Измамници дърпат пари от кандидати за зелена карта

А таксите се плащат само на ръка в посолството на САЩ
3
Измамници дърпат пари от кандидати за зелена карта
Снимка: Булфото, архив

Има значително увеличаване на измамни имейли и писма, изпращани до участниците в лотарията за зелена карта.

Измамници изпращат фалшиви имейли и писма и твърдят, че са представители на американското правителство в опит да получат пари от участниците в лотарията, предупреди отделът за визови услуги на Държавния департамент на САЩ, съобщиха от посолството у нас.

Всички кандидати трябва да се запознаят с информацията за измами, свързани с лотарията за зелена карта, предоставена от Федералната търговска комисия.

От посолството съветват участниците в лотарията да прегледат правилата и процедурите за зелена карта, за да знаят какво, кога и от кого да очакват,

Макар че кандидатите по програмите DV могат да получат имейли от американското правителство, с които им се напомня да проверят статута си онлайн посредством сайта за проверка, те няма да получат уведомително писмо или имейл, с който им съобщават, че са спечелили от лотарията. Кандидатите могат да разберат дали са сред изтеглените за продължаване на процедурите по програмата, като проверят статута си онлайн чрез сайта за проверка: www.dvlottery.state.gov

Имайте предвид, че таксите за молбите за виза от лотарията за зелена карта се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю. Американското правителство никога не изисква пращането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод, уточняват от посолството.

Много други неправителствени уеб сайтове, например, адреси, които завършват на ".com", ".org" или ".net", предоставят законна и полезна информация и услуги, свързани с имиграцията и визите.

Държавният департамент не подкрепя, не препоръчва и не спонсорира каквато и да е информация или материали на тези уеб сайтове, независимо от тяхното съдържание.

Информацията може да не е правилна или актуална, така че винаги трябва да я сравнявате с официален източник на американското правителство.

От посолството съветват още кандидатите за визи да са предпазливи по отношение на фирмите, които твърдят, че предлагат съдействие за получаването на американски визи.

Някои сайтове и имейли се стремят да подведат клиентите и обществеността, че са официални уеб сайтове на американското правителство. Те са създадени така, че да изглеждат като офциални уеб сайтове, често дори имат изображения на американското знаме, Капитолия, Белия дом или Статуята на свободата. Помнете, че всеки сайт, чийто адрес не завършва на ".gov", трябва да бъде смятан за подозрителен, предупреждават още от посолството.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Още по-анонимен преди 2 години
Ми така ще е. Докато има балъци ще има и тарикати.
1
1
 
0
 
! Отговори
по-анонимен преди 2 години
До Анонимен

И сега си има зелени карти, някои заслужили другари около мене получиха. Може би 10-15% обаче от всички 1500-1600 на година се раздават случайно, за замазване на очите.