Спипаха пет бидона с ракия в айтоско село

Проверява се дали алкохолът не се е продавал в заведения
13 яну 2016 14:22, Красимир Ангелов
11
Спипаха пет бидона с ракия в айтоско село
Снимка: Булфото

Митническа група откри пет бидона с нелегална ракия в айтоското село Съдиево, съобщиха от бургаската митница.

Установено е, че общото количество алкохол е 600 литра. То е собственост на физическо лице и е било складирано в постройка в стопански двор.

Ракията имала мирис и характеристиките на етилов алкохол. На място са взети проби. Те са отчели високо съдържание на алкохол - между 53 и 60,4 градуса.

Работата по случая ще установи дали нелегалният алкохол е бил предназначен за заведения по Южното Черноморие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората от селата от поне стотина години са варили ракия всяка година и са пили от нея целогодишно.Още докато тече ракията от казана казанджията я опитва поне 10 пъти.Той от всеки казан опитва поне 150-200 милилитра.Да сте чули някъде казанджия да се е отровил?Ами няма и да чуете защото това дето са пили в Якоруда от домашен казан не е излязло.А медийната кампания срещу домашният алкохол дето тече в момента си е платена от едрите производители на паток-"ракия" дето е 40 процентна.Чист блювоч!
9
0
 
1
 
! Отговори
касандра преди 8 години
Чичо от село няма от къде да вземе такова голямо количество метилов спирт за да прави ракия.Всичко е с цел да се омаскароса домашната ракия и се затворят казаните. Картелите са способни на всичко.Ще направят така че всеки на село да си направи казанче и да си вари ракия. Не помня до сега някой да е умрял от домашна ракия.
8
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Време е хората от малките села и населени места които се издържат с производство на спиртни напитки да започнат да възприемат полицията като противник и да предприемат мерки за заблуждаването, отклоняването и осуетяването на техните разследвания за нелегален алкохол. Да изкопаят подземни хранилища за алкохол извън населените места, както и системи за ранно предупреждение и средства за наблюдение. Нека местния вариант на Апалачиан Аутлоус да започне!
7
0
 
3
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Използвайки опита на бивши войници от армията и ловци и контраразузнавателни техники за прикриване на следи и замаскиране на лагерите си, хората извън закона в Апалачите за да могат за издържат семействата си отиват в най-непроходимите части на горите дълбоко навътре в планините където да могат на спокойствие да варят уиски. По следите им са полицията и рейнджъри решени да се справят с нарушителите на (безсмисления) закон.
6
0
 
4
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Тука ще стане като в предаването Апалачиан Аутлоус/Apalachian Autlaws/Хората от Апалачите извън закона. Заради интересите на големите пивоварни производители в щатите традиционното приготвяне на уиски от местното население е забранено от закона. В обраслите с гъсти гори планини на Апалачите бедното местно население което се издържа с домашно производство на уиски и ченгетата играят игра на котка и мишка. Вече го виждам и в България, но вместо уиски с ракия иначе е едно към едно.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, каква новина, какво събитие! Вече съм спокоен! Престъпността е размазана и всички ще спим спокойно! И да не забравите да дадете медал на откривателите!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не пипайте ракийката на българина! Ще сгрешите много!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работим!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съдисти вънете на човека ракията той какво ще пие цяла година
1
1
 
19
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Браво. Митничарите били големи юнаци. 5 бидона с ракия. Оправиха държавата няма що. Те хората с тонове наркотици прекараха, а тръгнали с на някой дядо да се заяждат. ***