Поничките без забрана да напускат страната

Враца се готви за нов протест заради смъртта на Тодор
Обновена: 16 яну 2016 16:01 | 16 яну 2016 15:58,
136
Поничките без забрана да напускат страната
Снимка: Булфото

Двамата братя, задържани за смъртта на 18-годишния Тодор във Враца, нямат забрана да напускат страната. Това заяви говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова пред Нова тв.

Още по темата

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Те бяха освободени, защото нямало опасност да се укрият и защото единият от братята имал малко детенце.

Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата. Полицията задържа братята в продължение на 3 часа, за да не се разправи множеството с тях.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Причината за смъртта на Тодор обаче все още е неясна. След 2 аутопсии в заключенията на медиците липсва причината, довела до смъртта на ученика.

Експертите пишат, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал такива.

"В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания", обясни Снежана Наумова.

Ден след пускането на братята под домашен арест, жителите на Враца организират пореден протест с искане за справедливост за смъртта на Тодор.

Той е насрочен за 18:00 часа, като се очакват подобни събития и на други места в страната, пише bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
8
 
! Отговори
въпроси преди 8 години
Кой продава стероиди и амфетамини във Враца?Кой продава боксжве на непълнолетни във Враца?Кой контролира медицинските прегледи в бойните клубове във Враца? В София има задължително лекари в спортните клубове.Къде е агенцията за закрила на детето?-Болно момче пратено да тренира.Има ли във Враца нелегални боеве и кой залага там?Къде са записите от спортната зала, за да си преценят травми от предишните наколко дни
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Враца в защита на насилието.Биячите с боксове- най- подлата част от насилниците - на почит сред българските медии( собственост на метрите)
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофьори срещу пешеходци
86
4
 
1
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Очаквано! Дали са им зелена светлина да изчезнат и те....
85
4
 
3
 
! Отговори
ганѝо преди 8 години
Враца да се дигне ама не на протест ами със сопите
84
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Враца да се вдигне на протест срещу такива като Тодор. Защото точно агресивни хлапета като Тодор са причина за голяма част от катастрофите. Аз бих искала по-строги мерки срещу такива като Тодор. И срещу родителите им. Когато някое хлапе като Тодор се окаже собственик на мощна кола, данъчните да правят щателна проверка на родителите.
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо да имат забрана или да са под стража? Не се очаква скоро някой друг да ги нападне с бокс посред бял ден на пешеходна пътека и пак да има сбиване.
82
3
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Народа масово се е побъркал , защата муфтата на Соц-*** свършва!Трябва да се бачка и то ...НАИСТИНА!С лъжи и далавери --вече не става!Този факт--ЯВНО ГИ ВЛУДЯВА !
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята да късат паспортите и да се включат към сирийските "понички", и на гости при мама Меркел !
80
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Изглеждаше ми като бивш военен и според мен нямаше изобщо да се поколебае да го направи, ако имаше оръжие в себе си.Просто в тази мутренска държава всеки си мисли, че може да убива, стреля, рекитира и какво ли още не, безнаказано.И то наистина е безнаказано.Просто сме по-зле и от Сирия.
79
1
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Народа масово се е побъркал.На 22 съм, от София.Вчера докато паркирах колата си пред една жилищна кооперация, около 60 годишен, на вид доста едър мъж, дойде при мен и започна да ви се кара, че съм паркирал на мястото му.Аз на няколко пъти се опитах да му обясня, че ще си махна колата от там, щом е такъв проблем, обаче човекът продължи да ми вика и да ме обижда.След като видях, че с него не може да се излезне на глава, му казах да се разкара, а той ми отговори, че щял да ме застреля.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен 108 преди 8 години
по-точно не лъжа, а несъответстваща с фактите, които се появяват на следващия ден.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли човек има собствено мнение и да си изгради крайна оценка след като приключи истерията и медиите спрат да бълват глупости, щот ако трябва да сме точни до сега всеки ден излиза новина, която на следващия се оказва лъжа?Само ще посъветвам хората, които са на принципа "ами ако е вашия син" да се запитат "ами ако вашия баща", щот монетата има 2 страни и до тук никой не знае коя страна е в правото си по този казус.
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега погледнах видеото в ютуб и много добре се вижда, че боя вече е приключил и има събрани хора около тях 3та, когато момчето пада на земята. Така, че нищо чудно и да е скрит здравословен проблем. Лошото е ще с тая медийнна истерия трезвия поглед се губи и решават емоциите.
75
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТИГА С ТОЯ БОКС БЕ,СЛЯЗЪЛ Е СЛЕД КАТО СА СЕ ДОБЛИЖИЛИ ДО КОЛАТА МУ И СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ГО ПСУВАТ ,ОБИЖДАТ И ЗАПЛАШВАТ,АМАН ОТ *** ТУКА,ЗАЩИТАВАЩИ ДВАМА УБИЙЦИ
74
11
 
29
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Тези двамата са пресичали на оживена пешеходна пътека. След завързалия се скандал, Тодор им е налетял на бой с Бокс. Нанесъл е няколко сериозни удара по лицето на единия брат. Нормално те са му отговорили и са го напердашили, но след като са му взели бокса, са се опитали да повикат полиция. Боя е преминал в обикновенна разправия и чак след това Тодор е паднал без никой да го бие. Аз определям събитието като неизбежна самозащита. А въпросния Младеж като нападател.
73
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако седна до пият шофьор и аз нося отговорност. Тая като е седнала до кибритлия и тя носи някаква отговорност. Можела е да му дърпа юздите, но по-скоро е била горда, че е до супермен. Тя също има своята вина, пък макар и малка.
72
12
 
29
 
! Отговори
ОСНОВНО ПРАВО: преди 8 години
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МИ ПОСЯГА С "БОКС"-----ПА ДОРИ И ..С ЦВЕТЕ!!!ПОСЛЕДСТВИЯТА СЕ НОСЯТ ---ОТ "ПОСЕГАТЕЛЯ"!!!СВОБОДА ЗА БРАТЯТА!!!!!!
71
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което става е, че протестиращите оказват индиректен психологически натиск върху свидетелите. Нали все пак искаме истината. Някои от тълпата дори отправят и открити заплахи...
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тая ВрацаТам " гарга не каца"