Прокуратурата не отстъпва: 20 г. затвор за Масларова!

"Процесът срещу мен е цинична лъжа", не се дава ексминистърката
Обновена: 12 дек 2015 11:56 | 12 дек 2015 09:36,
115
Прокуратурата не отстъпва: 20 г. затвор за Масларова!
Снимка: архив Булфото

От 15 до 20 години да лежи в затвора бившата социална министърка от кабинета “Станишев” Емилия Масларова. Това поискаха в петчасова обвинителна реч прокурорите Калин Софиянски и Любка Кръстева пред Софийския градски съд (СГС), пише ”Труд”.

Още по темата
“Настояваме и за запор на имуществото на подсъдимата Масларова”, подчертаха обвинителите.

Бившият министър отговаря за присвояване на 11 млн. лв. от ремонта на социален дом в Стара Загора. Според обвинителния акт тя, семейният й приятел Венцислав Драганов и още четирима души, сред които и главният секретар на социалното министерство Иван Пенев, прибрали парите от отпуснати близо 19 млн. лв. за реконструкция на сградата.

Масларова не се признава вина. Делото влезе в съда през 2010 г., но бе “замразено” заради отпуск по майчинство на съдия Димитрина Ангелова. По-късно отново спря, тъй като подсъдимият Пенев получи инсулт. Очаква се днес СГС да прочете присъдата.

"Съдебният процес срещу мен е една цинична лъжа." Това бяха последните думи на Емилия Масларова, преди да чуе каква присъда искат прокурорите за нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
222 преди 8 години
Nikoga niama da leji v zatvora tovasa izmislici za pred bednite i bolni hora
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни наивници сте бре!!!!Пълни и завършени!!!!Никой в България не отива във властта за да лежи в затвор и тази няма да направи изключение!!!Колкото Бисеров влезе в затвора и тази толкова!!Това навремето още великият банкер Атанас Буров го е казал:"В България няма осъден политик и няма да има,защото никой,който се добере до властта не е сигурен,че няма да прави същото,каквото е правил този преди него!!!"
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da ama ne Pone da Varne 10 miliona te sa na bG narod
69
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая ще отиде в затвора. Не че има справедливост, просто е станала неудобна или по-скоро непотребна и няма кой да я отърве. Така е и със сегашните *** в управлението, някой ден и те ще си заминат. Жалкото е само, че винаги се сменят с други и то все за сметка на народа.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев: Нека борим престъпността с толерантност, нека простим и ще бъдем силни!....Очаквам и подобно изказване по това "дело".
67
0
 
30
 
! Отговори
пп преди 8 години
Сериозно се опасявам, че ще стане като по делото на Бисеров- невинен и по-чист от момина сълза.
66
0
 
23
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Малко са и!
65
0
 
31
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Дава се гластност на делото, по което НЯМА да бъде осъдена поради липса на ясни доказателства.По другия случай, в който има безспорни доказателства се мълчи... Докато беше министър въпросната госпожа даде на сина и мъжа си поръчки за 6 млн лева, да зареждат социални ведомства с нафта. Явен конфликт на интереси!
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължават само да говорят, приказват и да се плюмчат! Той ви го беше казал един човек, направил нещо в живота си - "Дела трябват, не думи". Като сте й отредили някаква присъда, какво прави тая шамандура на свобода? Защо не е в затвора??? Само на думи знаят, дай им да плямпат по цял, едно нещо не са свършили в скапаните си безсмислени дни. Пълни безделници!
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 83Стига с тези комунисти бе...Б.Борисов, Кунева, Костов, Плевнелиев и т.н. какви са...и те са от същото котило, само че със сменени партии. Дано наистина осъдят Масларката и тя да си повлече краката...и от там наред всички от горния списък до последния крадец!
62
5
 
11
 
! Отговори
Илюзия преди 8 години
И сега се краде много повече от тогава, ама го правят "пекано".Като има много пари на куп се краде по лесно и сякаш по незабелязано.Ама сега ще отвлекат вниманието на народа с масларката ,за да свъртят уж незабелязано някоя и друга "далавера".Хубавото е сега , че е "комунистка " и после че пак е комунистка, защото няма да се върнат комунистите на власт никога и немогат да си го върнат на сегашните "СТРОИТЕЛИ" от държавната мафия.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOLNA KOMUNISTKA-KRADLA.
60
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЯ Я ПОЗНАВАМ ЛИЧНО (БЕЛГО , СЛАВА БОГУ), НЕПРИЯТНА ЛИЧНОСТ Е И ВЕРОЯТНО Е ВИНОВНА. ДА Я ПИТАТ ЗА КЪЩАТА И.....
59
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдийката излезнала по майчинство и спрели делото?Ами ако се беше пенсионирала или умряла -какво няма да има дело ли?
58
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В *** няма осъден политик или бабаит. Не вярвам да се измени тази тенденция. АКо ще политиците да започнат да стрелят със снайпер хората от парламента, пак няма да има доказана вина и то на неизвестен извършител!
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой трябва да даде пример. Дали тя или друг крадлив политик. Трябва да разберат, че не са над закона. За жалост това са само мечти на този етап.
56
3
 
41
 
! Отговори
Доживотна присъда преди 8 години
Масларова яко е намазала от масалцето :) За такива присъдата трябва да бъде доживот! Бяха я снимали в каква къща живее ***. "Малка спетната" със 20 декара и 2 бентлита отпред.
55
1
 
14
 
! Отговори
Secdok преди 8 години
Stanishev prodal sekretni bg dokumenti na chujdi razuznavania, za nego - darjaven post v eu?!
54
1
 
40
 
! Отговори
мнение зо 74 преди 8 години
Ако някой от "големите акули "бъде осъден, ще е сензация. Законите в България важат само за обикновените хора. И докато е така , не ще има управия у нас.
53
3
 
30
 
! Отговори
Dimitrov преди 8 години
Аз познавам хора, които са били подизпълнители и разказват за цели багажници пълни с пари, които се карат лично на М.