Между Берковица и Монтана влаковете в автобуси

Чупят прозорците на вагоните с камъни, нападенията са ежедневни
37
Между Берковица и Монтана влаковете в автобуси
Снимка: Булфото, архив

БДЖ пропищя от нападения на влаковете в участъка от Берковица и Монтана. Само за шест дни са регистрирани осем случая на замерване на влакове с камъни в участъка, оплакаха се от дружеството.

В резултат на вандализма са счупени няколко странични и едно челно стъкло на някои от пътническите  композиции, които се движат в участъка.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за "БДЖ- Пътнически превози", като фактически саботират всички усилия на ръководството за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите, коментира от дружеството.

Най-важното обаче е, че хвърлените камъни по вагоните застрашават сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на хората в тях.

Заради това БДЖ се принуди да вземе крайното решение и временно да спре движението на влаковете между гарите Берковица и Монтана.

Докато ситуацията не се успокои, пътниците се извозват с автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Хитлер преди 8 години
Там винаги е имало подобни набези, просто в региона живеят повече *** отколкото хора
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сменили влаковете.с автобуси сега очквайте билет оферта с танк Т 72 място на местото на мерача. 12лв и в двете посоки.
15
0
 
11
 
! Отговори
Задачи преди 8 години
. Събаряне на незаконните коптори и глоба за собствениците им; който няма пари, ще си отработи глобата.. Колективна отговорност - цялата ромска махала да плати щетите, нанесени на влаковете и да се третира като престъпна групировка, укриваща неизвестни терористи, които саботират обществения транспорт и умишлено излагат на риск живота на повече от един човек.. Дисциплинарно уволнение на онези, които наредят изграждане на защитни стени с парите на данъкоплатците - с цел да пазят закононарушители
14
0
 
20
 
! Отговори
Монтана преди 8 години
Решението на проблема се намира на самата гара в Монтана. Влакът на поп Андрей с монтираната на него лека картечница. За по-голям ефект бойната мощност може да се увеличи....
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея нападения ги правят все лекари, инженери, учители, иначе казано елита на нацията. Не вярвате? Питайте БХК.
12
0
 
6
 
! Отговори
Бахур преди 8 години
Явно всяка потърпевша структура в ***, в условията на отсъствие на ред, поличия и правораздаване, трябва да раздава правосъдие сама!
11
2
 
45
 
! Отговори
Стар набор преди 8 години
ТОЛЕРАНТНОСТТА Е ПОСЛЕДНАТА ДОБРОДЕТЕЛ НА ЕДНО ЗАГИВАЩО ОБЩЕСТВО - Аристотел
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е като премахнаха транспортна полиция, и се мина сот.
9
1
 
54
 
! Отговори
Георги преди 8 години
В една от предишните снатии по темата пишеше, че БДЖ са предложили да обезопасят проблемният участък с ограда. Но местните тартори на ромите не се съгласили! Сега нека тези тартори да възстановяват щетите!Друг е въпроса, че повечето къщи там са незаконни! Та нека държавата в лицето на управляващите си изпълни задълженията! Не е нормално заради шепа хора неспазващи законите да страдат всички!
8
2
 
47
 
! Отговори
akut преди 8 години
държата признава. че има съботаж . но понеже са определено малцинство това не застрашава националната сигурност
7
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не обвинявайте полицията. Полицията работи по заповед, ако получат заповед да дадат урок на местните индиански племена, ще го направят с огромно желание! Нали го каза полицайката Ана: "Развържете ни ръцете!". Но властта не иска разправии с БХК и най-вече си пази електората, дори и цената на това, че държавата загива заради тия неандерталци, но по върховете са слепи, слепи!!!
6
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един брониран влак със съответното въоражение и след първият хвърлен камък да ги почват на месо. Друго спасение от тая гад няма
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Назначена е комисия,събират се доказателства,води се разследване срещу неизвестен извършител"...и т.н...това само може да чуете и никакви конкретни действия и реални превантивни мерки!
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали червените каскети подкрепяхте " протеста на полицаите"?
3
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куките да не са препили, даже армията трябва да се намеси, все пак това са обекти от националната сигурност. Папайците единствено като им се тегли кютек разбират, че не трябва да го прави, но трябва да е редовно, че бързо забравят.
2
1
 
95
 
! Отговори
Мен преди 8 години
И каква стана тя ? Отстъпиха пред ***, защото "нашата полиция", чакаща и брояща дните до пенсиониране и 20-те заплати не е способна да се справи си 20-30 получовека ? Запознахме и влакове да спираме заради тъмните. А сега, ако почнат да чупят и автобусите ? Ще докараме бронетранспортьори, да возим хората в тях ли ?
1
1
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А полицията отново си бара оная работа и както обикновено не знае кои са извършителите