Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат

Обвинените за смъртта на Тодор от Враца не проронват и дума
15 яну 2016 08:32,
185
Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат
Снимка: Facebook

Двамата братя - Иван и Десислав Дамянови, вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор. 

Още по темата

Двамата отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на опонента им, възползвайки се от това си право. Това потвърди и днес пред Нова тв Румяна Арнаудова, прокурор във Върховната касационна прокуратура и говорител на главния прокурор. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във Враца да бъдат изпратени прокурори от ВКП.

Арнаудова посочи, че смъртта на момчето е настъпила след нанасяне на множество удари по тялото и главата на момчето.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза, която още не е готова“, допълни Арнаудова.

Тя съобщи, че до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба.

"За първите 24 часа нямаше достатъчно доказателства и това е причината първоначално да се даде от прокурора обосновка за непредумишлено убийство. Следват нови доказателства и вече обвинението е преквалифицирано. Ясно е доказано, че Тодор е носил бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. По двамата братя също имат травми. Констатирани са разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания", каза Арнаудова.

Припомняме, че 18-годишният Тодор беше пребит от двамата братя. Смъртта му се оказа причинена от аспириране на храна в следствие на множеството удари. Двамата братя първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт заради лека телесна повреда, за което максималната присъда е 5 години зад решетките.

Обвинението предизвика масово недоволство в страната. Във Враца и София бяха проведени протести с искане за справедливи наказания за смъртта на Тодор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
до 158 преди 8 години
Не става дума за това каква е неговата приятелка, а какво е казала.И как може да съм сигурен, че тя го е накарала? Беше ли там, чу ли я да го кара?
114
3
 
4
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Напротив, неговата приятелка каза точно обратното, г-жо Арнаудова. Много е лесно да прехвърляте вината на умрелия, той няма как да се защити.-----------Видяхме я колко чини неговата приятелка! Може да си сигурен, че тя го накарала да отиде и да се разправя снаглите пешеходци!
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ясно е доказано, че Тодор е носил бокс. Това казва и неговата приятелка."===Напротив, неговата приятелка каза точно обратното, г-жо Арнаудова. Много е лесно да прехвърляте вината на умрелия, той няма как да се защити.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък понеже треперя над децата си, питам: до кога ще приемаме, че е нормално млади мъже и ученици да ходят въоръжени? Независимо къде - в училище, в дискотека или по улицата. Приятели испанци, които идваха В България не можеха да повярват, че на всяка врата има лепенка, че е забранено влизането с оръжие. В началото питаха, ама това някакъв майтап ли е? А после им казах, пък и видяха, че това е българската реалност!
111
9
 
13
 
! Отговори
Pinochet преди 8 години
Вече стотици излишни статии за малкия наглец с бокса.Каквото почукало това се обадило..................
110
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто ходенето във фитнеса се превърна в национален спорт, всеки вече се прави на бияч и налита на бой. Напомпаните мускули сред тренировка дават едно замайване и фалшиво усещане на сила и умения, които очевидно липсват.
109
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА НА БАС ,ЧЕ СЕГА ОНЯ ШОПАРИН ЦАЦАТА ДЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЩЕ ИЗПОЛЗВА СЛУЧАЯ ДА СЕ ХАРЕСА НА ОБЩЕСТВОТО И ДА СКЪСА ОТ ЗАТВОР ТЕЗИ ДВАМА БРАТЯ ДЕТО СА СЕ СБИЛИ С МЛАДЕЖА,ДРУГ Е ВЪПРОСА ,ЧЕ ВЧЕРА МИМОХОДОМ ГОВОРИТЕЛКАТА НА ПРОКУРАТУРАТА ПРИЗНА,ЧЕ ПО ЛИЦАТА НА ЗАДЪРЖАНИТЕ БРАТЯ ИМА СЛЕДИ ОТ УДАРИ С МЕТАЛЕН БОКС И ,ЧЕ НА ЕДИНИЯ МУ Е СЧУПЕНА ЧЕЛЮСТТА.
108
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ ГОДИНИ ОЗВЕРЕЛИ ПРЕБИХА И УБИХА С КАМЪНИ В СОФИЙСКИЯ КВАРТАЛ ЗАХАРНА ФАБРИКА ПРОФЕСОР КАЛОЯНОВ ,ТОГАВА КЪДЕ БЯХА ТИЯ СЪЩИТЕ ПРОТЕСТЪРЧЕТА КОИТО ЗА МРЪСНИ ПОЛИТИОЧЕСКИ ЦЕЛИ СНОЩИ ИЗЛЯЗОХА В СОФИЯ ДА ПРОТЕСТИРАТ ИЗПОЛЗВАЙКИ ТОЗИ ИНЦИДЕНТ ,КЪДЕТО ЕДНО МЛАДО НАЕЖЕНО МОМЧЕ ТРЕНИРАЩО БОЙНИ ИЗКУСТВА ЗА ДА СЕ НАПРАВИ НА МЪЖ ПРЕД ПРИЯТЕЛКАТА СИ ИЗЛИЗА ДА СЕ БИЕ С МЕТАЛЕН БОКС И СЪОТВЕТНО СТАВА ТЪРКАЛА ,КОЙТО ЗАВЪРШВА С ТАЗИ НЕЛЕПА СМЪРТ НА МЛАДОТО МОМЧЕ
107
1
 
