Обвиниха служители на ДАНС и МВР в изнудване за ?30 хил.

Тримата мъже отвклекли и рекетирали иракчанин
7 яну 2016 15:37,
5
Обвиниха служители на ДАНС и МВР в изнудване за ?30 хил.
Снимка: Булфото, ахрив

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за изнудване.

Тримата са задържани на 5 януари при спецоперация на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения за участие в престъпна група и изнудване са повдигнати на Георги Георгиев, служител в ДАНС, Цено Филипов, служител в МВР и Борис Рангелов.

На Рангелов е повдигнато обвинение и за отвличане. Той е задържан на Летище София минути преди да напусне страната.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. В периода от 7 декември 2015 г. до 24 декември 2015 г. участниците са принудили чрез заплахи иракски гражданин да им предаде сумата от 30 000 евро.

Иракчанинът бил отвлечен на улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в Дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак.

По случая са използвани специални разузнавателни средства. С постановления на прокурор на участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 8 години
Отврат! По едни 5г без право на обжалване!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бяха изчакали можеше да го пишат дарение .... от ИДИЛ и щяха да са невинни, нали е дарение от международна организация.
2
0
 
1
 
! Отговори
корупция преди 8 години
При всички правителства до сега се работи по един и същи начин,процедурата е една и съща само хората се подменят...полиция данс ,прокуратура ,съд ,пожарна, кат, военни, гражданска защита ,и много други подобни институция се назначават хора по един и същи начин,роднински връзки,приятелски връзки,и най-мерския начин даването на парички на точния човек,това е така на 90% от тия институции,и не е тайна,много отговорни хора го зная,но вече 25 г няма промяна,за това че има корупция по всички тия нива.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** държавата няма такава държава.Двоини наказания за държавните служители като полицай митничари съдии прокурори даначни даияджии инспектори министри и др. Подобни или никога ама никога няма се оправим