Стрелба в Пазарджик посред бял ден се появи във видео

Мургавият "герой" позира до бял Мерцедес, пълен с оръжия
Обновена: 2 яну 2016 16:44 | 2 яну 2016 16:42, Камелия Цветанова
239
Стрелба в Пазарджик посред бял ден се появи във видео
Снимка: Кадър Youtube

Видеоклип, който се разпространява в социалните мрежи и платформи за видеосподеляне скандализира мнозина.

На него се вижда как гражданин, видимо от ромски произход и носещ по себе си солидно количество златни бижута, позира в геройска поза до бял Мерцедес, в багажника на който сякаш има миниарсенал, съобщи bTV.

От автомобила се носи и характерна музика.

Мъжът отваря багажника и показва оръжията вътре, сред които има както хладни, така и няколко огнестрелни, вкл. автоматични.

След това избра едно от оръжията - именно автоматичното, и стреля във въздуха с него. В следващ момент стреля и с пистолет. Предполага се, че оръжията са газови, а не бойни.

Ситуацията обаче се развива посред бял ден и се вижда как в непосредствена близост минават жена и дете. В клипа се чува реч на турски език. Видеото не е заснето тайно, а напротив - показно, вижда се че и основният герой в него  "режисира" действията на "оператора".

Полицията обаче бързо разкри стрелеца. Това е 38-годишният ром Ахмед Баши от пазарджишкия квартал "Изток“, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик.

Кадрите в клипа, на които се вижда как той вади оръжията от багажника и стреля във въздуха са били заснети няколко часа преди настъпването на новата 2016 г. пред дома му.

Баши е бил разпознат от полицейски служители от участъка в кв. “Изток“, които са реагирали незабавно.

Стрелецът е бил открит в дома му и е оказал съдействие на полицията. Той доброволно е предал двата газови пистолета, с които е стрелял.

Проверка е установила, че те са били закупени законно и регистрирани от Ахмед Баши преди няколко дни.

Въпреки това оръжията са иззети от полицията и по случая е заведена преписка. Мъжът не е задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: оръжиявидеоПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалък, безвкусен и смешен човечец.
95
1
 
17
 
! Отговори
facebook преди 8 години
Днес попадам на снимка в фейсбук на двойка Роми с български име и под снимката следния коментар:''Prekrasni ste bog davi blagoslovi!''А на друга снимка на същата двойка селдния техен собствен коментар:''Bizda seni cok seviyoruz cnm Benin''Ромите в България се правят на българи и на турци , всъщнnост са нито българи нито турци
94
1
 
1
 
! Отговори
до 138 преди 8 години
Аз имам автоматичен газов пистолет и още няколко полуавтоматични! Законно притежавани регистрирани по съответния ред в районното!
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
znaete li amerikancite si izprobvaha biologichnite orujiq v affrika daden primer ebola e iskustveno sazdaden viros za masovo onishtojenie i pri tova bez shum
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO PROCORATURATA NE E PROVERILA TOQ ILI DANACHNITE OT KADE IMA VSICHKO TOVA DA LI E E DECLARIRAL KAK TAKA MERCEDESI BIJUTA I KOI ZNAE E KAKVI NESHTA KADE E DARJAVATA DA SE ZAEME SUS TIQ HORA
91
0
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А бе досега автоматично газово оръжие не съм видял,ама нейсе!Иначе допускането на притежание на оръжие от тази категория "хора" си е признак на липса на далновидност...
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия за *** ли ни вземат? Газов автомат...
89
18
 
0
 
! Отговори
българин преди 8 години
Добре де, какво толкова на 31 и аз направих абсолютно същото нещо! Не съм от малцинствата! Пуснах няколко откоса хаосни и не само аз ми полвината квартал! Гърмеше се от всяка трета тераса! Трябва ли за едно веселие и няколко чаши алкохол да се ратакаваме по полиции! Никой не е пострадал или дори застрашен от това!
88
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако това се беше случило в Европа тоя Рамбо щеше досега да е в Панделата за много дълго време само че това не се е случило в Европа това е в България И няма как да стане Къде е Полицията Следствието и ПрокуратуратаКви Европейци сте вие бе Селяни от БългарияЕвропа и Шенген ще видите през Крив Макарон
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм фен на Волен, но него го задържаха за хулиганство, а да ви кажа, това на тоя клип си е точно такова! Разликата е само в това, че тук не се е обадила мутрата-премиер с нареждане да го смелят.
86
1
 
8
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Ако Ботев беше живял в наши дни! Той би писал така този си стих:ДА ВИДИШ КАК САЧОВЕ,БЕСНЕЯТ НАД БАЩИНОМИ ПГНИЩЕ!
85
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ей това ви е осраната България, ***!!
84
5
 
5
 
! Отговори
Ястреб преди 8 години
Хе хеееее хе хееееееееееееееееее!!!Много ме кефи този българин! Балканската култура си казва тежката дума! Като поране този хубавец може и хадутин да стане, или шумкарин! И ще съчиняваме стихове за него, и песни ще пеем в негова памет, след като го обявим за национален герой!!
83
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До ИнформиранСигурно както сега-определена етническа група не работеха и живееха само на социални помощи,крадеха и изнасилваха.
82
2
 
4
 
! Отговори
BG преди 8 години
До атакиста 120 хайде по - полека с "еврогейците" че снимката на Брежнев дето целуваше всички другари в устата още е в интернет, както и от доста време в учебниците по история на децата :)))) За целувката на Орлов мост още се говори :)))
81
11
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Кого арестуват за газово оръжие и детски играчки ,бе....ха,ха,хааааааааааа....ТИЯ ЧЕРВЕНИ ОТПАДЪЦИ ....ПАК ИЗТРЕЩЯХА.!!!!
80
10
 
10
 
! Отговори
Информиран преди 8 години
Червените каскети разпространяват в интернет митове, че преди 89та година при правешкия диктатор Тодор Живков нямало престъпност. Истината приятели мои е съвсем друга. Цялата ми рода работи от поколения е полицията и милицията, страшни работи разказват, страшни работи! Косите ще ви се изправят ако разберете каква престъпност имаше преди 89та година!
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото мнозинството, такива и малцинствата. Всяко мнозинство си заслужава малцинствата.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Юруш на ВарадероЗащо Волен бе ?Волен ли управлява България ?Къде е любимата ви Тиква ????
77
3
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Евроатлантически "ценности" !