Мним лекар взе 7000 лв. от дядо, поиска си и още

Ало измамникът искал $50 000 за операция на племеник
13 яну 2016 12:52,
8
Мним лекар взе 7000 лв. от дядо, поиска си и още
Снимка: Bulphoto, архив

89-годишен мъж е измамен по телефона от мним лекар със сумата от 7 000 лв., съобщиха от полицията в Русе.

Мъжът е подал сигнал до полицията вчера, като е съобщил, че на същата дата- 12 януари около 13.00 часа на домашния му телефон позвънил непознат мъж, който се представил за "доцент Георгиев".

Съобщил, че племенника му е пострадал - има счупен крак и се налага спешна операция, за която са необходими 15 000 щатски долара.

Възрастния мъж казал, че няма в себе си пари, но може да отиде до банка от където да изтегли 5000 лева. Малко по-късно той изтеглил от сумата от 5000 лева и след проведен телефонен разговор с "доцент Георгиев" предал пред домът си на непознат мъж парите.

Описание на мъжа "муле" – около 40-50 годишен, висок около 190-200см, слаб, с плетена тъмна шапка на главата, облечен с тъмно кожено яке и тъмен панталон. След предаването на парите 89-годишния човек отново бил потърсен по телефон от "доцент Георгиев", който му обяснил, че парите не стигат.

Поради тази причина той се върнал отново и изтеглил сумата от 2000 лева, които предал на същия мъж, на когото преди това бил предал 5000 лева. Около 19.00 часа възрастния човек осъзнал, че е измамен и съобщил в полицията.

Нанесени щети 7000 лева. по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: дядоало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Браво на дядото! преди 8 години
Добре е постъпил старецът, пари за здраве не трябва да се пестят.
6
2
 
3
 
! Отговори
Русе преди 8 години
От години се знае за тия "ало" измамници,че са няколко р.ом.с.ки фамилии от гр.Вятово.Всекидневно мамят възрастни хора,но полицията подозрително не взема никакви мерки.Измамниците си плащат за информация къде живеят възрастни самотни хора и техните телефони.Звънят само на стационарни телефони на БТК.Въпроса е кой им подава тази информация?Ако някой в тази държава има воля би се справил само за три дни с тези неграмотни ман.г.али живеещи в къщи дворци във Вятово.Имали сме били полиция-дръжки.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не обвинявайте пенсионерите, защото не се знае вие на 89 години на какъв хал ще бъдете, може и да сте по-зле от този дедо. Не си въпбразявайте, че вечно ще останете на 30 години.
4
2
 
8
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Каква полиция какви 5 лв.Аз уведомих полицейския инспектор дадох му номера на телефона и мястото за предаване на исканата сума и какво?...2 год.вече!!! Кой платил.платил! ''Родната полиция ни пази.Ха ха ха ...
3
2
 
4
 
! Отговори
Йофко преди 8 години
Марийче, ти българска граматика учила ли си?
2
5
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
Пенсионерите като са глупави, така ще е.Хиляди пъти им се казваше да потърсят първо близките си!!! ХилядиТия патки в банката, и те се правят на луди....
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе Бъчварова не е некадърна, никак. Досега е заловила 0(нула) ало измамника.