Разбиха плевенска група за трафик на жени

Задържани са трима, иззети са документи, злато, фалшиви пари
19 окт 2015 17:37, Анисия Иванова
7
Разбиха плевенска група за трафик на жени
Архив: Булфото

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на жени. На участниците е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“, съобщи МВР.

Специализираната операция е проведена на територията на Плевен от служители на секторите за борба с организираната престъпност в Плевен и Ловеч и е предприета във връзка с образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура.

Полицейските действия били насочени срещу организирана престъпна група, ангажирана с набиране, транспортиране и сексуална експлоатация на жени от България в страни от Централна и Западна Европа. В хода на операцията са задържани трима от участниците в организираната престъпна група.

В процеса на разследването са претърсени четири имота, обитавани от членовете на групата и 3 заложни къщи, стопанисвани и управлявани от тях.

Намерени и иззети са документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони, голямо количество златни ценности и накити, фалшиви парични знаци и 6 луксозни леки автомобила.

Установено е, че участниците в групата са извършвали и съпътстващи престъпни дейности - изнудване и изпиране на пари.

На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, повдигнати са им обвинения за участие в престъпна група, трафик на хора, измама и изнудване. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Тези тарикати защо не пуснат жените и сестрите си , а може и майки те си. Да видят как се печелят не мъчени пари. Тогава може би ще им се ослади хляба който ядат. На такива- голи на площада и бой до припадане.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A TEZI SA BALGARI ILI,,GRAGDANI" NA BALGARIA.
2
1
 
10
 
! Отговори
жестоки трафиканти преди 8 години
Купуват и продават жени от Бьлгария за робини в западна Европа. Успех на бьлгарските полицаи в тежката борба срещу мракобесните трафиканти....
1
0
 
11
 
! Отговори
Таня преди 8 години
Сега делата ще се точат с години,през това време ще си правят бизнеса на свобода и накрая като се позабравят нещата ще платят една тлъста пачка на някой съдия и ще ги изкара по невинни от пеленачета и че са набедени и са им подхвърлили уликите..... познат сценарий