Пипнаха контрабандни цигари в камион с лешници

Камионът пристигнал от Грузия с ро-ро кораб в Бургас
4 яну 2016 18:42, Анисия Иванова
3
Пипнаха контрабандни цигари в камион с лешници
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха контрабандни цигари и недекларирана машина за производство на маркови ключодържатели и аксесоари - менте в тайници на камион-влекач с чуждестранна регистрация в Митница Бургас, съобщиха от Агенция "Митници".

Камионът е пътувал от Грузия за България и е пристигнал с ро-ро кораб на Митнически пункт "Пристанище Бургас Център".

Декларирал е, че превозва 20 колета сурови ядки от лешници. Въпреки че няма открити следи от интервенция върху поставените в Грузия митнически пломби, митническите служители от отдел "Борба с наркотрафика" селектират превозното средство за щателна митническа проверка по метода "анализ на риска".

При сканирането със специализирания рентгенов апарат на митническия пункт, освен декларираната стока, митническите служители установяват наличие на чужди тела в шасито на товарния фургон на камиона.

При последвалата физическа проверка, в техническа кухина в товарния фургон на камиона митничарите откриват укрити  4 077 кутии цигари "Winston" с грузински бандерол, както и разглобена и укрита на части машина за производство на ключодържатели и мостри с лога на световноизвестни автомобилни марки като БМВ, Рено и др.

Контрабандните цигари и машината са иззети. Срещу шофьора на камиона, испански гражданин от арменски произход, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: бургасАгенцияцигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 8 години
От Грузия ...от Молдова ... Намират се ... Точно контрабанден Winston обаче не бях виждала и то червен .... Рядкост
2
2
 
4
 
! Отговори
касандра преди 8 години
Защо има контрабанда ? защото цените на цигарите у нас е висока.Защо цигарите в Турция Сърбия Гърция са по ниски от тези в България, и там имат акциз, и заплатите са по високи. У нас слагат по високи цени и акциз за да могат тези които го слагат да печелят повече. Тях на митницата не ги ловят. Те и затова закриха най голямата сухопътна митница в България, тази в Свиленград. Сега вече митничарите ще се слагат от София и разбира се техни хора, и автомобилите им ще са претъчат през границата.
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мали..и..и каналите на БКП-БСП-ДС се наакаха . Браво на правителството . Бой по червените каскети .