Самоуби се един от най-добрите ни неврохирурзи

Проф. Венцеслав Бусарски скочил от 9-тия етаж тази сутрин
8 яну 2016 16:52,
53
Самоуби се един от най-добрите ни неврохирурзи
Снимка: flickr

Един от най-добрите български неврохирурзи - проф. Венцеслав Бусарски, е сложил край на живота си, като е скочил тази сутрин от 9-ия етаж.

Причините за фаталното решение не са известни, но според негови близки през последните месеци той страдал от дълбока депресия.

Информацията за смъртта му бе потвърдена от болница "Св. Анна", в чиято Клиника по неврохирургия 67-годишният Бусарски бе на щат.

На 11 юни 2012 г. неврохирургът катастрофира тежко на софийския бул. "България" и бе приет в "Пирогов" с над 70% изгаряния и с опасност за живота.

Професорът карал колата си от Бояна към центъра, но не успял да вземе ляв завой и се блъснал в колоната на моста. От удара автомобилът бил обхванат от пламъци.

За няколко месеца проф. Бусарски претърпя серия от операции, но се възстанови от тежките травми и се върна към професията си в неврохирургията в "Св. Анна".

Специалист в областта на мозъчните операции, той бе и шеф на Клиниката по неврохирургия в "Св. Иван Рилски".

Роденият през 1948 г. проф. Бусарски е завършил медицина в София и започва работа в Катедрата по неврохирургия от 1974 г. Има специализации в Германия, Великобритания, САЩ.

Има над 220 научни труда, има две изобретения и приноси в невроонкологията, съдовата, спиналната и функционалната неврохирургия. Председател е на Българското дружество по неврохирургия през периода 2000–2010 г.

"С неговата кончина България загуби един от своите най-добри лекари, фокусирали в едно изключителни научни постижения и благодарността на хиляди  пациенти. От името на целия  колектив на УМБАЛ "Св. Анна – София" АД, поднасям нашите искрени и най-сърдечни съболезнования на роднините и близките на професор Бусaрски", написа изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Национала преди 8 години
Като чета коментарите направо се плаша какви *** има които продължават да плюят по доктторите, а той Човека си е отишъл и никога няма да се върне. Мълчете *** гадни! Спрете да говорите за пари и да злобеете прости кратуни такива !!! Имайте елементарно възпитание и уважение към хората които са си отишли. Ако ли не ... самоубйте се вие!!! България няма нужда от биологични отпадъци като вас !
39
11
 
8
 
! Отговори
мислител преди 8 години
Като чета коментарите и се чудя дали е скочил сам или някой татко или братко не му е помогнал ... Пък за тея *** който го защитават , защото лекарите взимали малко пари в сравнение германците на пример ...ами то и населението взима много по малко от германското ...не ти харесва ...ставаш, багажа стягаш и заминаваш ...читав лекар за мен няма ...всички са търговци и ако знаят единия лек който ще направи ссички здрави во веки ...ще умират с автомати в ръка пазейки тайната ...
38
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който нож вади...от нож нож умира !! АлЧеН ..........!!!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нисък поклон пред такива хора и личности! Тази година имах възможността да бъда пациент на друг голям неврохирург от Пловдив в УМБАЛ доцент Христо Желязков който ме спаси от пълна неподвижност и да бъда в тежест на близките ми! Да се преклоним с благодарност пред тях и да бъдат сред най-уважаваните личности в България!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да *** дано, б.о.к.л.у.ц.и. Ето заради такива отпадъци като вас избягаха лекарите на запад.Скоро ще ви дойде акъла.Като започнат да ви лекуват пакистанци и конгоанци.Не само,наистина ще ви уморят от некадърност,ами и ако гъкнете ще ви отрежат главите.Те не са като нашите лоши доктори дето се оставят,*** като вас да ги бият.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам дали сте чували, но в САЩ най-много пари вземат точно неврохирурзите. Всеки един, който е на нивото на проф. Бусарски е милионер там.И още нещо - при неврохирурзите неуспешните операции са най-много - там е най-трудно, защото познаваме мозъка най-малко. Така че не съдете неврохирурзите за неуспехите им - в цял свят това е ежедневие. Неврохирургията е на нивото на първи клас, но постоянно се развива.
34
5
 
8
 
! Отговори
мам 'ка (й) мер преди 8 години
Ще се справим.Я вижте колко мозъчни хирерзи дойдоха с лодките от Сирия.Не се плашете. Те веднага ще ви "отворят " черепа. Това вече го могат. Остава само да научат и да го "затварят"-и хоп- готови са да заменят всеки хирург, дето се казва.Аламинут ще решат кризата с докторите.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук е пълно с комплексирани ***. Мир на душата на Човека! Само Господ има право да го съди.
32
2
 
