Самоуби се един от най-добрите ни неврохирурзи

Проф. Венцеслав Бусарски скочил от 9-тия етаж тази сутрин
8 яну 2016 16:52,
53
Самоуби се един от най-добрите ни неврохирурзи
Снимка: flickr

Един от най-добрите български неврохирурзи - проф. Венцеслав Бусарски, е сложил край на живота си, като е скочил тази сутрин от 9-ия етаж.

Причините за фаталното решение не са известни, но според негови близки през последните месеци той страдал от дълбока депресия.

Информацията за смъртта му бе потвърдена от болница "Св. Анна", в чиято Клиника по неврохирургия 67-годишният Бусарски бе на щат.

На 11 юни 2012 г. неврохирургът катастрофира тежко на софийския бул. "България" и бе приет в "Пирогов" с над 70% изгаряния и с опасност за живота.

Професорът карал колата си от Бояна към центъра, но не успял да вземе ляв завой и се блъснал в колоната на моста. От удара автомобилът бил обхванат от пламъци.

За няколко месеца проф. Бусарски претърпя серия от операции, но се възстанови от тежките травми и се върна към професията си в неврохирургията в "Св. Анна".

Специалист в областта на мозъчните операции, той бе и шеф на Клиниката по неврохирургия в "Св. Иван Рилски".

Роденият през 1948 г. проф. Бусарски е завършил медицина в София и започва работа в Катедрата по неврохирургия от 1974 г. Има специализации в Германия, Великобритания, САЩ.

Има над 220 научни труда, има две изобретения и приноси в невроонкологията, съдовата, спиналната и функционалната неврохирургия. Председател е на Българското дружество по неврохирургия през периода 2000–2010 г.

"С неговата кончина България загуби един от своите най-добри лекари, фокусирали в едно изключителни научни постижения и благодарността на хиляди  пациенти. От името на целия  колектив на УМБАЛ "Св. Анна – София" АД, поднасям нашите искрени и най-сърдечни съболезнования на роднините и близките на професор Бусaрски", написа изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
20
 
! Отговори
Пациент преди 8 години
Аз съм един от тези които се лекуват в чужбина заради такива специалисти като него! И повярвайте ни тамошните клиники са пълни с хора минали и осакатени от техните ръце! Има възмездие за всички с бели престилки станали долни търгаши! Има негови колеги които трябва да последват примера му. В момента аз съдя Токуда.....
19
4
 
16
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
Прочетох всички коментари и въпреки това съм объркан. Живеем в е*бати времената сбъркани. Велик лекар, пък какви неща казват запознатите за него като човек. И все пак Бог да го прости!
18
25
 
13
 
! Отговори
Нико преди 8 години
много добра новина...още един член на бялата мафия се пресели доброволно в отвъдното...сега неговите колеги да му пратят парите дето ги садираше от пациентите с пощенски запис...до ада котел с катран номер 5
17
5
 
11
 
! Отговори
Dora преди 8 години
iskreni saboleznovaniq kam blizkite! Beshe izklucitelen hirurg. Jalko ce si otide Bog da go prosti!
16
9
 
46
 
! Отговори
Огнян преди 8 години
Щом и лекарите дето са червиви от пари почноха да се самоубиват...значи нещата са много сериозни...
15
4
 
34
 
! Отговори
някой преди 8 години
До 8На същото мнение съм.Чувствата ми към него са противоречиви, защото първия път спаси живота на сина ми, но втория път ни излъга - не го оперира той. Беше изрязана много малка част от тумора му от екип лекари без неговото присъствие, въпреки че си платихме за това. И дори не ни каза. След една година синът ми почина.Че беше голям хирург е истина, но че стана много алчен и подъл, също е вярно.
14
26
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
Ето това е живота при Герб!!! Колко млади хора се самоубиха а колко излязоха зад граница и не се прибраха не е истина!!!Продължавайте да вярвате на стабилноста на агент Буда !Много лоша новина , един от най-добрите медици!А колко трудно се създава такъв човек!?Днешното поколение не става за нищо , освен за контингент на Герб!
13
17
 
51
 
! Отговори
Цървуля преди 8 години
Чета и не вярвам на очите си.Как може да има толкова прости българи.Не е за вярване толкова злоба и простотия.Е заслужаваме си съдбата.Ей мизерници негодни този човек е спасил толкова много животи при това детски.Имайте срам и уважение.Спаси на мой близък дете на две годинки което бяха отписали.Братчеда му е предлагал пари които доктора категорично е отказал.България загуби един голям специалист Бог да го прости.А вие злобни нещастници ще си умрете прости
12
7
 
34
 
! Отговори
8 преди 8 години
МНОГО ГОЛЯМ ХИРУРГ,МНОГО ЛОШ ЧОВЕК И МНОГО КОРУМПИРАН ЛЕКАР!ЗА УМРЕЛИТЕ ИЛИ ДОБРО,ИЛИ НИЩО!ОТ ТУК НАТАТЪК ОТ МЕН-НИЩО!ДАНО БОГ МУ ПРОСТИ!
11
36
 
9
 
! Отговори
Elf преди 8 години
Роденият през 1948 г. проф. Бусарски е завършил медицина в София и започва работа в Катедрата по неврохирургия от 1974 г. Има специализации в Германия, Великобритания, САЩ !!!!!!!!!!Chenge ta dranka. Savestaaaaaaa !!!!!!!
10
44
 
11
 
! Отговори
Левон преди 8 години
Много народ си държаха в рубли спестяванията и си сложиха край на живота
9
10
 
31
 
! Отговори
IVANOV преди 8 години
jalko , takav kadaren 4ovek!bog da go prosti!
8
38
 
15
 
! Отговори
Batakist преди 8 години
Гледам никой не споменава версияата за възможна лекарска грешка от негова страна, довела до тежки последици за пациента и заради това да е пердприел тази стъпка.
7
18
 
17
 
! Отговори
😩 преди 8 години
Не си е лекувал нервите....
6
6
 
88
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Не смесвайте живота ни с личните преживявания на човека. На Запад и на Север според нас живеят охолно и прекрасно,но там самоубийците са повече и от България ,и от Бангладеш.Бог да го прости! Само той си знае...
5
75
 
22
 
! Отговори
млад бандера преди 8 години
Лекарите станаха алчни и Бог наказва....
4
70
 
13
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Ами, писнало му е на човека от рубладжии! Жалко, че такъв ВЕЛИК човек си отива! :-(
3
23
 
44
 
! Отговори
Надя преди 8 години
Ще да е скочил заради хубавия живот в БГ-то, дето вече 25г. преход правим и още не сме го свършили.
2
79
 
15
 
! Отговори
млад бандера преди 8 години
Аз мисля че си е държал спестяванията в рубли и това е причината.
1
8
 
70
 
! Отговори
поклон преди 8 години
Тежка загуба за всички ,когато си отиде човек като тоя.Сега кой ще ни лекува?