Нова версия: МВР разбрали за стрелбата от хора на Алексей

Очевидец разказва, че гардовете съобщили за опит за нападение срещу тях
Обновена: 8 дек 2015 12:54 | 8 дек 2015 12:53,
56
Нова версия: МВР разбрали за стрелбата от хора на Алексей
Снимка: архив Булфото

Мъжете, които са подали сигнал в полицията за стрелбата на бул. "Черни връх" в понеделник вечерта, са се представили за охранители на Алексей Петров, съобщи "Дарик", цитирайки служител на търговски обект в района, който пръв се е опитал да окаже помощ на простреляните мъже.

Престрелката в центъралната част на столицата стана вчера малко преди 18 часа. По първоначална информация на БНТ стрелбата е станала в офиса на Алексей Петров. По-късно бе съобщено, че един от простреляните е гард на бившата барета.

Последната, непотвърдена официално версия е, че простреляните мъже са се спречкали с охраната на Алекесй Петров, чийто офис е в района. Гардовете са ги подгонили и са ги ранили в краката.

Още по темата

Ранените са в болница без опасност за живота. Те са на 30 г. и на 21 г., имат криминални регистрации за множество престъпления, основните от които са автокражби.

МВР засега избягва конкретика. Официалната информация от полицията е, че инцидентът е възникнал заради "пререкание между група млади мъже", а стрелецът, който беше задържан още снощи, е охранител на офис в района.

Секунди след стрелбата един от служителите на близките търговски обекти Калоян Каравачев излиза на улицата, за да разбере какво се случва. Той разказва пред "Дарик", че заварил ранените мъже в локва кръв, заобиколени от група охранители: "При тръгване от работа се чуха гърмежи. Предположих, че са пиратки и си играят деца. Слизайки надолу видях, че при единия ранен седят двама души и при другия също. Двама души бяха ранени при разстояние 20 метра един от друг. Питах ги дали имат нужда от помощ и те ми казаха да се отстраня от мястото, но казаха, че има нужда от вода. Видях, че има кръв около едното момче. Отидох до магазина, за да взема кърпи и вода, за да му дам и през това време охранителите се обадиха на полицията, представиха се, че са от охраната на Алексей Петров и, че е опит за нападение срещу охраната на Алексей Петров", разказа Каравачев.

Двамата ранени мъже изглеждали уплашени, а охранителите не им давали да се обадят по телефона.

Очевидецът разказва и други подробности – простреляните били с нормално телосложение, даже по-скоро слаби.

“Единият беше с блуза, другият с яке. Според мен бяха нормални хора, даже единият беше с торбичка. На другия занесох кърпи и вода. Охраната и единият пострадал си говореха. Единият го пита: "С кого се разправяш?" Другият каза: "Не се разправям с никой".

Още снощи охранителят, който е открил стрелба по двамата мъже, беше задържан за 24 часа от полицията. Предстои прокуратурата да прецени дали да поиска постоянното му задържане.

По неофициална информация при огледът на местропроизшествието след снощи са били намерени девет гилзи. Работата на полицията в района на инцидента блокира движението в тази част на "Черни връх" за повече от три часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Познавам Антон Петров, но не в качеството, в което е обвинен при последния арест. Когато се запознахме, той беше директор в "Лев инс". Антон Петров има две висши образования, едното е по ядрена енергетика, коментира Джотолов познанството си с другия обвиняем по делото Октопод Антон Петров Хамстера, който бе заключен във вторник по подозрение в трафик на жива плът за чужбина, както и за склоняване към проституция.
16
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
ДоЗЛОСТЪР ИСТИНАТАОхранителна фирма "ИН-80" ЕООД е специализирана в областта на охранителната дейност.Основана е през 1994 година от "СЪЮЗ НА БИВШИТЕ БАРЕТИ".Актуални съдружници:МАРЧЕЛО МЛАДЕНОВ ДЖОТОЛОВ, 750 лв.ЛЪЧЕЗАР ЛЮБОМИРОВ ТАКОВ, 3000 лв.ЛЕВ КОРПОРАЦИЯ, ЕИК/ПИК 121337947, държава: БЪЛГАРИЯ, 1250 лв.Управител: Марчело ДжотоловСтрелецът е дългогодишен сътрудник на фирмата, бивш служител на МВР.
15
1
 
