Повече от час Емилия Ковачева измъчвала малката Никол

Бебето може да е изпуснато от други, допуска адвокатът й
11 яну 2016 07:24, Петя Славова
23
Повече от час Емилия Ковачева измъчвала малката Никол
Снимка: архив, Булфото

В продължение на 83 минути в нощта срещу 18 април 2014 г. 41-годишната акушерка в болница “Софиямед” Емилия Ковачева удряла с ръце и стъклено шише за хранене, душила и притискала към леглото бебенцето Никол, което тогава е едва на 4 дни.

Малтретирането на момиченцето започнало в стаята за новородени в 1,49 и продължило до 3,12 ч., припомня ужаса прокуратурата, цитирана от в. „24 часа”. Акушерката първа съобщила на майката, че детето й се нуждае от преглед при педиатър.

Акушерката от Самоков, чиято необяснима постъпка шокира цялата страна през пролетта на миналата година, ще се изправи пред петчленен съдебен състав на СГС с председател Владимир Астарджиев на 21 януари. Тя е обвинена в опит за убийство на дете в безпомощно състояние. Според прокуратурата деянието ѝ е довършено, но пеленачето не е умряло само заради бързата намеса на лекарите от болница “Токуда”.
 
В 7 ч на 18 април в отделението по акушерство и гинекология в “Софиямед” започвал един нормален ден - дежурната акушерка от нощната смяна Емилия Ковачева откарала бебетата по стаите на майките им за кърмене.
Не било отнесено само едно момиченце, родено на 14 април в 10,04 ч здраво и доносено - 3,230 грама и 52 сантиметра.
Още по темата
 
Притеснена, майката на детето Станислава Димитрова попитала какво става и защо не го носят.
Ковачева я уверила, че ще извика дежурния педиатър, който щял да прегледа детето и ако е нужно, да назначи лечение, тъй като има „жълтеница”. Часове по-късно на майката ѝ казали, че момиченцето, което предния ден било съвсем здраво, няма да бъде изписано, защото се нуждаело от медицински грижи.
 
На очната ставка в полицията на 23 април Станислава разпознала Ковачева като акушерката, която първа ѝ съобщила за “жълтеницата” на детето и на която вечерта на 17 април предала момиченцето. Емилия Ковачева бе уловена да бие бебета от охранителни камери.
 
Около 20 ч в кувьоз с линейка момиченцето било откарано в болницата. Състоянието му било изключително тежко - пъшкало, стенело, трудно дишало. На двете лекарки, които го приели, им направило впечатление, че главата му е неестествено отекла, а температурата му е 38 градуса. На момиченцето била направена рентгенова снимка, която показала счупване на дясната кост на главата.
 
Счупването на коста било вдясно, а многото кръвоизливи били вляво, което показвало, че момиченцето било удряно от двете страни на главичката, върху сънната му артерия имало кръвоизлив, което пък говорело за душене.
 
Ай ти специалистът на “Софиямед” Симеон Карамитев прегледал  записите от камерите от раждането на момиченцето до изпращането му в “Токуда”. Той изтеглил записа от камерите в стаята за новородени деца и се заел с поставената задача. Докато гледал записа от нощта на 17 срещу 18 април, видял как Ковачева удряла, душила с ръце и притискала Никол към креватчето. Записите били предадени на ръководството на болницата, както и на създадената комисия, които ги гледали.
 
На 23 април Ковачева била задържана в дома си в Самоков. В момента акушерката е под домашен арест. Тя бе пусната вкъщи заради изключително тежката депресия, в която изпаднала зад решетките. Разследват я за побой над още 4 бебета.
 
Според нейния адвокат Владислав Янев, присъдата е предрешена. Той обясни, че не му дават записите като доказателство, въпреки че има това право. „Имам право и да ги дам на експерти за частна експертиза и те да кажат дали са манипулирани”, обясни Янев и допълни, че от “Софиямед” е изготвен допълнителен граждански договор в противоречие с Кодекса на труда.
 
