След драмата в Сливен: Родители говорят с децата

Утре в градът е ден за траур, до сряда децата няма да учат
Обновена: 8 ное 2015 22:32 | 8 ное 2015 21:17,
22
След драмата в Сливен: Родители говорят с децата
Снимка: Bulphoto

Извършителят на убийството на 15-годишната Симона от Сливен беше преместен от болницата в следствения арест. Срещу него има обвинения за убийство по особено жесток начин и за опит за убийство на още двама души.

Още по темата

Това са приятелят на ученичката и психоложката на гимназията, която опита да защити момичето.

Стефка Султанова е с 18-годишен стаж като психолог в гимназията по икономика. Във фаталния петък опитва да защити Симона и е намушкана с нож от нападателя. След тежка операция, опасност за живота й вече няма.

Стефка разказва, че съжалява за детето. "Какво мога да кажа, просто бях там, това е. Бях много близка с детето и то ми вярваше..."

Тя обаче не се чувства герой, дори напротив.

Днес в училището бяха повикани всички преподаватели, без да знаят защо. От регионалния инспекторат става ясно, че на срещата присъстват и психолози.

"Ще има родителска среща, родителите ще се учат да наблюдават децата, психолозите заедно с класните ръководители ще влизат в класовете и ще разговарят с децата, това е. Просто децата трябва да бъдат успокоени.", каза Бисерка Василева от РИО-Сливен пред bTV.

Дните до сряда са неучебни, утре в града е обявен ден на траур.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
65 преди 8 години
До вчера на обяд не беше съобщено,но може и да съм пропуснала последна информация.Е и какво като е имало заповед и полицията е знаела??????А .тя има други грижи.Мисля ,че това е една жестока безотговорност със жестоки последици.
15
1
 
3
 
! Отговори
65 преди 8 години
Сутринта гледах по Нова и ТВ7 коментари ,сега чета тези.Започват обвинения ,разследвания,много шум след такива трагедии се вдига,И после нищо.Вчера питах и призовах към коментари на въпроса ми :Защо родителите не са подали сигнал в полицията ,че момичето е тормозено ЦЯЛА ЕДНА година и че се е страхувало за живота си????Как може да има такива родители?В тази една година влиза и миналата учебна.Как никой не видя този убиец че обикаля там .Как влиза ?Всъщност като във всички у-ща поне в двора.
14
1
 
3
 
! Отговори
георги преди 8 години
Аз докато бях дете (преди 15-20год) не е имало такава простотия по телевизора. Ако моя съученичка тръгне 27годишен ще е била най-големия *** в класа и всеки я отбягва. Тая простотия взе да се засилва последните 10години. И не знам каква интеграция правим и кой интегрираме, но ромите не станаха като нас, а все повече ние ставаме като тях.
13
1
 
7
 
! Отговори
георги преди 8 години
Няма смисъл да коментирате какво е трябвало. Детето е умряло. Друг е въпроса какво 15 годишно момиче си хваща за гадже 27год. криминално проявен. Цялото ни общество е такова. Вечер пускам новатв гледам някой с някой как се ката, пускям бтв пак някой с някой се кара, пускам тв7 гледам двама роми в белгия как сипят простотия. Обществото генерира простотия, какъв очаквате да е резултата. И лошото е че заради големите страдат децата - разбити семейства, домашно насилие. И защо "защото сме бедни" ?
12
0
 
2
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Родителите да говорят с децата си - така и трябва. Ама нека да ги допуснат да си "поговорят" с оня "хубосник"- пишман любовника, та да видим кон боб яде ли...
11
1
 
2
 
! Отговори
Гери преди 8 години
Изпълнявала си е дълга .Защо не се иска отговорност от директор и ръководство , а точно от човека който се е опитал все пак да направи нещо ?Колко устни заповеди се дават на учители , възпитатели и други подчинени в училищата ,които се изпълняват безропотно ,поради страх от уволнение . При това тези заповеди са целящи облагодетелстване на определен кръг от хора приближени до директорите .Учителите са войниците и се хвърлят в битките , пък ако ще да оцеляват . Някои нали си папкат тлъсти бону
10
1
 
3
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Друго важно по въпроса е , каква всъщност е длъжността и ( понеже в различните статии пише различно ) , психолог , педагогически съветник или учител по психология ? Защото имат различни длъжностни характеристики , съответно опит и знания .
9
0
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Психоложката е искала да се яви като посредник , медиатор , това е ясно , но защо е предприела тези действия , ако Симона в действителност и е споделяла ?! Би трябвало да е предположила че е импулсивен и непредсказуем , което може да доведе до беля ?! Или не е вярвала , че белите стават за по малко от 3 минути ? Не съдя никой , но мотивите ми се губят и бих искала да си ги изясня за себе си .
8
0
 
6
 
! Отговори
тгт преди 8 години
А Бисерка Василева спокойна ли е от факта ,че в училищата в Сливен цари беззаконие ?
7
2
 
1
 
! Отговори
Азармо 7 до хлебарка преди 8 години
Държа поредната *** поне да се мотивира за минуса: с какво допринесе ти, миличка, да не се случи нещо такова в твоя град или в град, за който ти пука?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са редакторите? ".... в градЪТ ......"И малките деца са по-добре от Вас, г-жо работила по публикацията!Засрамете се!
5
3
 
8
 
! Отговори
Азармо наобратно преди 8 години
Какво минусувате, *** задръстени, защо не спасихте момичето, а? Психоложката била виновна, дядото-бодигард бил виновен, а вие не сте? ***-оцеляващи-но-защо-ли, това сте!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Утре в градът е ден за траур"ПОНЕ заглавията си пишете правилно.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новият човек на годината е тоя от Сливен!
2
5
 
7
 
! Отговори
Колега преди 8 години
Надявам се Бисерка Василева да направи нещо по безопастността на учениците,защото по нейно управление в ПМГ-то доста ученички забегнаха по "чужбина" още преди да са навършили пълнолетие......
1
3
 
4
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Отдавна трябваше ... А и два дни са малко