Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно ще докажат, че двама 30 годишни мъже са се отбранявали, с риск за живота си и за това са убили момчето. Затвор трябва да има защото каквото и да се е случило, погубения човешки живот е налице. Същия закон трябваше да се приложи ако и момчето беше убило някой от двамата.
13
1
 
10
 
! Отговори
Калитко преди 8 години
До daКакъв Видин те гони ,бе ооооуууу !!! Враца е града...***...
12
33
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боксът НЕ оневинява братята. Те са убийци и трябва да лежат.Ако ги признаят за невинни, се създава много опасен прецедент - тоест човек може да извърши убийстве и да се отърве ако представи нещата по подходящия начин.
11
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който бокс вади, от бокс умира.
10
12
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Крайно време е някой да бъде съден за лъже свидетелство, длъжностно лице- за прикриване на доказателства и да ги покажат публично. Не се ли сеща дедото , че това може да се случи и на неговото дете....
9
4
 
25
 
! Отговори
dodger преди 8 години
както винаги в България, накрая ще се окаже, че всички сме *** - и биячите и жертвите им, и свидетелите и съдиите и пишещите коментари под статиите и авторите на статиите. The Hateful Eight
8
3
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
За какво им е на биячите от Враца да купуват свидетел от Видин?
7
2
 
9
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
От дядо си знам: ,,Ръка терзия/мярка/ няма ,,...
6
9
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за Тошко - Бокса, но в случая си го е заслужил боя! И тъй като тия братя /мутри ли са кви са/ 200% не са искали да го убиват и да лежат за нищо 20 години в затвора, ТО първото обвинение е най-справедливо! Вие кво искате, ако ви нападнат на улицата да чакате да ви бие, щото ако го ударите веднъж може да умре и да го лежите? Алооооооооу
5
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешеходците ли искаха да блъскат колата на пешеходната пътека или тя тях? Пешеходците ги извадиха шофьора от колата или той излезе да ги бие с бокс? Кой нападна пръв, кой удари пръв? Кой търсеше конфронтацията? Извинявайте, но само защото подстрекателят почина не значи всички да говорим лъжи за това как е невинен.
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С последната врачанска вечер се попиках от смях при Слави. Тия са беден слой от нацията ни но имат як хумор. Една от истинските историиМомченце ще трябва да ходи на училище в първия си учебен ден, но бащата го няма. Чакат го чакат го с майка му рано сутринта и по едно време оня цъфва на вратата с шише ракия. Момченцето: тате, какво е туй? Бащата: ела да опиташ. Отворил бутилката и детето отпило и казало: тате, абе това много гадно, бе! Бащата: Гадно я, а *** вика , че си правя кефа!
3
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да питам само, с бокс в ръка ли е отишъл да пита пубера? Тези деца много филми гледат. Лека му пръст на момчето, не е трябвало да отива да се разправя по този начин.
2
2
 
12
 
! Отговори
много сте зле преди 8 години
и кой е Дамян?
1
14
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
погребете невинния тошко с бокса у гроба, горкото момче, не са го оставили да бие хората с бокс, ммин сладък