Баба даде 2 бона, измамиха я по схемата "токов удар"

Предала първо 1600 лева, но се сетила, че има още 200
12 яну 2016 13:37,
14
Баба даде 2 бона, измамиха я по схемата "токов удар"
Снимка: Dnes.bg

91-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията в Русе.

Вчера на домашния телефон на жената се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Крумов. Той заявил, че неин роднина е пострадал от токов удар.

Пострадалия бил със счупен крак и ръка и се налагало да го транспортират със самолет до "Пирогов", където щяло да му се направи спешна операция и била необходима сумата от 12 000 лева.

Жената казала, че може да събере само около 1600 лева. Мъжът я информирал, че ще изпрати човек от здравната каса да вземе парите.

След около 20 минути на вратата на възрастната жена позвънил мъж на видима възраст 30-32 години, с бяла шапка с козирка, тъмно яке и тъмен панталон, висок около 1.80 см.

След като дала парите и непознатият мъж си тръгнал, възрастната жена се сетила, че има още 4 банкноти по 50 лева и казала това на представилия се за д-р Крумов, който през цялото време бил на линия. Жената дала и останалите банкноти и мъжът на телефона й казал да не затваря до 18.00 часа.

Бабата обаче затворила слушалката и започнала да звъни на племенника. Тъй като никой не й отговарял, тя отишла при съседката и споделила за случилото се и така разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници и се обадила на тел. 112.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Все тая преди 8 години
До АнонименКато остарее достатъчно и мозъка спре да работи правилно, недай Боже да й звъннат - ще даде всичко. Това е проблема, че много стари хора живеят сами вкъщи.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещи за помен да им купят, на измамниците за 2 000 лв.Амин!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз затова съм предупредил майка ми, пари на никой да не дава, ако ще и папата да и звънне по телефона.Ако случайно не може да се свърже с мен по телефона, да звъни директно на полицията, но пари да не дава.
7
0
 
0
 
! Отговори
Експерт в прането преди 8 години
В гр. Ветово, Русенско е заровено кучето. Още инфо трябва ли ви...
6
5
 
1
 
! Отговори
Генчо Папура преди 8 години
На многознайковците до номер 5, без номер 2, ще кажа да си сложат мненията, там където не ги е огряло слънце. Поздравявам майките им! И сестрите им! По няколко пъти...
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотията не ходи по гората, а по хората! Българите все реват, че държавата скапана и корумпирана, но всеки иска да се уреджда по "втория" начин. Това не е от вчера, а толкова отдавна, че се е превърнало във вроден инстинкт! Затова и вървят този тип измами - хората първо "кихат " парите и чак след като е супер късно им загрява реотана, че нещо е гнило... Като искате да няма корупция спрете да бутате рушвети и си плащайте данъците и глобите!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаи какво ви е виновен Боко , че пенсионерите нямат акъл за 2 стВсе плачат , че нямат пари за лекарства , а пък всеки ден измамени няколко пенсионера за хиляди левове.
3
1
 
7
 
! Отговори
Всезнайко преди 8 години
Премиера да уволни МВР министъра, веднага!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиерът да нареди всички алоизмамници да бъдат хванати. Веднага!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жива и здрава и да спести още толкова...