Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!

И двамата братя отказват да дадат обяснения пред разследващите
Обновена: 15 яну 2016 18:59 | 15 яну 2016 18:15,
95
Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!
Снимка: Нова тв

Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна. Това каза пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В момента съдът във Враца решава дали да остави в ареста Десислав и Иван Дамянови. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя, причинили смъртта на 18-годишния Тодор.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

Още по темата

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
ъндърграунд преди 8 години
Накрая да не излезе, че е Тошко е бит предния ден на някакъв нелегален мач и после е починал от старата травмаТакива случаи имаше вече.Въпрос- родителите нямат пари, а момчето си има скъпа кола; дали момчето не се е било на някакви "нелегални" мачове за пари?Откъде отведнъж толкова " приятели" намери? Че и митинги и пиари по медиите. Тук играят " други" пари
54
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
може ли един убиец да съжалява за жертвата си!?
53
2
 
1
 
! Отговори
До Ренегад преди 8 години
Тия двамцата"яки и здрави индивиди"ще бъдат"невести"в панделата-"романе боря анди пандела", казано на древно индийски санскрит. Бай Ставри е строг, но справедлив.
52
0
 
1
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Ако за тези секунди не му е дошъл акъла в главата, знаете: "По-добре трима да ме съдят, отколкото четирима да ме носят". А тия глупости с предупредителни изстрели в населено място ги оставям за хората, които искат да утрепят по случайност някой я излязъл на терасата, я гледайки сериала в хола.
51
2
 
6
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Добре де, надявам се, че не само аз си мисля, че за огледало за 10 лв. от автоморгата няма смисъл да излезеш с намерението да нараниш човек, пък то да вземе и да се окаже, че те убият в последствие. Пак казвам, нося оръжие от години, но все още не съм в новините, защото избягвам излишни конфликти и го държа скрито в кобура докато ако е писано ми се наложи да убия с него. Ако от кола ми налети момче или мъж с бокс показвам, откопчавам кобура, вадя, зареждам и стрелям.
50
1
 
10
 
! Отговори
12 преди 8 години
Два дена се сцепих да пиша, че не трябва да се подвеждате по вестникарските информации за доброто момченце и че истината не е такава.Е, видя се вече. А днес пред съда се разхождаха едни 18 годишни момченца с качулчици, гледащи мрачно и стиснали в юмручета недораслите си ръчички. А в сайта на Трибали се сипят закани за разстрел и разчленяване и какво ли не още. Децата умират, но не поумняват, ако им липсват първите 7 години. Тия дни ще внимавам как пресичам, децата са поизнервени.
49
1
 
23
 
! Отговори
весо34 преди 8 години
Много жалко за момчето, отишъл си е толкова млад и толкова нелепо, но по новините изкараха него абсолютен светец а пешеходците участвали в боя по-лоши от сатаната. Дано има справедливи присъди като се разбере от аутопсията какво всъщност е станало, но ако питаме родителите да днешната младеж техните деца са най-добри и безгрешни, а нас ни хвана шубе да се разхождаме от тълпи младежи наркомани с ножове, боксове и спрейове по джобовете, незачитащи никакви правила!
48
0
 
1
 
! Отговори
до #58 преди 8 години
баткооо, тоя коментар кърти :D
47
0
 
20
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Жалко за смърта на един млад човек,но не разбирам колко нагъл или безмозъчен трябва да си за да хулиш пешеходци по улиците още по малко че вчера си взел книжка,това е недопустимо.Да не говориме колко самоуверен наглец и за каква мутра и бияч трябва да се имаш за да излезнеш от колата с хладно оръжие и да налиташ да биеш хората по улиците.Днешните младежи напълно са се самозабравили,не знам от какво стана така от евтината дрога с която се друсат или от постоянните мма побоища които гледат в нета
46
1
 
16
 
! Отговори
анонимен2000 преди 8 години
абе това българите сме страшно нещо, всеки се влияе от медиите. Вчера всички пишат убийци, смърт и тн, сега като излезе че момчето е налетяло на бой с бокс и всички се поставиха на мястото на биячите. И аз съм пешеходец, ако си пресичам на пешеходна, макар и изтрита и някой се опита да ме блъсне, бипка ми и после излиза с бокс срещу мен и ми сцепи веждата, к`во да го гледам ли? Ще се бия и аз много ясно!
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двамата братя - единия премиер другия президент
44
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
Хубаво нещо са форумите можеш да ръсиш ум колкото искаш. Наказателното право обаче е тежка наука -Не всеки ум може да я овладее. Тези които мога - трабва бая да поучат за да могат да квалифицират такъв сложен казус.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Втория бияч като се извини пред телевизията, каза, че съжалява, изказа съболезнования и т.н. защо не го отразиха?
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че тези са го смели от бой - смлели са го. Но не онзи не е би чист - не Щом излизизаш с бокс в ръката ти си готов да убиваш. АКо не бяха го убили него, той щеше да убие тях. Въпросът е сложен, срещнали са се психопати и е имало убийство.
41
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 8 години
Ако някой те напсува докато дъвче дъвка и му отвъртиш един хубав шамар и той се задави и умре - ти убиец ли си? Сложно е нали. А сега да оставите съда да си свърши работата щото казуса си е сложничък пък и никоя от страните няма средства да въздейства на съда. Това не е Дилян Пеевски и Бойко Борисов.
40
1
 
10
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
"На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне."Силно ме съмнява това да помогне, съдбата си е съдба и БГ селянията и мутралъка току така няма как да се спре!
39
3
 
16
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Ооо, поуките са много: Недей излиза от колата да се разправяш с мечки два пъти по-едри от тебе, въпреки че си с гаджето в колата, и имаш бокс... изчакай ги да минат или даже дай рязко първа и газ и да те няма. На тоя хубостник, само като му гледам гърба колко е малък, и още повече се чудя малкия с кой акъл е излязъл от колата да се разправя въобще. Видиш ли подобни хора, трябва да знаеш, че акъла не им е силната страна. Те разчитат на силата.
38
4
 
23
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Хора, не сме били там, ама очевидно Тошко не е доброто, хрисимо момченце, което искаха да кажат, че е. Ако ви нападнат със бокс, и ви халосат, последното нещо за което мислите е да не нараните нападналия ви. Това боли, бе... в такъв момент е възможно и въобще да не са знаели какво правят. А, и нали момчето е било таекуондист, т.е. размахвал е ръце, крака... та, ето защо единия го е държал. Колко и как са го били все още не е много ясно. Ясно е, че е починал.
37
6
 
20
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 8 години
..КОЙТО ВАДИ БОКС , ДРУГИМУ---ОТ БОКС , УМИРА!!!Тодорчо си го е търсил---И СИ ГО Е... НАМЕРИЛ!Мир на праха му...!
36
0
 
16
 
! Отговори
БеГеец преди 8 години
Какво още не е ясно, хахаха, хвани единия удари другия...Кроткото момченче с бокс, нещо не е удържало фронта. Така ми се струва на мене.