7
 
! Отговори
Я , стига ,беее.... преди 8 години
БЪЛГАРИТЕ СИ МОГАТ И ...БЕЗ ДОКТОРИ!!!!ТЕ СА ------------ВЕЧНИ !!!!ЖИВЕЯТ ПО 1300-Г...ха,ха,хаааааааааааа....!!!!!!!!!!!!!!
31
3
 
73
 
! Отговори
к.к. преди 8 години
ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ.НЕ ВИЖДАМ ДРУГ НА НЕГОВО НИВО В БЪЛГАРИЯ .СЛЕД 8 ЧАСА ОПЕРАЦИЯ СПАСИ БРАТ МИ . КОГАТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ОПЕРАЦИОННАТА ЦЕЛИЯТ БЕШЕ С МОКРИ ДРЕХИ ОБЛЯН ОТ ПОТ .ОТ ТОЗИ МОМЕНТ УВАЖАВАМ ТРУДА НА ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ ...ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ОТ ТРУДА СИ ДА БЪДАТ МИЛИОНЕРИ И НИКОГА ДА НЕ Й ЗАВИЖДАМЕ.... МОЖЕ ДА НЕ НИ ДОСТИГАТ ПАРИ ,НО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ СЪРЦЕ ДА УВАЖАВАМЕ ДАРОВИТИТЕ...
30
2
 
24
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА....НА ЗАКРИВАНЕ!БЪЛГАРИТЕ СИ ОТИВАТ!БАВНО --НО, СИГУРНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
2
 
31
 
! Отговори
някой преди 8 години
До Анонимен 28Не ни плашете, господине!Защото кадърните лекари намаляват така, както и всички специалисти у нас.Осъзнавате ли кое е грозното - че плащаш 3000 - 5000 лв. за операция /доста голяма сума за нашия стандарт/, но пак не си лекуван както трябва - лъжат те, че те оперира този, за когото си платил.В крайна сметка плащаш, доверяваш се, а те оперира стажант или нетолкова добър хирург и...болният умира.Не спекулирайте със парите, надеждите и доверието на хората.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Официалните заплати на лекарите специалисти са много ниски, особено в сравнение с колегите им на Запад. И те си тръгват. За да ги задържат, им дават пари "на ръка", които няма от къде дойдат, освен от пациентите. С това съм съгласна, без за оправдавам изнудването, прекаляването, безкрупулността и циничността.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - "...Сега ще трябва да плащаме по 10-20 хил евро на германци..."Отдавна казах: "Щом не искате да се плаща на нашите специалисти, не след много време ще плащате много повече на чужденци..."
26
6
 
10
 
! Отговори
Пациент преди 8 години
Нела взимат по 20 000 колкото в Германия, ще продадем нивичките и ще ги съберем, но нека си свърши работата!!!! И сега с тези нови апарати- коберножове гама- и т.н. нека не се заблуждаваме че има кой да работи на тях а ще злоупотребяват с надеждата на хората! Нека дявола си ги прибира тези хора! Лъжци!
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименсамо че взема от 30 човека всеки ден по 50 лв като обещава че той прави оперцията а на 80% го няма
24
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проф. Бусарски може и да вземал 3000-5000 лв за операция, ама знаете ли колко струва същата операция при професор в Германия? Това тук са жълти стотинки. До сега поне имаше кой да ги прави тези операции за няколко хиляди тук. Сега ще трябва да плащаме по 10-20 хил евро на германци...
23
19
 
12
 
! Отговори
от русе преди 8 години
най после отиде си гада мръсен има господ на тоя свят с жена ми сме му дали около 20000лв и в някой операции даже не е присъствал ще пия с желание за него да си вървят и сурчев и другите *** най после нещо хубаво познавам поне 10 усакатени
22
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е че, проф. Бусарски беше светило и е помогнал на хиляди хора. Дори и да е навредил на малцина, то без него много други щяха да са по-зле.Още по-горчивата истина е, че проф. Бусарски е от онова поколение големи лекари от времето на комунизма, което лека по лека си отива. А ново няма! Всеки млад и переспективен българин, който може да е бъдещия проф. Бусарски, отива да работи в чужбина.След 10-20 години не знам кой ще ни лекува, наистина!
21
4
 
28
 
! Отговори
някой преди 8 години
Лично бях свидетел как забави операцията на един млад баща с 2 деца, едното от които пеленаче поради това, че се забавиха с парите на ръка. Майката на болния мъж плачеше и се молеше на един от лекарите да й кажат как да намери професора, за да му даде парите, защото 7 дни отлагаха операцията на сина й.Е, даде парите, но на следващия ден, когато го оперираха, вече беше късно и почина...Да, много животи е спасил, но и много погубил, и то от алчност, не от некадърност.За съжаление и аз плача...