Тодор изскочил от колата с бокс, братята му налетели и...

МВР шеф: Има хора стоят, гледат и не оказват съдействие!
Обновена: 13 яну 2016 16:52 | 13 яну 2016 16:52, Веселина Йорданова
330
Тодор изскочил от колата с бокс, братята му налетели и...
Кадър от момента на побоя над Тодор. YouTube

18-годишният Тодор, който вчера бе убит в центъра на Враца, е слязъл от колата си, носейки бокс, обяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Дамата братя - извършители на тежкото престъпление, пресичали на пешеходна пътека на ул. "Иванка Ботева", младежът им свирнал с клаксона да побързат, последвало пререкание между тях.

Още по темата
Тодор слязъл от автомобила, въоръжен с бокса, а в последвалото сбиване получил тежки наранявания и по-късно починал, разказа полицейският началник.

Очакват се по-късно през деня и резултатите от аутопсията на починалото момче, след което на двамата заподозрени ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще се поиска постоянното им задържане.

Арабаджиев призова днес гражданите за съдействие в подобни случаи.

"Има хора стоят, гледат и не оказват съдействие и така един млад 18-годишен живот приключи своя земен път", каза още зам.-главният секретар на МВР.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира на свой ред, че битовата престъпност в страната я притеснява и МВР провежда в момента специализирана операция в тази връзка.

"Ако престъпниците четат това, което се пише по медиите, естествено че ще има усещане за безнаказаност", заяви тя в отговор на въпрос по темата.

Ден на траур обявиха днес в СОУ "Васил Кънчов", където е учил убитият младеж.

Съучениците на момчето се събраха преди учебните занятия заедно с младежите от клуба по таекуондо, с които Тодор е тренирал, на мълчалив протест пред училището. Днес психолози започват работа с учениците, за да преодолеят травмата от убийството.

Междувременно приятелите на 18-годишното момче направиха Facebook страница, в която приканват всички желаещи да се включат днес от 18:00 часа в мълчалив протест пред сградата на полицията във Враца.

"Нека не забравяме довечера за какво излизаме! Да не създаваме излишно напрежение и нека се държим като цивилизовани хора !!! Да се разграничим от всички тези ,заради които се събираме", пише на страницата една от организаторките на протеста Теди Янкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
5
 
! Отговори
99999999999999999999 преди 8 години
.Тридесет години съм шофьор Един път не съм видял шофьор да слезе от колата и да се разправя с пешеходци и то с бокс и то 18 годишен Не че оправдавам биячите Дядо казваше -каквото търсиш си го намираш накрая
221
0
 
9
 
! Отговори
Див Петел преди 8 години
Този смъртен случай е нещастно стечение на обстоятелствата около един обикновен бой, но за да се стигне до боя на пешеходната пътека са виновни липсата на възпитание, чалгата и липсата на респект от спазването на ред. Виновни са и тримата.
220
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врачанските проблеми от селската дискотека...
219
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресичали на пешеходна пътека, 18 годишен ученик им свири с клаксона? 18 годишния ученик излиза с бокс? Значи ще пресичам на пешеходна пътека, а някакъв пиклъо ще ми свири с клаксона понеже трябва да бягам по пешеходната пътека за да не го бавя милия, че и накрая ще ми излезе с бокс да ме бие? Хм. Минимална присъда за биячите.
218
3
 
29
 
! Отговори
аз преди 8 години
Интересно-каратист с бокс.На това ли ги учат в този спорт.С бокса и с мацката сме безсмъртни.А колата да не е била БМВ тройка ***-ремус.
217
1
 
7
 
! Отговори
София във Варна преди 8 години
Северозапада М било най - бедно и зле, а югоизтока У, СН по - добре ли е? Като малък съм слушал смешки как най - стиснатите авантаджии са в ЕВ, а сега слушам как в К са турци и нема вече българи. Верно? Тия в чужбина дето избягаха са зле, тия които останаха са по - зле, тия дет се върнахме - ние па сме най - зле. Верно?! Не казвам, че няма патриоти и родолюбци вече ..А че няма кой да ги води!!!!! Помагайте си и се обичайте, БЪЛГАРИ!!!!! Разтървавайте се като видите така следващия път да става
216
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
261 е прав, като не знаеш какви са, кои са и за какво се бият - стой надалеч.Никой от вас нямаше да се намеси, не се правете на толкова смели. По-точно безразсъдни.Кой накара това момче да излезе от колата, толкова ли не можа да изтрае, а веднага скача на бой?
215
0
 
15
 
! Отговори
София във Варна преди 8 години
193 Варна и 197 Анонимен - !!! Освен по професия, ние българите се плюем и разделяме според роден край. РК за С е западния еквивалент на ТХ за В. Батките от А бойни и зли, ама във ВР май са по-зли. С, СА, СВ мрази простите ***, а те - гадните шопи, дето за нищо не стават. Село и град се мразят и си гостуват едновременно. Като се съберем на маса всички се харесваме и даже прилики откриваме - ше кажеш, че сме един народ д'ге (д'ге = да го ... в ЕН)!!! ВИНОВНИТЕ тук сме ЗЯПАЧИТЕ, сега и тогава!
214
3
 
