Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат

Обвинените за смъртта на Тодор от Враца не проронват и дума
15 яну 2016 08:32,
185
Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат
Снимка: Facebook

Двамата братя - Иван и Десислав Дамянови, вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор. 

Още по темата

Двамата отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на опонента им, възползвайки се от това си право. Това потвърди и днес пред Нова тв Румяна Арнаудова, прокурор във Върховната касационна прокуратура и говорител на главния прокурор. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във Враца да бъдат изпратени прокурори от ВКП.

Арнаудова посочи, че смъртта на момчето е настъпила след нанасяне на множество удари по тялото и главата на момчето.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза, която още не е готова“, допълни Арнаудова.

Тя съобщи, че до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба.

"За първите 24 часа нямаше достатъчно доказателства и това е причината първоначално да се даде от прокурора обосновка за непредумишлено убийство. Следват нови доказателства и вече обвинението е преквалифицирано. Ясно е доказано, че Тодор е носил бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. По двамата братя също имат травми. Констатирани са разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания", каза Арнаудова.

Припомняме, че 18-годишният Тодор беше пребит от двамата братя. Смъртта му се оказа причинена от аспириране на храна в следствие на множеството удари. Двамата братя първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт заради лека телесна повреда, за което максималната присъда е 5 години зад решетките.

Обвинението предизвика масово недоволство в страната. Във Враца и София бяха проведени протести с искане за справедливи наказания за смъртта на Тодор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза, която още не е готоваA защо се изнася в медиите като не е готова и окончателна? Да се успокои тълпата?
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, има огромна разлика между това да удариш едно шамарче на едно невъзпитано хлапе, и това да го пребиеш до смърт.Казвайте каквото си щете, но тези двама братя са извършили умишлено убийство и трябва да си понесат наказанието за това. Точка по въпроса!
53
2
 
0
 
! Отговори
до Сп??нс преди 8 години
Ми що не земеш металния бокс и да ги пребиваш?
52
1
 
5
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До Сп??нсТи па ако не минеш по главната улица да видят всички трошката ,която мама е купила от робията в Гърция ,няма да заспиш вечерта !!! ГОЛФче за 1000 ? и гъзария до бога...
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До въхххЕстествено правилните професионалисти, трябва да се отчита конюктурата все пак...
50
5
 
18
 
! Отговори
27537 преди 8 години
Не съдете много строго малкия. На 18 г е.Научил е две балетни стъпки в клуба,тате му купил каруца,кварталната к...ва му направила една св...ка и той си казал: "Малиии,нямам стигане".Кой на 18г. не се е чувствал така? А чичките са прекалили.Нямат ли деца,не знаят ли как се постъпва с малко дете направило беля? Нашлапваш го по дупето и му казваш "Повече да не правиш така,калпазанин"
49
0
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
защото е с патерица
48
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целия случай заприлича на ромско сборище при свада. Нащо е добро и мило момче възпитано и т.н. хванали го двама на улицата и го били 10 минути с бокс. Това бяха показанията на близките. Според очевидци "доброто и възпитано дете" мутреело с Аудито, наредило 3-*** пешеходци, те му отвърнали, батман веднага изкочил сложил бокса и ги запукал, ония също му отвърнали, удар в корема, повръщане и вдишване на повърнатото и смърт. Нещастен случай, но местните се събират на тълпи искат смъртно наказание.
47
9
 
3
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Много сте изнервени в БГ , по цял ден шофирам и редовно някой пешаходец тръгва да пресича 6-лентов булевард ,когато остават 1-2секунди зелено на брояча на пешаходния светофар , и си се тътри щото е с *** и колите стоят на зелен светофар и чакат да мине , даже в един случай пенсионерът се притесни ,забърза се и се спъна та ШОФЬОРИТЕ излизаха да му помагат да иде до тротоара
46
6
 
9
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Щом Бог го е наказал посеркото да си замине от лек побой значи е заслужено.Това не е инцидент а божията воля.Ако братята го отнесат с тежки наказания значи има защо,дори да не са виновни за смърта на *** побойник,може да са виновни за много други гадости.
45
0
 
7
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Замислете се ,че ако не беше умрял , щеше просто да е още един ден в Земата рай , побойща , кражби измами ,
44
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята мълчели ами как няма да мълчат?!Някакъв дрислю им скача на бой,защото се движили бавно по пешеходната.Питам тия протестиращите ако това се случи на вас някой да ви удари с бокс вие ще стоите и ще гледате ли???Колкото и минуси да ми дадете ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
въххх преди 8 години
До мъххКои професионалисти?
42
5
 
28
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
"Ангелче" на 18г. с бокс...странно виждане за ангелите!За едно счупено огледало на 15+ годишна кола да излезеш и да скочиш на ДВАМА видимо по големи от теб...те го били измъкнали от колата...и да видиш в бързината на него първата му работа била да си вземе бокса...Жалко за момчето! Не защитавам братята, но трябва да се разследва внимателно , обективно защото утре някой на 18 ще излезе от колата и ще нацепи канчето на жена ти или детето ти понеже минава на пешеходна пътека....
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го е карал да напада двамата пешеходци ?!С метален бокс?!Това е нападение с хладно оръжие.Каква е тая злоба на 18 години?
40
5
 
23
 
! Отговори
. преди 8 години
Все си мисля, че ако някой със бокс тръгне да те бие, или го биеш докаото мърда или той ще те убие. А този младеж е имал самочувствието на каратистче. Ако не го бяха убили след време той щеше да убие някого.
39
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двамата братя са се отбранявали от нападател с метален бокс.Невинни са, той сам ги е нападнал, той е отишъл при тях!Свобода за двамата братя, които са се защитавали!
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно родителите не са случайни хора и затова е тая патаклама. Той и затова синът им е тръгнал да се бие, щото се е чувствал недосегаем.
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДеянКаква чест, бе сополанко? Това ли ви е честта на днешното поколение, да скачате на бой за най-дребното и незначително нещо! Само преди няколко дни бях свидетел как на зелен светофар възрастна жена пресича, тътрейки крака, а някакъв *** и свири с клаксон. Тя го погледна и измърмори нещо, а оня отвори прозореца и почна да я псува и овиква... Ами не съм злобар, ама моментално му пожелах на нейните години и толкова да не може да се движи! А по случая, има поговорка : "Който нож вади...
36
3
 
14
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Имаме си една поговорка от старо време - "Който нож вади от от нож умира". За мен това си е 100% по непредпазливост при самозащита.