„Не го е писала Ковачева. Той ѝ е натрапен да го подпише, но е подписан само от ръководството на болницата”, каза той. Адвокатът предположи, че детето може да е било изпуснато при някои от другите смени, но от пет камери в пет помещения се изземват записите само от една камера от едно помещение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА БЕ АЛО АДВОКАТА Я НАМЕРИ ПО ПОДХОДЯЩА ДУМА ОТ ТОВА НАТРАПЕН ДОГОВОР!Я ГО ВИЖ ТИ НАХАЛНИКА! НЯКОЙ Я Е ВЪРЗАЛ НАСИЛА ТАМ ДА РАБОТИ ТАКА ЛИ? И АЗ СЪМ МЕД СЕСТРА АМА АКО ОТИДА В СОФИЯМЕД ЩЕ МИ КАЖАТ ЧЕ НЯМА МЕСТА СВОБОДНИ ЗА СЕСТРИ, ТАКА ЧЕ ПО КРОТКО С ОПРАВДАНИЯТА,!СЕГА НЯКОЛКО ПСИХИАТРИ ЩЕ Ч ИЗКАРАТ АЛТАВА И ГОТОВО! ВСИЧКО СТАВА С ПАРИ ТАКА ЧЕ НЕЗНАМ ЗАЩО Е ПОД ДОМ АРЕСТ А НЕ В ГЕМЕТО!ДЕПРЕСИЯ ИМАЛА А МАЙКАТА НА БИТОТО БЕБЕ КАКВО ИМА? Я ВИЖ ТИ ЩО ЗА НАГЛОСТ ИМА КЪСМЕТ ЧЕ НЕ АЗ СЪМ МАЙКААТ НА БЕ
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
eeeeeee, стига вече
14
5
 
2
 
! Отговори
тези, които ... преди 8 години
сега вият до небесата за " справедливост "- къде бяхте 25 години, когато нашите деца умираха тихо и страшно, като резултат от вашия ГЕНОЦИД !!!
13
0
 
12
 
! Отговори
nina преди 8 години
Тази психопатка защо още не е в затвора??А малоумният й адвокат няма ли капка срам?Той въобще гледал ли е видеото?
12
1
 
15
 
! Отговори
8 преди 8 години
До съдияМОЛЯ НЕ ОБИЖДАЙТЕ ГОВЕДАТА КАТО ГИ СРАВНЯВАТЕ С ТОВА ИЗЧАДИЕ НА АДА!
11
0
 
6
 
! Отговори
Кан Крум преди 8 години
Милата акушерка май може да отнесе 1-2 години условно...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Golqm sram,nqmam dumi za taq durjava.Do koga????????
9
1
 
33
 
! Отговори
Мима преди 8 години
До адвокат Владислав ЯневЩо за изчадие си ти?????Навсякъде в интернет можеш да изгледаш пълния запис,как *** който защитаваш всячески се опитва да убие детето.Ай стига вече с вашите далавери.Зад решетките, какъв домашен арест????
8
1
 
28
 
! Отговори
pepi преди 8 години
В депресия изпаднала.... Ах НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.Бебенцето бере душица, а тая СВЛЕЧ ОТВРАТИТЕЛНА в депресия биля. Жива да я ожалиш.Родителите на детето не са ли в депресия след разкритията ? ИЗКЛЕЦАНА Страна с ИЗКЛЕЦАНИ закони.Аз бих и отрязъл ръцете на тая СВЛЕЧ и после строг тъмничен затвор ДОЖИВОТ ей така за респект да се знае за следващите мераклии.Дано детенцето се оправи без последствия и това остане само лош спомен за него и семейството му.
7
0
 
23
 
! Отговори
съдия преди 8 години
Доживотна присъда, за това ***!
6
3
 
18
 
! Отговори
222 преди 8 години
те в родилното с майките ги пребиват децата а какво ще стане когато искат да ги лекуват без тях и искат за майката да плаща престоя като на неусигурена-300лева-боже господи докога ще има управници като герб,стига сте гласували за тези ***,стига
5
0
 
17
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Само смъртното наказание ще оправи всички тези полулуди хора,които се гаврят с Човешките съдбини!
4
0
 
5
 
! Отговори
Hukg преди 8 години
...Bloody Mary...jena na Dyavola! ..Dori blizo godina sled tozi kriminalen akt...gneva mi ne stihva! ...Dano sudiite razberat mukata na maykata!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Новокъщов преди 8 години
Да я пратят във Варненския затвор за да я разпита главния следовател там-Пешо Розата!
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз разбирам, че според адвоката, може друга акушерка да го е изпуснала и от там да са раните, само, че от това, което се пусна в интернет се вижда как тази жена брутално се отнася с бебето.
1
2
 
38
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Само при нас може за такова деяние да бъде пуснат насилника под домашен арест, ако има капка човещина ще вземе да си сложи край на жалкия си животец тази комплексарка уродлива.