Разкриването на престъпления – все по-скъпо за данъкоплатеца

Убийствата се увеличават, разкритите бандити намаляват
12
Разкриването на престъпления – все по-скъпо за данъкоплатеца
Снимка: Булфото, архив

България е водач в Европейския съюз по прояви на престъпност, насилие и вандализъм, показват данни на Евростат за 2014-та година. Те бяха цитирани от Българската стопанска камара в рубрика със заглавие "Стига вече", публикувана на сайта на организацията във връзка с изявлението на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Още по темата

Нивото на престъпността у нас е 26,8% за 2014 г. при средно за ЕС 14%, за Румъния – 14,9% и Гърция – 16,1%. Под средноевропейските равнища на престъпност са държави като Латвия (13%), Естония (12,13%), Кипър (11,9%), Словения (10,1%), Полша (6,4%) и Хърватска (2,5%).

От стопанската камара посочват, че от всички държави членки България е страната, в която частните услуги за сигурност заемат най-голям дял от нефинансовия сектор в икономиката, а в периода 2010-2014-та година разходите за сигурност и охрана са нараснали с над 30 процента.

В рубриката се цитират и данни на МВР, според които разкриваемостта на престъпленията у нас трайно намалява до 37.6 процента през 2014-та година.

Разкриването на престъпления става все по-скъпо за данъкоплатеца - от 2352 лева през 2010-та година до 3723 лева през 2014-та година.

Данните показват още нарастване на броя на регистрираните убийства - от 399 през 2011-та година до 434 през 2014-та година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАДЕЖДАТА на всички е държавата да обяви фалит,, иначе ще ни ограбват до откат. За какво служи днешната полиция????? ,,..ДА ПАЗИ ВЛАСТИМАЩИТЕ ДА КРАДЪТ БЕЗНАКАЗАНО
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тия суми 3723?!
7
9
 
1
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Който има еяра на структурата на МВР, моля '+", който не -"-"А сега да се хванем на бас, че минусите ще са в пъти повече!
6
0
 
5
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Няма по сигурен начин за разбиването на икономиката на една държава от престъпността.Няма нищо случайно
5
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
И това са големи бизнесмени от евтин произход поздравления и на двама ви селяни
4
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Така става от измамниците и завистниците като днеска една мила дама да ме пита как съм що съм нея кво лия вълнува като не съм кам тях освен някоя нелоялна конкурентна фирма от почерпка сещам се за една такава в един малък град като ловеч или две искам спокоино да им кажа маината ви и на двете големи що по тоя начин ми се доказахте какви кокошкари сте и двамата и като играете комбина се пита кои кого е прикарал надолу место да вървите нагоре си давате задниците за стотинки и това са големи
3
1
 
8
 
! Отговори
Йон преди 8 години
Разкриваемост? Нали имаше доклад по време на Орешарски, че към 99% от парите в МВР отиват за заплати? Съответно нищо не остава?
2
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 8 години
Какво разкриване - Енимехмедов извърши деянието си пред стотици хора и камери и 4г. по късно още не е ясно колко е виновен и в какво. А пък него законно ли го биха също не знаем.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали помните Гърмен, там за една година има извършени четири престъпления, като две от тях са разкрити, тоест петдесет процента успеваемост. Явно там е някакъв рай,нищо че всеки втори е берящ. Хвала на такваз милиция, явно никой нормален човек, не му се занимава с тия.