Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!

И двамата братя отказват да дадат обяснения пред разследващите
Обновена: 15 яну 2016 18:59 | 15 яну 2016 18:15,
95
Единият от биячите: Тодор ни нападна! Не съжалявам!
Снимка: Нова тв

Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна. Това каза пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В момента съдът във Враца решава дали да остави в ареста Десислав и Иван Дамянови. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя, причинили смъртта на 18-годишния Тодор.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

Още по темата

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
23
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Врачанското издание на "Кой е по-по-най" завърши с един убит и двама с домашен арест за убийство.
34
3
 
8
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
При уличен бой едно попадение на точното място или едно падане на кофти място води до смърт, а ти до този момент си мислиш да го насиниш, да надделееш и да си тръгнеш. Категорично това се запечатва доживот в съзнанието. Тук просто не се е изразил правилно. Казал е "Не се смятам за психопат убиец, станах такъв докато се защитавам" А понеже познавам Враца и имам слина фотографска памет това е на една пресечка от местното РПУ, има няма 250м.
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да убиеш човек и да не съжаляваш???????????
32
6
 
9
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Все пак шокиращото е, че никой не се е намесил. Има термин престъпно бездействие, така че който е снимал клипче без да звънне на 112 преди това, или който е малко по-здрав физически да им викне, че е полицай примерно и да ги разтърве би трябвало да се поти на скамейката в момента. Всеки, който има шофьорска книжка би следвало да е минал курс за оказване на първа помощ при БЧК би трябвало да знае как да помогне. Ако стане белята викайте, че сте полицаи. После едва ли някой ще ви обвинява в лъжа..
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, на няколко места се чете, че двамата братя не са били криминално проявени! И ако и това не се знае, не прибързвайте да ги криминализирате. Защото е вярна само поговорката: ...пък доказвай после, че нямаш сестра.
30
3
 
21
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Да не ме разберете погрешно, момчето не е заслужавало да умре категорично. Лошото е, че млада кръв, младо гадже и бокс в комбинация с народопсихологията ни води почти задължително до физическа разправа. Само ми е интересно ако двамата братя бяха погребаните какво щяхме да крещим. И ако той е искал да стане полицай, това ли трябва да е мисленето на човек, решил да се отдаде на професия в полза на обществото?
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига с тая сапунка два коча се срещнали и така нататък.
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България мутрите са:- В политиката- В енергетиката- В промишленоста- В Аптекарския бизнес- В петролния бизнес- В туризма Във всеки ловно рибарски магазин има куршуми за диви прасета - 1.80ст
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18 годишен *** си го е търсил... и си го е получил, а тези в трябвало да го бият в тялото. сега като са умни ще лежат
26
3
 
40
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Каква е разликата между 16-годишния младеж от Бургас, който наби възрастния човек заради забележка в автобуса и този Тодор, скочил да бие с бокс минувачите, защото не му првели път да мине?Просто този случи на двама по-бабаити от него и сега е мъртъв.
25
6
 
14
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Природата ми е дала ръст 198см, тренировките и редовното хранене 120 кг в сравнително добър процент мазнини. Жена ми е 169см, 48 кг. На три пъти последните 3 месеца съм ставал личен свидетел тя докато шофира без да нарушава ЗДвП, разни тарикати да слизат да се правят на мъже. Слизам с цел да си защитя семейството и обикновено почва едно хленчене и заекване. Ок, ако съм 170см 70кг, се пита да му подам ли вазелин на тарикатчето или да си я пребия сам, да му спестя усилията...
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 32Ако и ти си криминално проявен като двамата братя (имали предишни криминални прояви) това "***" за което говориш, не само трябва да те нападне,а дори е длъжно да те убие.Граждански дълг на всеки е да бие, пребие или убие поне едно криминално проявено лице. Криминала трябва да бъде бит по най-садистичния и зверски начин навсякъде, където бъде засечен. На улицата, в заведение, дори у дома му. Със своите черни дела криминала сам се е поставил извън закона. Като бесните кучета.
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 31Селанина който иска да мачка и убива май е оня от колата 18 мгодишния. Не мислиш ли???? А??????????????????????????????????????
22
1
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Иначе по малките села, доста редовно така си решават проблемите. Като няма кой да се намеси, обикновено даден човек тормози цяло село, докато някой не реши да се прежали и не го претрепе, но тези случаи не ги даваха много по телевизията
21
14
 
8
 
! Отговори
загиналият е герой! преди 8 години
Ако убитият Тодор е ударил поне веднъж двамата криминално проявени братя, той заслужава посмъртно орден Стара планина-1 степен. ГРАЖДАНСКИ ДЪЛГ на всеки достоен българин е да бие криминалите навсякъде където ги срещне. И то да ги бие по-най жестокия и зверски начин. Да бие криминала до осакатяване или докато полудее от боя. Тия бандитски ръце, които са били момчето трябва да бъдат натрошени и да се наложи ампутацията им. Криминали, малко търпение ни остана, да не ревете сетне.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз няма да съжалявам ако едно *** ме нападне мен и брат ми с бокс и иска да ни убие. Ще го лежим ако трябва цял живот, но ще знаем, че сме отървали България от един *** по-малко!Толкова по темата!
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само, че не съжалява ами се чувства герой.И наистина е герой в лицето на селяните. Селянина не иска достойнство, селянина иска да мачка и убива.
18
1
 
18
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Такова ми е ежедневието, че се движа с колата почти целодневно в София, из цяла България и често в съседни държави. Не е нужно да се досетите дали всеки ден не изпадам в ситуация на конфликт. От години вратите ми са заключени и избягвам физическа саморазправа. Притежавам и законно лично оръжие, което засега за щастие е излизало от кобура на стрелбище, за да го почистя и за да го прибера в касата. Агресивните типчета стават мирни и кротки като набереш 112. Пазете се и пазете другите.
17
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАГЛИ УБИЙЦИ!Затвор до живот!
16
4
 
29
 
! Отговори
M.I.C. преди 8 години
Колкото и да е наболял въпроса. Колкото и да не мога да им понасям физиономиите на двамата братя и предияната им биография и искам да гният в затвора, не мога да кажа, че в този случай го заслувават. Ако е истина, че е излязъл с бокс, ако е истина че е бибиткал и после излязъл от колат - то тогава го е предизвикал. И НЕ - не е заслужашал това, което се е случило. Просто е сгрешил и то фатално. Но не искам да слушам, че аз не мога да се защитя, ако ме нападнат. (не и да убия човек в такава ситуая