6 месеца от убийството на Георги, а убиецът?

Приятелите на момчето са огорчени от бездействието на службите
2 дек 2015 09:30,
12
6 месеца от убийството на Георги, а убиецът?
Снимка: архив Bulphoto

Половин година. Точно толкова мина от убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Момчето беше убито посред бял ден на 2 юни. Неизвестен все още извършител прободе Георги с нож. До ден днешен следствието няма заподозрян. А опасността убиецът да е напуснал страната е напълно реална.

Още по темата

За Мирослав Паскалев, баща на един от приятелите и съученици на Георги не е изненада, че шест месеца няма никакъв резултат.

"Това дете беше много добро, рядко добро дете, възпитано, ученолюбиво, нямаше врагове, нямаше с кой да се кара. Много трудно може да бъде намерен убиецът му", сподели Паскалев пред bTV. Той допълни, че МВР е разграден двор, в който служителите са подложени на натиск да не разследват определени хора.

Приятелите на Георги пък разказват, че често говорят за него. Константин Малчев разказва че три пъти вече е ходил на разпит.

"Нормално, те не правят абсолютно нищо. Три пъти са ме викали, зададоха ми възможно най-глупавите въпроси и до там. Питаха ме къде е излизал, какво е правил, дали е имал някакви врагове. Аз 10 пъти им казах, че не е имал врагове. Питаха ме дали е възможно един стар приятел да го е направил", разказа Константин.

За последно са го разпитали август Той казва, че вече са чули какво ли не - че Георги бил хулиган, станало било заради агитки, или пък спор заради момиче... Но каквото и да е, според него органите на реда не са работили бързо по случая, за да хванат навреме убиеца.

Но никой от приятелите на Георги не разпознава силуета от видеото и не могат да го идентифицират.

Мирослав Паскалев споделя, че децата са били засегнати от информацията, която е излязла в първите часове след убийството на момчето. "Децата бяха много засегнати и го преживяха много тежко. Такова убийство се разкрива първите часове, след това става трудно", смята той.

Приятелите на Георги разказват, че често се чуват с родителите на момчето. За последно се видели на гроба му на 31 октомври. Тогава Георги е щял да стане на 16 години.

"Държавата нехае за децата, тя се държи вредно с децата и такива случаи няма да бъдат единични, в които деца да са жертви. Разграденият двор, който е държавата в момента, липсата на държава, прави такива неща ежедневие. Трябва да обърнем внимание на нещо по-важно – това да не се повтаря", заяви Мирослав Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Прав си на теория, но престъплението не е планирано. Младеж наръга младеж в парка - кажи ми какво му е планираното. Това да не ти е бандата на Оушън или покушението на политическо лице. Просто полицията прикрива някой. Такива засукани престъпления разкриват, а това което е на публично място със записи от видеокамери, не успяха. Айде моля ти се.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много сте крайни, не си мислете, че и в белите държави няма неразкрити престъпленияТук може да става за добре планирано престъпление!За съжаление в момента има толкова литература (и най-вече филми) за добро планиране на престъпления, обири и т.н
9
0
 
3
 
! Отговори
M преди 8 години
ДЪРЖАВА ЛИ??????
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля, че някой някъде в това следствие много добре знае кой е убиецът. Но за да не се получи поредния драстичен случай Илиян Тодоров (ако не бъркам името) са решили да пресекат процедурата още в зародиш и всичко е потулено. В тая скапана държава няма правосъдие за големците, дори ако става въпрос за убийство.Стотици за случаите, уж много заплетени.
7
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Не мисли, че в чужбина не стават такива неща. Да видиш в Америка, че дори и в Англия за какво нещо става дума. И то не само за убийства като това, вземи да отвориш някой от сайтовете missing people, ще ти се изправи косата.
6
0
 
4
 
! Отговори
До Живко Марков преди 8 години
Има индикации, че това е ритуално убийство от подготвен човек.Убийството е само с един удар на ножа, в деня на Ботев и може би в минутата мълчание.БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да открият убиеца или ако го открият, ще е чудо. И това не е заради некадърност или нежелание от страна на полицията. Просто убиецът е психопат, който е търсил да убие някого. Няма умисъл, няма планиране, няма преднамереност, а просто задоволяване на потребност да убиваш, колкото и извратена да е тя. Убиецът просто е видял възможност, решението е било взето на секундата, в следващата секунда вече е замахвал с ножа. Затова няма да го хванат, освен ако не направи втори опит и има свидетели.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nqma da se nameri ubieca,ako beshe v druga darjava.....No sme v BG
3
0
 
9
 
! Отговори
мимо преди 8 години
Не очаквам да бъде разкрит убиеца.Никой не си дава зор да го разкрие.После защо децата ни напускат страната?Започвам да си мисля , че в службите които имат задължението да разкриват криминално проявени личности , са пълни с некадърници, които се интересуват само от заплати и бонуси.
2
1
 
12
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
6 месеца от убийството на Георги а убиецът ?.......НАШЕ МОМЧЕ !!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапоня да уволни следствения екип както пиарката от летището!