Стрелба в Пазарджик посред бял ден се появи във видео

Мургавият "герой" позира до бял Мерцедес, пълен с оръжия
Обновена: 2 яну 2016 16:44 | 2 яну 2016 16:42, Камелия Цветанова
239
Стрелба в Пазарджик посред бял ден се появи във видео
Снимка: Кадър Youtube

Видеоклип, който се разпространява в социалните мрежи и платформи за видеосподеляне скандализира мнозина.

На него се вижда как гражданин, видимо от ромски произход и носещ по себе си солидно количество златни бижута, позира в геройска поза до бял Мерцедес, в багажника на който сякаш има миниарсенал, съобщи bTV.

От автомобила се носи и характерна музика.

Мъжът отваря багажника и показва оръжията вътре, сред които има както хладни, така и няколко огнестрелни, вкл. автоматични.

След това избра едно от оръжията - именно автоматичното, и стреля във въздуха с него. В следващ момент стреля и с пистолет. Предполага се, че оръжията са газови, а не бойни.

Ситуацията обаче се развива посред бял ден и се вижда как в непосредствена близост минават жена и дете. В клипа се чува реч на турски език. Видеото не е заснето тайно, а напротив - показно, вижда се че и основният герой в него  "режисира" действията на "оператора".

Полицията обаче бързо разкри стрелеца. Това е 38-годишният ром Ахмед Баши от пазарджишкия квартал "Изток“, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик.

Кадрите в клипа, на които се вижда как той вади оръжията от багажника и стреля във въздуха са били заснети няколко часа преди настъпването на новата 2016 г. пред дома му.

Баши е бил разпознат от полицейски служители от участъка в кв. “Изток“, които са реагирали незабавно.

Стрелецът е бил открит в дома му и е оказал съдействие на полицията. Той доброволно е предал двата газови пистолета, с които е стрелял.

Проверка е установила, че те са били закупени законно и регистрирани от Ахмед Баши преди няколко дни.

Въпреки това оръжията са иззети от полицията и по случая е заведена преписка. Мъжът не е задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: оръжиявидеоПазарджик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
Данс да не сп ят ами да се вземат в ръце и постоянен натиск и проверки, ако трябва централата им да е в ромския квартал на тоя пазарджик. Стига семо зап лати заплати и пак заплати.
115
2
 
3
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Абе тоя ми прилича на нашия депутат Бат Сали.
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хорахане Рома и Дасикане Рома са велики българи с българско гражданство и български докумети за самоличност
113
0
 
15
 
! Отговори
Авджия преди 8 години
Този само заради мутрата подлежи на оц трел!
112
0
 
11
 
! Отговори
aaaaaa преди 8 години
мине не мине седмица и нещо станало в пазарджик , много често взеха да дават говорителя не куките . има нещо гнило ТАМ !!!!!!!!!!!!!!!
111
3
 
20
 
! Отговори
спешни въпроси към З преди 8 години
Към ЗАКОННОСТТА в РБългария:1.Работи ли, какви доходи има, плаща ли данъци?2.По каква причина има законни оръжия?НУЖНИ ли му са?3.ЗАЩо с "милосърдие" се приемат ХЛАДНИТЕ му оръжия?Всички знаем, че това е арсенал на крадци, биячи, ПРЕСТЪПНИЦИ.4.Дори да е "под прикритие", заради ПРОСТОТИЯТА и ГЛУПОСТА да бъде зачеркнат от списъка,всички дадени МУ екстри и пари да бъдат иззети, да бъде СЪДЕН на общо основание и да започне да РАБОТИ като редови гражданин на РБългария.)
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Явно милиционерите лъжат. Аз до сега автоматично газово оръжие не съм виждал. ПРАВ СИ, НО ТОВА УЧУДВА ЛИ ТЕ ... СПОМНИ СИ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ.УТРЕ ТОЗИ СЪЩИЯТ С ТОВА СЪЩОТО ОРЪЖИЕ ЩЕ ИЗБИВА БЪЛГАРИ. ДО 20 ГОДИНИ ВЕРОЯТНО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА ЩЕ БЪДЕ РАЗГРАБЕНА НЕ ОТ ДРУГ А ОТ БЪЛГАРИ И ПОСЛЕ ТУРЦИ ГЪРЦИ СЪРБИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ ЩЕ СИ Я ДЕЛНАТ. НО ТОВА ЗАСЛУЖАВАМЕ ... НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗБЯГА ОТ СЪДБАТА СИ.
109
1
 