3
 
! Отговори
СП преди 8 години
от кога тази част на София стана централна
14
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
До Цецо чистияНапротив - страх има или поне би трябвало да има! Представяш ли си жена ти след работа да отиде с децата до мола и някакви айдучета да се стрелят като по филмите около тях? А след това от полицията да ти обяснят, че няма пострадали невинни лица и стрелбата е била извършена безопасно, едва ли не като у стрелбището на басейна Спартак. Когато говорим за стрелбището на басейна Спартак имам предвид вътре в тира, а не както в другия случай с Бай Добри и Алексей Петров - отвън!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Да... то и статията изглежда НЕОФИЦИАЛНА.. както всичко в нея е НЕОФИЦИАЛНО и НЕПОТВЪРДЕНО. Страшна сте "медия".
12
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
Редно е, когато се коментира тази новина от екипа на Инвестор, да се обнародва и версията на Алексей Петров. Според него стрелецът не е негов гард, не е свързан по никакъв начин с него, не е бил негова отцепка, изцепка или зацепка и т.н.Стрелба като по филмите пред столичен мол - гарантирано от ГЕРБ!
11
0
 
7
 
! Отговори
www преди 8 години
До мхмПоне шефът на СДВР Младен Маринов снощи не посмя да го каже лично пред камерите на БТВ и така криминалната проява на простреляните беше засвидетелствана само и единствено от репортера на БТВ, пратен на мястото на инцидента.А дали наистина са криминално проявени - кой да ти каже?
10
0
 
5
 
! Отговори
www преди 8 години
Според Боковите милиционери можело да се изпразва един пълнител на оживено място в столицата и това да не е опасно. Били простреляни точно тия, дето трябвало и то както трябвало - в краката. Маса професинали излязоа гардовете Тракторови.А всъщност такива криминални изродщини целят само и единствено отклоняване на общественото внимание от нещо друго, много по-неудобно на властта. Ще се опитам да предположа - делото на Цветанов или скандалът на Ченалова и Янева.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли значение има да са развиват разни теории на вероятностите.Пък и какви вероятности,скалъпени истории съшити с бели конци.Има само един факт ,че в България се стреля на поразия.И никога истината не излиза наяве.Живеем в неведение и тотална сбърканост на ценности.Нормалните хора забравиха кои са и как да оцелеят,ако искат да бъдат почтени хора.
8
1
 
5
 
! Отговори
мхм преди 8 години
май май нещата са съвсем други, май пострадалите въобще не са криминални,а?
7
2
 
8
 
! Отговори
као Ванче преди 8 години
Г- премиер, хващай си дисагите и се прибирай у село. Тва дето го ръководиш прилина на клоунада вече!
6
0
 
5
 
! Отговори
Един преди 8 години
Пичовете нещо не са се разбрали. Едните работят за Алексей, другите също, ама не са се познали. Може нещо да са гепили някой автомобил, застрахован в Лев Инс по грешка! То откакто стикерите са забранени и стават грешки. В крайна сметка важно е държавата да ги прикрие, защото след бума на кражбите на джипове, които изнасяме директно и подпомагаме ислямска държава, всичко трябва да се замаскирва!
5
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
Нападнатите са криминално проявени,регистрирани за за множество автокражби и криминални деяния?????????Е ЩО СА НА СВОБОДА ТОГАВА??????БОЖЕ КАКВО ПОДОБИЕ НА ДЪРЖАВА!!!!!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"МВР разбрали за стрелбата от хора на Алексей". Скоро МВР ще разбират за стрелби, обири и убийства по скайп, фейсбук, хвърляне на боб, пиене на кафе и чрез посещение на местните пивници. Тоест по обичайните места където си прекарват повечето работно време.
3
1
 
19
 
! Отговори
БСП_ДПС Корпорация преди 8 години
Интересно е, че по всички телевизии обясняват как Трактора няма нищо общо с тази нива.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама имах си аз, МВР да разбере каквото и да е било от собствени източници. МВР както всички министерства ни лук са яли ни са мирисали. Всичко разбират от новините или участниците. За какво го имаме това МВР изобщо? Смешна държава.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко около този Алексей Петров мирише на престъпност , но нали е на БКП-БСП-ДС човек и приятел на Станишев , който му даде 8 секретни доклада се правят на луди. Между другото всичко около тази партия мирише та се не трае.