Брониран "Мерцедес" спасил кожата на Алексей Петров

Стреляно е с два гранатомета, но колата имала защита седма степен
Обновена: 29 окт 2015 11:49 | 29 окт 2015 11:00,
288
Брониран "Мерцедес" спасил кожата на Алексей Петров
Снимка: Булфото

Луксозен "Мерцедес" S-класа спасил живота на Алексей Петров. Бронираният джип на бизнесмена бил със защита седма степен, съобщи Нова телевизия.

В момента в района на стрелбата не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки. Районът е отцепен, наоколо е пълно с цивилни и униформени полицаи.

По колата на бившата барета и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров е стреляно не с един, а с два гранатомета едновременно. Информацията потвърдиха за БНР източници от СДВР. Открити са и две гилзи от огнестрелното оръжие.

По първоначална информация атентаторите са уцелили барака. Няма пострадали.

Още по темата

Рано сутринта той е излизал с бронирания си автомобил, вероятно на път за работа. В една от пресечките са го чакали двама души с два гранатомета, които са произвели изстрели. Бронираният автомобил е успял да удържи на изстрелите.

Ударена е дясната страна на автомобила, след което пътуващият в него Петров е откаран с друга кола, без видими наранявания .

Според полицейски източници се издирва червен "Опел Астра" с крадени номера, от който се смята, че е стреляно.

Инцидентът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат", се намира домът на Алексей Петров.

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Глупости!.... .,Най-много пишат ,които най-малко знаят. Липсата на казарма и гледането на филми дава резултат. Ако стрелящите са отстранили предпазителя от снаряда, или ако са стреляли от 50-на метра, щяхте да коментирате за Трактора в минало време. И какво означава 7-*** степен защита, 7 ламаринки на *** ли?/ходилите в казарма знаят /. То тогава танкове не са нужни. Само мерцедеси и нищо друго...
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гилзи от гранатомет?....
194
0
 
2
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 8 години
Първите звезди да се четат кpетени, а вторите - мaлoумници!
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова трябва казарма!Няма такава кола която да издържи 2изстрела от пряко попадение на РПГ от 20-30метра!Аз съм бил в казарма 2г и 3м.Дотегна ми от аматьори,казал Бин Ладен като видял наклонената кула в Пиза.
192
1
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Когато си бандит, нямаш личен живот. Нямаш спокоен сън и винаги си с охрана. За кого се разчиства терена?
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 268 абе след като джип мерцедес държи на ДВА истрела на този руски кюнец сигурно ще трябват 1000 за Един ТАНК ЛЕОПАРД 2
190
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako sa minavali deza Hora kakvo schtesche da Stane a s sanimavate s siderov varvam samo na bB na nikoi Drug
189
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вниманието на всички"специалисти", които коментират случая. Само за сведение, РПГ от тези, които са на въоръжение във войската у нас, без проблем пробиват бронята на американския танк "Абрамс" М1 странично. Какво ми говорите за някакъв си "брониран" джип или автомобил от марката Мерцедес. Ако стрелящите са отстранили предпазителя от снаряда, или ако са стреляли от 50-на метра, щяхте да коментирате за Трактора в минало време. Ама така е - няма казарма, има "специалисти" по стрелба
188
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изтрелите са ударили БАРАКА и няма пострадали" "Ударена е дясната страна на колата" Последно ударена е БАРАКА или дясната страна на КОЛАТА?Или на колата казвате БАРАКА? а ***?
187
2
 
14
 
! Отговори
"Мерцедес" преди 8 години
Луксозен "Мерцедес" S-класа спасил живота на Алексей Петров. Бронираният джип на бизнесмена бил със защита седма степен, съобщи Нова телевизия..... *** тва последно кола или джиб е? много пошъл сайт стана !!!
186
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма реклама за Мерцедес.
185
1
 
4
 
! Отговори
Hahahah преди 8 години
Spasil go? Te ako sa iskali ili iskat ta ... Ymnici dnes be-ge
184
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудни дни настават за винету
183
7
 
22
 
! Отговори
..Ужас .. преди 8 години
До Анонимен.................... какво нещо е да си неграмотен и до какво води Чалгата, Трифонов, Боко, махането на Ботев и Вазов, Х Фактор, Биг Брадър, ГЕРБ, Медии в България, ЕС, НАТО ........
182
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема да се косите всичко е за отвличане на вниманието от :1. Поредната фалшификация на Изборите.2. Новият 5.3 млрд заем, който Тиквата ще изтегли тия дни.3. Гостуването на 100 000 ***, които лично Меркел му подарява.4. Предстоящото увеличение на тока.
181
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята в България показва, че до момента са ползвани РПГ-22 НЕТО, мисля че бяха, които са за еднократна употреба и може да се каже, че са останали "гилзи", но това че в днес бг са неграмотни си е друга тема...
180
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ НЯМА ИНТЕРЕС ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА, ДЪРЖАВАТА, КОЯТО УПРАВЛЯВА !!!СЛЕД КОСТИНБРОТ, НАТФИЗ И СИДЕРОВ, СЛЕДВА ГРАНАТОМЕД!!!И СЕГА НИЕ ТРЯБВА ДА СИ МИСЛИМ, ЧЕ БОРИСОВ Е ВИНОВЕ....АМА ЗА МНОГО *** НИ МИСЛИТЕ БЕ БСП-АРИИИИИИЯДАХТЕ СУПАТА СЛЕД КОСТИНБРОТ, ХОРАТА ИЗЛЕЗНАХА НА УЛИЦАТА... СЕГА ПАК ЩЕ ЯДЕТЕ...ТО НЕ БЯХА К.Т.Б-та, ФАЛИТИ, ПИРАМИДИ, ВИДЕНОВ-ДЕН, МУТРИ...ЧЕРВЕНИТЕ ВИНАГИ ОБВИНЯВАТ, ТОВА КОЕТО ТЕ САМИТЕ СА...ДС-СХЕМИ, МАНИПУЛАЦИИ, САМО ТАЗИ ИГРА ЗНАЯТ ТЕ....
179
0
 
19
 
! Отговори
НАП преди 8 години
Абе, като колко пари идва такъв един мерцедес, със седма степен на защита!?!
178
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно, войната продължава! Петров, ще си отмъсти за покушението на управляващите!
177
5
 
10
 
! Отговори
гост преди 8 години
До СИДЕР ВОЛЕНОВНеграмотнико, научи се да пишеш, тогава изказвай мнение! Като ти види човек писането, разбира, че няма нужда да чете написаното!