МВР хвана 23 кг тютюн и над 86 000 къса цигари без бандерол

Стоката била открита в Пазарджик и Плевен
12 яну 2016 18:20, Анисия Иванова
4
МВР хвана 23 кг тютюн и над 86 000 къса цигари без бандерол
Снимка: МВР

Полицаи хванаха тютюн и цигари без бандерол в Пазарджик и Плевен, съобщиха от МВР. Около 23 килограма тютюн и над 86 000 къса цигари без бандерол са намерени при полицейски акции в двата областни града

Вчера около 7 часа на улица "Върбишко шосе“ в Плевен те предприели проверка на лек автомобил "Опел Вектра“ и открили в багажника седем пакета с около 12.5 кг насипен тютюн. Намереното количество е предадено доброволно от пътничка в автомобила – 69-годишна жителка на село Буковлък. По случая е образувано досъдебно производство, а нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на около 1900 лева, уточняват от областната дирекция.

Час по-късно в района на кооперативния пазар служителите на реда проверили лек автомобил "Опел-Астра" и намерили 40 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол и чувал с близо 10.3 кг контрабанден тютюн. 34-годишният собственик на автомобила, жител на Буковлък, доброволно предал превозваната от него нелегална стока. По случая е сезирана прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работа по случая продължава от разследващ полицай. 

Солидно количество цигари без бандерол са открити вчера и от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР - Пазарджик в хода на полицейска акция за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки.

Около 18 часа полицейските екипи засекли и спрели за проверка в областния град лек автомобил "Пежо", управляван от 40-годишен местен жител. При инспекцията на колата полицаите намерили 3000 кутии с цигари без бандерол. последвало и претърсване на гаражно помещение в близкото село Мало Конаре, ползвано от мъжа. Там били намерени още 1500 кутии с цигари от същата марка. Общото количество на откритите и иззети тютюневи изделия възлиза на 85 500 къса. Мъжът е задържан в ареста, работата по случая продължава, образувано е полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хващат ми някакви кокошки.а кога ще хванете контрабандните тирове за милиони.
3
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
СТИГА С ТЕЗИ ПОКАЗНИ АКЦИИ НА МВР!ИСКАМЕ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ ДА БЪДИ ОВЛАДЯНА,МВР ДА СИ ВЪРШИ СЪВЕСТНО РАБОТАТА ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА,ДА ЗАЩИТАВА И ОСИГУРЯВА СИГУРНОСТТА НА ХОРАТА!ИНАЧЕ ЗАЩО НИ Е?ЗАЩО ДА СЕ ПЛАЩА НА ТОЛКОВА МНОГО ПОЛИЦАИИ,КОИТО НЕ РАБОТЯТ!
2
0
 
8
 
! Отговори
метин преди 8 години
Плевен до Била цигари и тутун колкото ти душа сака
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А стига уе,чудо невиждано. Нобилова награда за МВР, за приноса към човечеството.