34
 
! Отговори
Следовател преди 8 години
Тодор- аре пресичай бе **** няма да те чакам цял ден да ти **** май**аБияча- ти на кой говориш така бе да ти ** май**таТодор- ти знаеш ли кой съм аз бе да ти е*** май**а?Бияча- излез да те видя кой си бе! А ти знаеш ли кой съм аЗ? Тодор излиза с бокса и си мисли че е безсмъртен, ей ся ти е**** май***таДа ама тия са двама и много настървени, Бияча- дръж му ръцете брато, ей ся ше му е*** май**аБам бум бам пляс тряс..... Бияча- леле тоя май даде фира, бягаме!
213
2
 
1
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
I o6te nikade ne se kaza ot kakvo e umrql? Ot ranite si bil umrql. Koi rani, fractura lie, kruvoizliv li e , infarkt li e ? kakvo e
212
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dori da e pochinal ne direktno ot udarite nali ednoto e dovelo do drugoto, boia vodi do smartta posle, kak taka ne sa vinovni? Tolkova agresia ima v Bulgaria, che chovek triabva da si meri vsiaka duma, da ne predizvika niakoi, vse edno si na voina postoianno.
211
2
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Ei ne se nay4ixa mladite 4e taekwondoto e samo po televizora po ulicata ne viree mnogo. Ochevidno po4inaliq sy6to ima vina, a ybiicite 6te lejat v zatvora malko ili mnogo. Ima li zna4enie koi e vinoven - nqma. Neka nqkoi da mi kaje, kakvo i kak trqbva6e da napravqt vsi4ki teq tapaci deto sa se bili za da nqma podoben rezultat. Az li4no ne smqtam, 4e e mojelo da ima razli4en rezultat, ako se bqxa nqmesili drygi hora 6te6e da ima pove4e zaginali i zagiva6ti prez sledva6tite nqkolko dni.
210
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нали осъзнаваш че ако това се случи на твоето дете(което не ти го пожелавам) съвсем няма да мислиш така?"Остави го. Може и така да мисли... в тая държава е пълно с едноклетъчни, Па сигурно и той е от тоя скапан град, дето всички са сеирджии. Седят и се смеят, сочат с пръст, прегръщат се на 1 метър до боя. Северозапада за нищо не става. Не познавам читав човек от там!
209
2
 
1
 
! Отговори
До 261 преди 8 години
Нали осъзнаваш че ако това се случи на твоето дете(което не ти го пожелавам) съвсем няма да мислиш така?
208
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Как ще се намесиш, като ако тея двамцата се окажат хора с чадър, ще те изкарат накрая, че ти си го бил и те са те спирали"На снимката виждам 3-*** други човека, даже имам съмнения, че има и 4-ти който не се вижда добре под червеното кръгче. Плюс още един, който е правил снимката.Е сори, ама при толкова много свидетели, да не се опиташ да помогнеш, ако виждаш, че боя върви на умирачка, значи нещо не ти е наред с главата и не си пълноценен човек. Няма как да те изкарат, че ти си го бил.
207
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще се намесиш, като ако тея двамцата се окажат хора с чадър, ще те изкарат накрая, че ти си го бил и те са те спирали :D Вие все едно не живеете в България :D Другия вариант е да те пребият и теб, щот им се бъркаш. Или пък ако после почнат да те викат за свидетел и тея мафиоти почнат да те натискат да си мълчиш? Знаеш ли с кви хора се замесваш. И накаря да си провали човек живота, щот някой се е правил на мъж необмислено
206
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А от какво е умряло момчето? От кръвоизлив? От тромб? Казват, че езика си е глътнал. Е кога си го глътна точно? По време на боя или след боя? Някой премести ли го? Всички амбриажи имате шофьорски книжки, ама никой от вас не си е взел БЧК-то по нормалния начин и не знае какво се прави ако види, че някой де дави. Нали? Гледали го как умира, снимали и чакали линейка 30 минути. И раздали по едни карти за без коз. Не ви е срам! А някой спря ли боя? Опита ли? Или пак само снимахте?
205
1
 
16
 
! Отговори
Коцето преди 8 години
Ама на снимката виждам 4 човека на два метра от побоя как пък един не се опита да спре побоя дори с риск да пострада? Нека си припомним колко хора се удавиха в бурното море докто се оитваха да спасят някой друг. Това е същата работа.
204
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "и лъжете и мажете"Нали има свидетели? Бокса на кой е? Те ли са го извадили момчето от колата или той сам е излязал? Много често се случва 2ма да набият един. Слува се и 2ма да набият 6, ама това е друга тема. Въпроса не е дали са 2ма и дали са дебелаци, а е важно кой е провокатора, кой е агресора. Аз не съм пряк свидетел, ама ако пък истината излезне, че той ги е нападнал? Познавам много момчета, които започват да тренират нещо и след 5-6 месеца са си повярвали твърде много.
203
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да! На това ми прилича! На тази снимка единият е хванал момчето за ръката, но му я държи надолу! Скоро ще излезе експертизата! Умрял е пред майка си, свлякъл се е на земята, когато всичко е било приключило и не е имал никакви белези от удари! Лека му пръст на момчето, но това е нелеп скандал, в който са участвали полуграмотни индивиди! Нещастен случай, от който журналистите отново се нахраниха! Те дори нямат съвест, но както решите!