18
 
! Отговори
men преди 8 години
Някои хора взеха да се мислят за Дон Корлеоне а и това чувство за безнаказаност и ето резултата ..... Видими резултати....
108
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Тоя интелигент бе, трите висши са събрани в багажника и по ръцете, голем класик, на служител от БАН ми прилича нема как да не е.
107
2
 
7
 
! Отговори
Чикагски преди 8 години
До гангста парадайсВече сме 30 годинин назад, не 20. :(((
106
6
 
3
 
! Отговори
Georg преди 8 години
Klipa go ima YouTube I to po slabiqt zvuk si lichi che sa gazovi orajiqta.. Prosto mahlenskiq lolio prodal 4-5 nivi na maika si I se prai na muj v mahlata s toq kerliviq Mercedes I oniq tupaci skachat kato maimuni.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Znachi Roma na snimkata strelq s gasov pistolet na vazduha koeto nego odobrqvam rasbirase, no imterestnoto e che vednaga se tarsi *** kade si i hop 200 300 komentara!
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха леее тоя ряпа да яде на 31 до 00 30 в моя район на квартала от 5 блока до нас поне половината бяха с пушки и автомати сейне се намирам в Сирия не разбрахте ли че сачовете 3 дена празнуват 1 празник
103
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно милиционерите лъжат. Аз до сега автоматично газово оръжие не съм виждал. Но е нормално за тези страхливи корумпирани некадърни торби, особено когато става въпрос за престъпления извършени от австралопитеци. Тях не ги пипат,но виж студенти и майки с деца, бием много. Долна ***.
102
4
 
31
 
! Отговори
G.O. преди 8 години
O, Хитлер, кеде си?
101
1
 
26
 
! Отговори
гангста парадайс преди 8 години
България 2016=Харлем 1986! Мерцедеси, автомати, черни и гета!
100
2
 
13
 
! Отговори
до: 149 преди 8 години
Ами Комунизма ги кри 50 години сега Демокрацията ги крие 25 години , и така Истината остава на заден План , па те се пишат каквито те си пожелаят
99
4
 
14
 
! Отговори
до facebook преди 8 години
При преброяването обаче се пищат като българи или турци, а не роми. Реално са около 15%, с не 4,7% както показват официалните данни. Ако разкрият реалните цифри много повече хора ще се замислят да заминат в чужбина.
98
1
 
16
 
! Отговори
POLICE преди 8 години
Други Медии казват че е Атанас Бончев , всъщност кой е Атанас Бончев и кой е Ахмед Баши, въпроса в от кои Роми е от българизираните или турцизираните , а тази баркотия с имената е една Комунистическа ГРЕШКА в Системата
97
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
На Бг отдавна не и трябва народ а милет! Вие ся ли го разбрахте! Куките нищо няма да му напраят ше му върнат автомата и ше му кузируват и извиняват! НЯМАТ НИКАКВО! АМА НИКАКВО ПРАВО ДА МУ ГО ИЗЗЕМВАТ АКО Е РЕГИСТРИРАН КАКТО ПИШЕ В СТАТИЯТА! Нарушил е само обществения ред като е вдигнал шум, нО едвали има заведена жалба за тва,а и как може да нарушиш нещо дето го няма-РЕД! Имат едно нищо донос от фейсбук!НИЩО... КУХО