Тодор изскочил от колата с бокс, братята му налетели и...

МВР шеф: Има хора стоят, гледат и не оказват съдействие!
Обновена: 13 яну 2016 16:52 | 13 яну 2016 16:52, Веселина Йорданова
330
Тодор изскочил от колата с бокс, братята му налетели и...
Кадър от момента на побоя над Тодор. YouTube

18-годишният Тодор, който вчера бе убит в центъра на Враца, е слязъл от колата си, носейки бокс, обяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Дамата братя - извършители на тежкото престъпление, пресичали на пешеходна пътека на ул. "Иванка Ботева", младежът им свирнал с клаксона да побързат, последвало пререкание между тях.

Още по темата
Тодор слязъл от автомобила, въоръжен с бокса, а в последвалото сбиване получил тежки наранявания и по-късно починал, разказа полицейският началник.

Очакват се по-късно през деня и резултатите от аутопсията на починалото момче, след което на двамата заподозрени ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще се поиска постоянното им задържане.

Арабаджиев призова днес гражданите за съдействие в подобни случаи.

"Има хора стоят, гледат и не оказват съдействие и така един млад 18-годишен живот приключи своя земен път", каза още зам.-главният секретар на МВР.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира на свой ред, че битовата престъпност в страната я притеснява и МВР провежда в момента специализирана операция в тази връзка.

"Ако престъпниците четат това, което се пише по медиите, естествено че ще има усещане за безнаказаност", заяви тя в отговор на въпрос по темата.

Ден на траур обявиха днес в СОУ "Васил Кънчов", където е учил убитият младеж.

Съучениците на момчето се събраха преди учебните занятия заедно с младежите от клуба по таекуондо, с които Тодор е тренирал, на мълчалив протест пред училището. Днес психолози започват работа с учениците, за да преодолеят травмата от убийството.

Междувременно приятелите на 18-годишното момче направиха Facebook страница, в която приканват всички желаещи да се включат днес от 18:00 часа в мълчалив протест пред сградата на полицията във Враца.

"Нека не забравяме довечера за какво излизаме! Да не създаваме излишно напрежение и нека се държим като цивилизовани хора !!! Да се разграничим от всички тези ,заради които се събираме", пише на страницата една от организаторките на протеста Теди Янкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
19
 
8
 
! Отговори
и лъжете и мажете преди 8 години
До Анонимен#251 На това ли ти прилича от снимката ? На снимката се вижда как Две дебели мутри бият сам ученик .Едната мутра го държи отзад а другата го налага с бокс. Екзекуция по мутренски . Предисторията, че ученика бил слязъл да ги напада е чиста фантастика , това никой няма да го повярва .
201
3
 
9
 
! Отговори
Мемет Али от Гостун преди 8 години
Аз на *** ченгета не вярвам...!
200
2
 
6
 
! Отговори
Симу от Смочево преди 8 години
Аз на ченгето не вярвам...!
199
4
 
3
 
! Отговори
Чоко Ценков преди 8 години
У северозапада сме така.Мъже та дрънкаме.И у Врацата и у Галиче...
198
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този скандал е предизвикан от убитият! Той е излязъл от колата с бокс! Колко човека не биха се съпротивлявали, ако някой излезе насреща им с бокс в ръка, с явното желание да ги удари? По време на схватката пада и си гълта езика! И сеирджийте го гледат! Да! Това е убийство, но истинските убийци са журналистите, които са снимали и "обществото", което се е кефило на боя!
197
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наблюдател Ти от небето ли падаш.Не я ли видя кифлата. Айде,че "ученичката" е с боядисана коса,лакирани нокти,***-дойди-"модерна мадама". Ами г*за и наполовина отвън.Не знам защо кифлите като се обличат като магистрални п*оститутки,мислят че са много хубави.
196
5
 
3
 
! Отговори
Византиска Държава преди 8 години
България е Византиска Държава тоест Повизантинена , има достатъчно доказатеслтва в Архивите , тоест всичко е хвани удари , убий, нападни и ограби
195
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст на момчето.Но това да ви е за урок на всички, които и без това сте примитивни. Хората пресичат на пешеходна пътека, някакъв нервак им ***. Те му теглят една майна, щото всеки нормален така би направил. После тоя каратистчето (или честно казано през дедовия ми е какъв е точно) решава, че ще излезне от колата и ще се прави на мъж.Излиза даже въоръжен. И двамата братя викат "абе псе такова, що ти не е*ем мамата на тебе?!"... След това го ударили 2-3-5-6 пъти, а ония взел та умял.
194
3
 
