Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
18
 
! Отговори
4525 преди 8 години
за да потушат народното недоволство потози случаи страхливците жертват братята за даги изкарат по черни от дявола и така даразрешат случая по наи бързият начин и хората да ги погалят с одобрение почелото но нещата не са такива кавито ги описват чакалите тоест журналистите има основен свидетел които казва точно обратното че първо мочето с бокса е скочил и нанесъл тежки удари при товаположение вие какво бихте направили няма ли да се защитавате за казвам че да това са направили и братята
113
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Роки (147)Спрей, палка, електрошок, газов пистолет са едно, бокс и бухалка са друго! Не ми говори глупости как боксът бил средство за самозащита!
112
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото меле е било размяна на няколко удара, но малкия не е издържал. Ясно е, че и братята не са искали този край, но уви понякога се случва. Българина трябва да разбере, че хулиганството няма място в България и това съзнание може да го наложи само бързото решаване на подобни проблеми с големи глоби и затвор ако се наложи. Моето мнение конкретно за този казус е, че трябва да бъдат глобени и лишени от свобода братята, но да говорим за 20 години или до животен затвор е нереалистично!
111
2
 
23
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Агресията щяла била да се избегне , ако имало маркировка... АЛОУУУ , има знак , щом има знак . това си е пешеходна пътека. Когато има сняг и пътищата са заснежени , тогава правилата за движение да отпадат , така ли? Стига писания , двете страни са виновни. Жалко за момчето , тези двамата да бъдат подведени под отговорност и толкова.
110
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 139С бокс един удар в слепоочието и те ибивам на място. Само с един удар!
109
13
 
5
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Извинявайте, но това тяхното не е защита, а побой. Едно е да се защитиш от някой, друго е да го пребиеш до смърт.
108
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пресичам с детето на пешеходна във Варна и пред мен минава автомобил с *** газ веднага хванах детето защото вървеше леко напред,белята се размина на косъм,два непобедими пубера бяха в колата,едниният се обърна хилейки се но избягаха,хора добре ,че избягаха,толкова бях ефектиран ,че единия щях да го вържа за теглича и щях да го влача из улиците другия го оставях на място.Толкова са нагли тези пубери ,толкова са невъзпитани,първо се правят на мъже после в ковчег.Родителите им са виновни
107
1
 
22
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 8 години
Ако беше реалист, още щеше да е жив. Ама, не ! Той е бил яко филмирано хлапе и си е мислил, че с "великите" си умения и тенекиения бокс от селския сбор ще победи и руската армия. Хора грижете се за децата си. Не ги оставяйте да избягат от реалността.
106
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз едно знам - Никой нормален човек не носи бокс в себе си. Това е специфичен инструмент за побой с много тежки последици за костите. Не знам как може да се определи човекс снабден с бокс като самозащитаващ се! Нито може да държи, нито да обезвреди нападател. За мен каквото си е търсил си го е намерил.
105
0
 
16
 
! Отговори
художника преди 8 години
Всичко, което ни се случва е предначертано от съдбата и няма как да се избегне.Тази същата съдба е срещнала Тошко с "Поничките", а всичко е можело да се размине само за секунди. 1.Вместо да бибитка, да беше си целунал гаджето докато ония пресичат.2.Ако на едната "поничка" му се бе развързала обувката /примерно/, Тошко щеше да ги подмине.3. Всеки с действията си предначертава съдбата. Тошко можеше да се измъкне днес, но утре или вдруги ден съдбата щеше да го намери.
104
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз само да кажа... Не знам къде го прочетох, но някой беше написал, че знакът за пешеходна пътека са го поставили на следващия ден. Тъй че в момента на инцидента там НЕ Е ИМАЛО пешеходна пътека.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ха129 може или са го направили уточни защото има голяма разлика
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някакво аматьорче каратистче ми изскочи на улицата с бокс в ръка, после ще си събира зъбките на земята!!! Обещавам му!!!
101
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Можеш ли ти защото не минават бързо по пешеходната пътека да им креснеш да се разкарват бързо? Ами ако един от братята е просто инвалид и не може да върви бързо? А и къде има установено в закона правило с каква скорост да минаваш по пешеходната пътека? Един инвалид ако беше щеше ли да му изкрещи пак, че го забавя? И едно *** ми изкача насреща с бокс и аз какво да го правя?
100
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за братята герои.Когато ги освободят ще отида до Враца да ги поздравя
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който бокс вади, от бой умира
98
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви пожелавам някой халапак като Тошко каратиста да ви се репчи по улиците,така със бокс в ръка и самочувствие на непобедим каратист,знаете ли *** колко са агресивни ???Извинете но братята са мъже над 30 г и някакъв льольо им скача с бокс като петел,едно ,че адреналина при самозащита скача второ ,че са братя и кръвната връзка поражда още по радикални мерки за защита
97
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега какво? Момчето, започнало свадата, е мъртво.Нападнатите ще влязат в затвора. Няколко семейства ще са съсипани.Врачани се изпокараха.И всичко това заради невъздържаното поведение на всички замесени. Без изключение.
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
95
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, тоя от снимката казва истината и само истината. личи му, че е от стар партизански род.