Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели

Братята пресичали на пешеходна пътека, която се е изтрила
Обновена: 15 яну 2016 16:47 | 15 яну 2016 16:26,
311
Враца "за" и "против" Тодор, боксът ги раздели
Свидетелят Митко Дакев, Снимка: Нова тв

Продължава разследването за убийството на 18-годишния Тодор от Враца. Той почина във вторник по обяд в центъра на Враца, след като беше бит от братята Десислав и Иван Дамянови.

Междувременно нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Митко Дакев става пряк и основен свидетел на разпрата. То е и първият, който звъни в полицията.

Още по темата
По думите му Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му.  Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Митко Дакев е категоричен, че не е видят братята да бият Тодор, според него боят е бил преди той да види. По думите му Десислав и Иван се опитали да помогнат на момчето, след като се строполило на земята. Един от тях извикал полиция.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

"Ако аз бях на мястото на пешеходците и някой слезе да ме бие с бокс, какво да направя, да стоя и да го гледам или да се отбранявам?", попита мъж от Враца.

"Дори и да е използвал бокс, не трябваше да се стигне до тази смърт", смята обаче Валерия Петрова, също от града.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда. Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

72-часовата мярка на Десислав и Иван изтича в четири и половина днес. Едва след това се очаква съдът да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

Очаква се по време на съдебното заседание да излязат и нови факти около инцидента.

Заради повторната аутопсия Тодор не бе погребан и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
4
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Проблема в тази ситуация е. че се смениха ценностите в обществото. Вместо да се стреми да се образова,да има добра професия, да има правилен изказ и поведение на възпитам младеж, той се бие и показва мускули на селските беци !!! Гнило ни е общесвото за коетосме виновни ние хората . Такава ни е и държавата , единственната в Европа начело на която е мутра !!!
193
0
 
10
 
! Отговори
До 256 преди 8 години
И аз гледах единия от братята по телевизията и за разлика от теб съвсем ясно се виждаше че лявота му око е посинено.Минало е време и синината е започнала да избледнява.Освем това не сме ние с теб хората дето ще определяме кой крив и кой прав.Има си следсвени органи които за жалост се поддават на уличен натиск и променят обвинението.Сега вече знаем че двамата братя са чакали момчето на пусия за умишлено убийство.
192
4
 
2
 
! Отговори
До 272 преди 8 години
Прав си приятелю.Езика може да се извади само в правителствена болница и то при наличие на специална апаратура.
191
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боксът трябва да се забрани
190
3
 
14
 
! Отговори
Млад мъж 24г. преди 8 години
Нормално е и аз подкрепям убийците в случая...Нека всички хора се замислят както представлява 90% от младежите в страната...Без значение дали работи на автомивка или учи в Софийски университет...Нагли..Арогантни..алчни..мислят само за пари..вярват само в своето мнение..Да не говорим че има определен процент от тези 90% които са си чисти престъпници..наркомани..***..На вас възрастните не ви ли се случва всеки ден да срещате многобройни такива представители?Отговорът е "ДЕМОКРАЦИЯ" " КАПИТАЛИЗ"
189
18
 
3
 
! Отговори
Priest преди 8 години
Вие нормални ли сте изобщо ??? Момчето е умряло...дори и ***, които са го били, да не са причинили пряко смъртта му, а да са обострили някакво хронично състояние, което е било недиагностицирано, много сори...Лош късмет! Поне останаха живи, а момчето имаше далеч по-лош късмет, нали ? Просто няма да се биете. Който се бие, трябва да е готов да си носи последствията, включително и най-тежките. Защитниците на убийците са също престъпници. Точка!
188
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой прави ли си изводи на какво сме свидетели? Надува се клаксон на кола за хора на пешеходна, някакви балъци почват да псуват, излиза човек с бокс от колата (ако е истина, което ме съмнява), сбиват се, 2ма срещу един, има един убит. И цялата тази работа, защото някой с свирнал...И сега честно, има ли нещо нормално в тази ситуация и изобщо в тази държава? Бог да го прости момчето...
187
1
 
3
 
! Отговори
Спасявайте се преди 8 години
Евакуирай се от БГ=остави един крадец гладен. Ако не е манг.ото, ще е злобния ти съсед, ако не той- кмета, ако не той- някой политик!
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да пусне линк към видеото
185
0
 
9
 
! Отговори
7909 преди 8 години
Ako човекът от Бургас се беше защитил и той ли щеше да е с неприемлива проява?
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гледахте ли видеото? Ясно се вижда как момчето стои спокойно и изведнъж пада.Даже в този момент единият от дебелаците е с гръб към него и се вижда как стреснато се обръща.А реакцията на кифлата видяхте ли? За секунда-две се надвеси над него и после тръгна в другата посока по тротоара.
183
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха сега да разберем истината. Младежа ли е слязъл да бие пешеходците?Те ли са го пребили (а после да казват, че са го спасяали)или са му скочили в колата и са го усмРЪтили, щото им е свирнал?Има ли някой, който да знае какво се случва, или пак ни пуснаха по бобслея с противоречиви информации, както го правеха 25 години до сегаТо затова сме и на това дередже де... Да се чуди човек защо им плащаме заплатите...
182
3
 
13
 
! Отговори
гледнат очка преди 8 години
Боксът е смъртоносно оръжие, забранено в доста държави.
181
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 238. Сега ли се усетихте? За мръсната роля на журналистите.Както обикновено.1 В един неясен и мътен случай всички медии взеха страна,което е недопустимо за истинския журналист.2.В такъв момент да интервюираш родителите на починало момче е мерзко и показва липсата на всякакъв морал.3 За всеки родител неговото дете е ангел,какъвто и да е бил приживе.И това е нормално.3 Пускането на интервюто с родителите не е ли манипулиране на общественото мнение.Нещо недопустимо в журналистиката.
180
0
 
4
 
! Отговори
ДО 164 преди 8 години
До ГоранТова че ако всеки започне да носи пистолет ще стане страшно не е така... Има изследване за САЩ че в щатитие в който носенето на оръжие по всяко време е разрешено хората са по любезни...
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на поничките!
178
0
 
14
 
! Отговори
Surprise! преди 8 години
Братята как го пре* само тоя самодеец! Какъв изненадващ обрат!
177
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един *** по-малко.само на 18 ,а вече толкова агресивен и въоръжен с бокс.какво ли е това бокс,не съм виждал.може да отскоча до враца да си купя
176
0
 
18
 
! Отговори
до 222 преди 8 години
Охлузвания има,и те най-вероятно ще се окажат следствие на това, че братята са се мъчили да го усмирят. Да не забравяме, че момчето е тренирало нещо си, възможно е не всички охлузвания и синини да са от въпросната случка.
175
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свидетелите видели бокса, единият от братята има рани от удар с бокс, а въпросния бокс го няма!? Дали пък приятелката на момчето не го е скрила!? И още нещо какво става с аутопсиите!? На това момче дали са му взели проби за алкохол, наркотици, анаболи и др.!? Да не окаже, че смъртта му е в следствие на друго, с което въпросните братя нямат нищо общо? И не на последно място как един човек който до вчера е бил пешеходец, а от днес шофьор изобщо се заяжда с пешеходците?