7
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Айде общественото менние се обърна на 3.14 радиана. Убийците излезнаха жертви. Във Враца често стават такива сакатлъци и не знам да има някой осъден. Так че на това което говорят за боксове и други подобно аз не вярвам, особенно ако е казано от ченге.
193
5
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Сигурно е бил с някоя мома и е искал да се направи на мъж.Жалко за фаталния завършек, но да бе мирно седяло не би чудо видяло.Съболезнования на близките.
192
2
 
19
 
! Отговори
Над Закона преди 8 години
Защо не му биха два шамара и до го оставят да си ходи ??? Той е продължил да скача на бой ли ?
191
3
 
8
 
! Отговори
и лъжете и мажете преди 8 години
Двете мутри имат автокъща .В момента явно я раздават за да спасят кожата . Тази история много ще се разсмърди .
190
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ревете и го жалите, а като излезе новина за убит на пешаходна пътека, скачате за смъртни присъди? Малко са ви странни критериите. Та чак и бокс вади и скача на бой...
189
15
 
9
 
! Отговори
НаД Закона преди 8 години
Смъртна присъда и за двамата убийци.
188
18
 
10
 
! Отговори
и лъжете и мажете преди 8 години
Бокс момчето не е носило , щом е бил таекуон-до спортист.Таекуон-до не е "карате", и въобще пък не е емемейска пехливанщина . Може да проверите в Уикипедията за този единствен олимпийски източен боен спорт , основен принцип в него е УЧТИВОСТТА ! В клетвата на бойците има 5 фрази, последната е " Аз ще градя един по-мирен свят ". Трето правило гласи : " 3. Да бъдат вежливи."
187
1
 
4
 
! Отговори
o4evadec преди 8 години
kade sa sega rokerite i fudbolnite zapalqnkovci za6to taka nevinno mlado mom4e e zaginalo a zabravix ubiicite ne sa romi kade ste ve za6to merite s dvoen ar6in ............ mir na du6atamu POKLON
186
2
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
АКО НОВИНАТА Е ВЯРНА, това говори лошо за психическото здраве на нацията. Недопустимо е като шофьор да свириш с клаксона на преминаващи пешеходци да се изнасят на прибежки. След това нова глупост - затова, че не спазваш правилника да изкараш бокс и да нападаш хората, които са се движили на пешеходната пътека. Явно тези които се възмущават са очаквали двамата братя да го почерпят с баклава. Не е трябвало да го оставят с глътнат език да си умре. Вместо да го снимат да му бяха изкарали езика.
185
1
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Това лято имаше подобен случай в София, пак така един тарикат но по голям се засекли на едно кръстовище, и единият излезнал от колата и хем вижда, че в другата кола са двама ги предизвикал да слезнат и да ги биел, и те слезли, но му оънали по един шамар и си отишли, но дупето не му стигнало и завел дело. В съда ги оправдали защото той ги е предизвикал, а пичовете били от Люлин, а там ако те поканят на бой не се отказва по традиция. Това все едно да хвърлиш ръкавица, и да се откажеш от двубоя.
184
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако е излязъл с бокс , би трябвало да се води нападение с оръжие , като се има в предвид че тея пичове са бил на пешеходна пътека и оня е нервничил не виждам за какво да ги подвеждат под отговорност, аз бих ги наградил. Я си представете че некав такъв дебилистик ви утрепе утре децата на пешеходната пътека, по добре да ги няма такива.
183
2
 
35
 
! Отговори
veskatodorova52 преди 8 години
ЖАЛКО ЗА МЛАДОТО МОМЧЕ,ОБАЧЕ АЗ ПИТАМ КАК ТАКА РОДИТЕЛИТЕ МУ НЯМАТ ПАРИ ЗА АДВОКАТИ,А СИНЪТ ИМ ИМА СОБСТВЕНА КОЛА ОЩЕ УЧЕНИК.КАК ТАКА НА ПРЕСИЧАЩИ ПЕЩЕХОДЦИ ЩЕ БИБИТКАШ ДА ПОБЪРЗАТ....ТОВА Е ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА,А НЕ СКОРОСТНА ОТСЕЧКА...ОСВЕН ТОВА И ЩЕ ИМ ГОВОРИШ И ИМАШ БОКС И ИЗЛИЗАШ ДА УПРАЖНИШ НАСИЛИЕ-ДРОГИРАН ЛИ Е БИЛ УЧЕНИКЪТ? ТА ЗА РОЛЯТА И ОТГОВОРНОСТТА НА РОДИТЕЛИТЕ ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА-КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ СЕ ПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО СЕРИОЗНО ?