10
 
! Отговори
150 продължение преди 8 години
Всички зяпаха, беше адски трафик, защото още строяха подлезите под Борис и опашката беше километрична. Не съм въобще трениран побойник и нямаше как да се намеся. Имах ловджийски нож в колата, но ако бях наръгал някой от тези шопари, щях да го лежа. Момчето в колата също не беше побойник, стискаше волана и си прежали и фарът и огледалото (което му изкъртиха за изпроводяк). Те му отнеха предимството и през цялото време крещяха. Ако и тези са били такива, невинни в историята НЯМА
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди около 2 години бях свидетел как двама *** и мазни с продънена астра със СО номер засякоха едно подобно момче, отнеха му предимството, спряха и го псуваха, единия излезе и му строши левия фар и го налага и през стъклото, после се качиха в астрата, дадоха заден и му огънаха бронята. Мен другия ми каза "НЕ ГИ ГЛЕДАЙ УЕ!". Бяха по около 100-110 кила ***, но мазни. Това се случи на кръстовището на България с Гешов в София, пред очите на всички, в 9 сутринта.
105
3
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Това, което аз разбрах е, че пешеходците са пресичали на "зебра", а Тодор е започнал да им свири с клаксона и да се провиква, след което е излязъл от колата, отишъл е при тях и ги е заблъскал с бокс. Приятелката му също трябва да се подведе под отговорност за лъжесвидетелстване. Вчера сутринта всички вестници писаха, че е казала, че гаджето й нямало бокс, а двамата братя.
104
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАС ДЪРЖА, ЧЕ БРАТЛЕТАТА БИЯЧИ СА ГЕРБЕРИ! САМО ГЛЕДАЙТЕ КАК БОКИЧА ЩЕ СИ ГИ ИЗМЪКНЕ СЕГА ПО ТЕРЛИЧКИ И НИ ЛУК ЯЛИ, НИ МИРИСАЛИ!
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЙейНормално е всеки да трепери за детето си, но е редно да се замисли и за това, че и чуждите деца на някого са свои, както и неговото, за другите е чуждо. Във всеки един момент нещата могат да се обърнат и да се окажеш от "другата" страна. Затова си възпитавайте децата на човечност, не на арогантно перчене и демонстрации на сила.
102
2
 
15
 
! Отговори
правист преди 8 години
Обяснимо е цацаратурата да се опита да се хареса на хората променяйки обвинението НО това няма да мине в съда -първо защото починалия е инициатор на боя носел е метален бокс с който е нанесъл травми на братята които са документирани и най важното към момента на колабиране младежа е стоял прав и здрав и никой не го е удрял -за да има умисъл за причиняване на смърт интензитета на нанасяни удари трябва да е последователен и непрекъснат до настъпване на такава.Правосъдие под натиск на тълпата е линч
101
6
 
1
 
! Отговори
Йей преди 8 години
До Анонимен Сигурно нямаш деца,затова ги говориш такива. Ще те видим един ден как ще трепериш над детето си, та било то и наркоман
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Резюме: Трима се бият, от които единия е сам. През това време тълпата ги гледа и си прави "селфи" докато единия е убит. Извод: Полицията, прокурарурата и Правителството са "виновни" !
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РенегадDa qvno kele6a go e znael tova za tova si e nosel metalen boks...no samo boksa nevar6i rabota iska i debela glava.
98
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наркоман с метален бокс и тренира карате - лоша комбинация!Добре, че няма да бие повече хората
97
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиклеша се правил на мъж пред кифлата Грета.И получил награда за глупост и тъпотия.Агресивен 18 годишен бияч ...
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименa Mai kompleksara e to4no ubitiq...da lo6o 4e e po4inalo mom4eto...no qvno taekuondoto kato si 45 kila pomaga samo vav filmite...spored men,pi4a e narkoman...kato mu gledam strukturata na tqloto..ot tam idva i po golqmata mu agresiq..prosto nee slu4il na xora.