Поничките без забрана да напускат страната

Враца се готви за нов протест заради смъртта на Тодор
Обновена: 16 яну 2016 16:01 | 16 яну 2016 15:58,
136
Поничките без забрана да напускат страната
Снимка: Булфото

Двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната. Това заяви говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова пред Нова тв.

Още по темата

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Те бяха освободени, защото нямало опасност да се укрият и защото единият от братята имал малко детенце.

Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата. Полицията задържа братята в продължение на 3 часа, за да не се разправи множеството с тях.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Причината за смъртта на Тодор обаче все още е неясна. След 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика.

Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал такива.

"В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания", обясни Снежана Наумова.

Ден след пускането на братята под домашен арест, жителите на Враца организират пореден протест с искане за справедливост за смъртта на Тодор.

Той е насрочен за 18:00 часа, като се очакват подобни събития и на други места в страната, пише bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото разбирам,един от малкото и единствен основен свидетел и пръдлата Грета/ истерично и видимо нечистоплътно,физически и вътрешно същество/ която подкарва нещата спрямо моментното си настроение! А още от Римското право е известно че"Един свидетел,не е свидетел"!
48
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре турнето на опечалената майка продължава в бразди
47
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медиите манипулираха по страшен начин обществото. Толкова много хора не мислят, а просто повтарят. Защитавате агресивен млад бабаит, който с бокс слиза да бие пешеходци на пешеходна пътека. Искате смъртни присъди за невинни граждани. Изкарахте ги закоравели престъпници. Срам и позор. Дано съдът е честен и ги оправдае изцяло, тези две момчета заслужават свобода!
46
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да защитавам човек, който спира на пешеходпа пътека само, за да бие пешеходците с бокс.Бог да прости момчетоДругите да внимават, като си купуват боксове
45
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече хората се отърсиха от страха пред мутрички- каратистчета, удрящи с боксове и нинджагоВраца е първа. Едни " понички" казаха " не на страха"Монтана също се включи - трима българи защитиха жена при грабеж и извършиха " граждански арест"
44
11
 
34
 
! Отговори
Факти преди 8 години
Не защитавам братята, ама нали разбрахте че всъщност Тодор е отишъл при тях с бокс, че русата му мацка излъга няколко пъти какво се е случило, че кадрите са всъщност от началото а не от края на боя, че първоначалната агресия е била от починалия.... При това положение май историята е друга !? И като гледам как истерично крещи тя предполагам че такъв е бил и приятеля и. Помислете над тези нека.
43
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Враца- град на мутритеМутра= човек с бокс
42
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умисъл има единствено при човек, въоръжен с боксПодло е да удряш с бокс Искал е да убива.Това е умишленотоНападнал е хора , само защото пресичали на ПЕШЕХОДНА пътека.
41
7
 
12
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ако момчето беше роднина на Бойко да речем ...дали нямаше тулумбичките ли понички ли кви са да го осъдят по бързата на доживот ?
40
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тошко почина и опечалената майка тръгна по студията срещу заплащане
39
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората от Враца да поднесат подаръци и цветя на Поничките, защото Тодор този бокс го е бил приготвил за някой от тях. Не е за мен. Не живея в Враца. Да им занесат по една ракия.
38
12
 
10
 
! Отговори
Мануел преди 8 години
"обвинени за умишлено убийство" " бяха пуснати под домашен арест" . Колко още по-абсурдно може да звучи една новина в тая пробита държава. Нали единия се беше укрил веднага след престъплението, а вече нямало опасност да избяга. Явно хората трябва да решават съдбата, а не корумпираните маймуноподобни, дето не вършат работа за две стотинки !!!
37
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, дете дете, ама Поничките не са ли хора. Няма доказателства че вината им а и всички които са гледали клипчетата в юбут за Тодор Враца вече знаят как седят нещата. Майката му и приятелката му да бъдат подведени под отговорност за лъже свидетелство и фарса да свършва. Какви протести? Излиза че ако един х*лапак на 18, каратисче с железен бокс ти налети, ти трябва да стоиш и той да те бие. Ами ако някои от Поничките бяха получили инфаркт, Тодор щеше ли да е убиец.
36
9
 
9
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Някои истини за България:1. Моето си е мое, чуждото си е общо.2. Чуждите пронблеми са си чужди проблеми, моите проблеми са общи.3. На своите мога да крещя, а пред чужденци съм културен.И т.н.Лесно е вкъщи на топло за българите. Почти никой не се интересува от проблемите на другия. "Аз да съм си добре, пък другите кучета ги яли".Едно младо момче е загинало. Ама било започнало първо... сега "по смисъла на закона" ще ги изкарат убийците невинни.Ех Майко Българио къде са ти Българите?!?!?!?!?
35
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако майката и бащата го бяха били като дете,ако го бяха наказвали и лишавали ако му бяха говорели и давали личен пример,сега пубера щеше да е жив защото щеше да има изградени ценности,а не сега майката да ходи по студията и да иска състрадание като ромка
34
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали разбирате ,че при самозащита защитаващият се също реагира нанасяйки удари?Умрял умрял ,лека му пръст
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47 та те са го направили
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
едно животинче умира и ти става мъчно ,но явно тук не е така
31
13
 
10
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
Щом е бил каратист, значи не е имал сърдечни проблеми. При този спорт не можеш да имаш проблеми със сърцето.
30
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм мъж на 37 г семеен,ако и на мен такъв каратист нещо започне да ми се форсира също бъх го отвял като пиле домат,ЗАЩОТО нито ми е на чи ..те нито на ракиите нито на проблемите ,нито на опита ,нито на любовниците и да ми се репчи ,божееееее,тези не са го били