Нова ало измама: Баба даде 3 бона за байпас

Мъж се представил по телефона за служител на НЗОК
12 яну 2016 10:52,
6
Нова ало измама: Баба даде 3 бона за байпас
Снимка: Bulphoto, архив

83-годишна жена от Сандански е измамена по телефона от мъж, представил се за служител в НЗОК, съобщиха от полицията в Благоевград.

Сигналът за телефонната измама е получен вчера в Районно управление-Сандански. Жената е съобщила, че на 9 януари по телефона непознат за нея мъж се представил за служител в НЗОК, й е поискана парична сума за спешно поставяне на байпас на дъщеря й, която е пострадала от електрически удар. Потърпевшата е предала сумата от около 3 000 лв. на непознато за нея лице.

За случая е уведомена РПУ-Сандански. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Алооооууууу, преди 8 години
Борисов, разпореждай се!
4
0
 
0
 
! Отговори
Отговор на експерта преди 8 години
В гр. Ветово, Русенско е заровено кучето.Още да казвам ли...
3
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
До АнонименА ти къде си бил(а)?!?!? Какво са ти криви политиците и полицаите?!? )е, че са стока, ама ще искаш и да ти избършат и г***а ли?)
2
3
 
2
 
! Отговори
оффф преди 8 години
И кое и е новото на тая измама?! Сменят само причините и предлозите...Измамниците са си същите и балъците са си същите. А измамените са направо психологически феномен! Човек би казал, че те просто искат да бъдат измамени и само чакат удобен момент за това...Тц, тц, тц...
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нищо не може да се направи срещу тези организирани телефонни бандити ?Майка ми беше измамена по същия начин преди два месеца ! Нападат сами възрастни жени и как научават подробности за семействата ни ! Тези пари ги делят от залъка си - ограничават се от всичко за да може да спестят от мизерните си пенсии ! Такива заслужават най- тежкото наказание ,защото това не е кражба само на парите а на живеца им , на надеждата им ! Къде сте господа политици и полицаи !