Не била "домашнярка", най-била чиста отрова с примеси

Натровените в Якоруда не са пили ракия, а метилов спирт
42
Не била "домашнярка", най-била чиста отрова с примеси
Снимка: Булфото, архив

Ракията-убиец не е домашна, варена в казан, а е чист метилов спирт с изкуствени оцветители и овкусители. Това е показал анализът на лабораторията на "Пирогов".

Още по темата

Във вторник съдът прати в ареста търговеца на алкохола-менте Тайфи Мекльов, след като стана ясно, че той е продал 6 литра от отровата на 25 и 26 декември.

Заради него се натровиха десетки души, от които шестима починаха, а девет остават за лечение в болница.

След употреба на алкохола менте навръх Коледа за часове един след друг починаха Вайдан Мисанков, Салих Муртев, Симеон Гаджев и Мустафа Юсеинов. Четиримата мъже са били на възраст от 30 до 40 години в добро здравословно състояние.

Вчера почина и 40-годишният Рефат Тупев, който беше приет в болница в критично състояние, изпаднал в кома, а снощи е починал още един мъж, чието име засега е неизвестно.

Прокуратурата разпореди ексхумацията на Вайдан, който почина пръв в събота сутринта от отравянето с метанола. Близките му бързо го погребаха преди да му направят аутопсия, но обвинението я поиска.

Мъжът се черпил с приятеля си Салих в петък вечерта, когато празнувал рожден ден. На сутринта му прилошало и починал в двора на Спешния център.

На други двама от починалите - Салих и Мустафа, вече е направена аутопсия, която установила натравяне от алкохол менте.

Пред съда вчера Тайфи Мекльов прехвърли вината върху един от починалите. По думите му именно той донесъл ракията. Адвокатът на подсъдимия подкрепи тезата му.

Въпреки това съдът задържа Тайфи за постоянно в ареста, а ако бъде признат за виновен го заплашват от 3 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
a3 преди 8 години
Шефа вари ракия. Само от чисто грозде- мускатова. Никакъв алкохол не може да се сравни с нея, дори шотландска отлежала. Тези статии са опит да затворят малките казани!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От същия регион съм и мога да ви кажа,че не са 5 или 6 смъртните случаи както се твърди по медиите,а са над 10.Някой сериозно прикрива това...Чудно защо ли?
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквайте по магазините най новия български продукт"Якорудска домашна". Препоръчва се за подарък на тъщи, свекърви, и шавливи булки
21
1
 
40
 
! Отговори
redordead преди 8 години
за продаване умишлено на метилов спирт с есенция, че да излъжеш човек, че това е ракия, според мен трябва да се третира като умишлено убийство...кви са тия 3 години?
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе аз само пия домашно до сега 100 пъти да съм гушнал букета
19
0
 
16
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Точно ....ако наричате чист отровен спирт (метил) + вода + ароматни капки ............ракия ! Значи сте доста зле !
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не разбрахте ли , че това не е ракия ...няма нищо общо , няма 1% плод вътре ...следователно не може да се казва ракия менте ... нито уиски менте , нито водкатова си е някакъв химически бъркоч
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Тайфи не му е чиста работата. Факта че не е пил, значи е знаел. Малко намирисва на предумишлена работа.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всичко е менте. Миналата седмица допих едни 5 литра червено от региона на Благоевград (домашно) . Невероятно качество, аромат с лек привкус на череша. Достави ми невероятно усещане, че това са пили боговете.
15
0
 
20
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Ходи се гръмни ! Сертификат мога да ти изкарам и на метиловия спирт !
14
1
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Масово се продават такива "ракии" ....малко ако разбираш от истинска ракия само докато помиришеш и ще разбереш за *** ли става дума или за истинска ракия !
13
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така наречената домашнярка е една чиста отрова ,която няма нито един сертификат за качество.
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го почерпят и тоз Тайфи с неговата ракия за Новата година.
11
3
 
27
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
сичко е менте в тая държава
10
1
 
33
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Три години затвор за човек,виновен за смъртта на толкова много хора??!! Едно време такива ги бесеха,а днес с тия възможни 3 години направо ще си го помилват и дори ще го насърчат да продължава в същия дух!
9
0
 
56
 
! Отговори
1221 преди 8 години
ако се умираше от домашна ракия нямаше народ да остане
8
0
 
10
 
! Отговори
до юруша преди 8 години
Аве ти с една идея по-малко умен от вожда ви. Не четеш ли колко хора са в добро здравословно състояние са си отишли, а другите, които не са си отишли ще имат увреждания на органи. Колко да му дадат - условна присъда! Показвайте малко национализъм, щом хората определиха Доган за националист 1, направи си сметка за какво ставате!
7
1
 
31
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Внимателно четете и не правете грешката да купувате , нещо което ви лъжат че е ракия , защото за 5-6 лева няма как да е ..Мислете , че 1 литър истинска ракия може да се произведе от 7 кг грозде , сега си направете сметка , че минималната цена би била 10 лева .Това с бандеролите по магазините също не е ракия , защото е пълно с есенции , както и натуралните сокове в които няма плодове , а само Е-таВесело изкарване на Нова Година
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брейКак разбиме коя ракия е "истинска" ?
5
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Павеле, че 2,5 годинки малко ли са в панделата ни за отнет живот?