел,а го има на прощалната снимка,когато всички си тръгвот!?И ако си идва извънредно защо!От кой слой на "въздуха" е рикуширал куршума- от стратосферата,от йоносферата ли...се е върнал обратно!? Да се смееш ли или да плачеш ли за сивото вещество на нашата полиция,че и на журналистиката дето от всичко разбира.Божидар Димитров веднага да бъде уволнен дето предлага за орден полицая убил нарушителя.Случват се такива неща в тези ситуаци,но да се награждава за см
87
4
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 години
По-хубаво би звучало заглавието, ако беше: "Стрелба по Борисов, Брюксел напусна границите ни" :)))
86
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ЗА ЧИЙ СЕ ВРЪЩА? ФАЙДА ОТ НЕГО КАТО ОТ КОЗЕЛ МЛЯКО...ДА СИ СТОИ В БРЮХСЕЛ ДА СИ МЕЛЕ ЕЗИКА..
85
3
 
14
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Заглавие като приказка - Али БоБо и 40-те афгански разбойници.
84
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА МЕСО!