Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат

Обвинените за смъртта на Тодор от Враца не проронват и дума
15 яну 2016 08:32,
185
Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат
Снимка: Facebook

Двамата братя - Иван и Десислав Дамянови, вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор. 

Още по темата

Двамата отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на опонента им, възползвайки се от това си право. Това потвърди и днес пред Нова тв Румяна Арнаудова, прокурор във Върховната касационна прокуратура и говорител на главния прокурор. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във Враца да бъдат изпратени прокурори от ВКП.

Арнаудова посочи, че смъртта на момчето е настъпила след нанасяне на множество удари по тялото и главата на момчето.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза, която още не е готова“, допълни Арнаудова.

Тя съобщи, че до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба.

"За първите 24 часа нямаше достатъчно доказателства и това е причината първоначално да се даде от прокурора обосновка за непредумишлено убийство. Следват нови доказателства и вече обвинението е преквалифицирано. Ясно е доказано, че Тодор е носил бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. По двамата братя също имат травми. Констатирани са разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания", каза Арнаудова.

Припомняме, че 18-годишният Тодор беше пребит от двамата братя. Смъртта му се оказа причинена от аспириране на храна в следствие на множеството удари. Двамата братя първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт заради лека телесна повреда, за което максималната присъда е 5 години зад решетките.

Обвинението предизвика масово недоволство в страната. Във Враца и София бяха проведени протести с искане за справедливи наказания за смъртта на Тодор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно как всички коментари за "налетял с бокс" са написани в един и същи стил.Очевидно авторът им е един човек - близък на двамата братя, който се опитва да злепостави жертвата (Тодор).
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 62 "Откога ман.гус.та е нецензурна дума...." Напиши б.а.н.к.а слято и автоматично ще се появят звездички. Явно това е *** дума.После не обвинявайте хората,че мислят така.
73
2
 
6
 
! Отговори
Х преди 8 години
Братя се срещат с приятел на пешеходната пътека по средата на улицата и се спират на разговор.Младежа ги приближава ,а те продължават да си стоят на улицата.Той им подава сигнал с клаксона да освободят улицата.Това дразни бабаитите и те го псуват и започват да ритат колата,чупят огледалото и блъскат вратата на колата.Тогава момчето излиза от колата.
72
17
 
4
 
! Отговори
България преди 8 години
Маниак-педофил изнасилва и убива 4-годишно момиченце.Защитната му пледоария: "Аз не съм виновен, тя извади бокс и ме псуваше. Искам оправдателна присъда!"
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съжаление приятелите на убитото момче са се опитали да скрият оръжието, за още по-голямо съжаление убитият пръв е нанесъл удар и то с оръжието, за което свидетелства разбитата глава на един от братята, в следствие на което те са се афектирали.Ако тук има еди човек, който ще седи мирно докато го бият с бокс нека цъкне минус.
70
0
 
20
 
! Отговори
Христо преди 8 години
По скоро наистина го е извадил поне така е свидетелства и приятелката му пред следователите !!! Наистина жалко за това младо момче аз лично се занимавам с бойни изкуства от 10 години сменил съм няколко стила и нито един не учи "вземай бокса и слизай да се биеш", точно обратното идеологията на бойните изкустства е смирение, търпение, вътрешен мир и спокойствие !!!! Всички "нормални" сенсей учат не да търсиш "боя", а да го избегнеш всячески. При положение, че той сам е слязъл от колата ......
69
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само братята са виновни в случая - Тодор е росто жертва на едни развилняли се бандити!
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа! Чалга поколението зокономерно намалява!
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Метален бокс? Значи е отишъл да се бие. При удар с метален бокс би могъл дори да убие човек. Да бе мирно седяло не би чудо видяло.
66
0
 
6
 
! Отговори
Гледай видеото преди 8 години
Имало е метален бокс. Това е спор прерастнал в свада.Виновни са и 2-те страни.Видео от случката:https://youtube/watch?v=32nq0vhATN4&feature=youtu.be&t=557
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И братята и младежа имат някаква вина за скандала. Ненужна смърт, ненужни мъки за две семейства. До тук доведе липсата на възпитание, на търпимост, липса на уважение.
64
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На никой ли не му мина през ума, че може да е нямало бокс?Че тиова може да е умишлена лъжа за манипулиране на хода на делото?
63
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, определено се води кампания против Тодор.Това "вади бокс" се спроменава твърде често - не може да е случйно. Някой нарочно иска да вярваме, че Тодор е бил въоръжен, за да го злепостави!
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как ще е отишъл той при тях като колата е поломена - видя се счупеното странично огледало, братът на Тодор каза и за други щети - значи те са удряли по колата и той е излязъл - айде стига глупости
61
6
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
В това какво си убедена, няма никакво значение и никого не интересува!Показателно е, че става подмяна на обвинението, под натиска на улицата! Това показва ясно, какво правосъдие има в България! Линч!
60
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
79 - Слязъл е от колата СЛЕД като убийците са започнали да я ритта и са му откъртили огледалото.На лъжата краката са къси, Хорхе!
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редовно някой самозабравил се толуп се мисли за безсмъртен в лъскавата си кола, било тя стара или нова, върти гуми, засича, пешеходците му пречат, скача на бой - ежедневие навсякъде в България.Крайно време е да се обясни на младото поколение, че не това е правилното поведение, че уважението към възрастните и спазването на законите норма за всеки нормален човек, че ходенето въоръжен е незаконно....За целта обаче трябва да има държава и то постоянно, а не само когато трябва.
58
3
 
23
 
! Отговори
Хорхе Букай преди 8 години
Първо младежа е слязъл от колата и е сложил бокса псувайки пешеходците на майка. Единия пешеходец се е уплашил и си е тръгнал, а двмата братя не са и накрая е стаала белята. Второ автомобила които е управлявал съм го запомнил много добре, защото нееднократно ме е засичал включително на пешеходна пътека, докато пресичам с малко дете. Дето казва народа един стъп стомна за водичка, втори път стомна за водичка и на третия път стомната се е счупила, а келешлъка завърши фатално за съжаление.
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Казвайте каквото си щете, но тези двама братя са извършили умишлено убийство и трябва да си понесат наказанието за това. Точка по въпроса!"Установено е че не са се познавали предварително с жертвата. Не може да има предумишлено убийство в такъв случай. Това обвинение което сега им е предявено ще завърщи 99% с оправдателна присъда.
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подозрително често се споменава това "вадене на бокс".Убеден съм, че се води целенасочена кампания за очерняне на Тодор.