Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде видяхте пешеходна пътека, на която да са пресичали братята? Не са ли вървели по средата на улицата, при свободен тротоар?!!
138
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките да се радват, че не сме ислямска държава. До десет дена ако ги добарат роднините, безнаказано могат и да ги ликвидират. Там затова ги държат по десет дена на топло. Но ако така продължава в тази държава, всеки сам ще започне да си решава проблема и да раздава правосъдие, без много да споделя какви ги е намислил.
137
1
 
7
 
! Отговори
3233 преди 8 години
До ДСАко човек колабира от ниско кръвно така се прави , за да може да се прати кръв на мозъка . Иначе ако не си спасител , пожарниркар , да си доброволец към БЧК - едва ли обикновен човек знае как да оказва първа помощ
136
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна се... Накрая ще излезе, че Тодор е водил дружина за саморазправа... и е имал инфаркт, и предишния ден са го били някакви други, и че е умрял, защото се е спънал...Спокойно братята в ареста са могли да се насинят сами, за да пледират самоотбрана. Говорим за хора с автокъща, а всеки знае на кого са автокъщите тук, и за хора с криминален опит.
135
6
 
7
 
! Отговори
безпристрастен преди 8 години
Как така един криминален инцидент! Вярно, с фатален изход,но такива има всеки ден! Подхванат, раздухан и преувеличен от медиите се превърна в политически проблем за Враца и цялата страна!Защо обръщаме всичко на политика!?
134
6
 
12
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Истината е явно по средата. Момчето слиза от колата за да се саморазправя. Двамата братя могат да пледират самозащита и няма да са далеч от истината. Трябва реално да се гледа. Ами ако не бяха 2-*** братя ами един човек ?! Да не говорим за НЕАДЕКВАТНАТА намеса на хората в опитите си да спасят момчето. ЗАЩО му вдигат краката, какво правят. Необразована нация.
133
6
 
23
 
! Отговори
безпристрастен преди 8 години
Айде всички протестъри с/у поничките(блозки,познати и роднини на починалият)! Да си кажат с ръка на сърцето ще щадят ли човек скочил им с бокс при спречкване на улицата!Ако поничките имат някаква вина и отговорност нека си я носят, но първо да се види и да се чуе и тяхната дума! После на експерти,криминалисти и т.н! ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС! Това, че не дават на подсъдимите дори да влязат в съда НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СПРАВЕДЛИВОСТТА!
132
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето до какво води зобенето с химии за правене на мускули.
131
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az sum ponichka!
130
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 8 години
До nn ти как би реагирал ? Ако те нападне такъв ?
129
2
 
19
 
! Отговори
Малко по-трезво преди 8 години
Щом аутопсията не показва ударите да са причина за смъртта му най-вероятно е починал от естествена смърт. В резултат на афекта е вдигнал кръвно, адреналин и е възможно да не му е издържало сърцето ако е имал скрит дефект. Доколкото разбирам е починал известно време след сбиването. Трябва ни доктор Хаус за да открие причината, нашите доктори не стават.Пешеходец стъпил на пешеходната пътека има пълно предимство пред автомобила според закона. Така че причината за конфликта си е само на шофьора
128
18
 
4
 
! Отговори
JANA преди 8 години
***DOMACHEN AREST****TOVA E GAVRA***BALGARI SABUDETE SE****NA YLIZATA VSI4KI ***DA SACHITIM DEZATA SI OT AGRESIA****
127
19
 
5
 
! Отговори
nn преди 8 години
Абе вие да не сте на заплата при тия понички,че така защитаваге убийците?
126
3
 
23
 
! Отговори
тя преди 8 години
По думите на съучениците Тодор е бил добро момче , занимавал се е със спорт, така че никому не е сторил зло и извъднъж решава да "бие" двама яки мъже
125
1
 
1
 
! Отговори
Бензин преди 8 години
До nnСтига с тия снимки ве лек .Гледай видеото от което са правени тези "снимки " . *** лешперите дет има в тази страна
124
4
 
9
 
! Отговори
аре стига глупости преди 8 години
До nn айде гледй видеото а ? Кво могат да направят но смятам че и ти ще се защитиш никой не е виновен че момчето има проблем с сърцето но след като зн че си кекав е по-добре да си траеш нали така ?
123
7
 
1
 
! Отговори
nn преди 8 години
Аре стига глупости, пропускаш, че не е просто наритан, а не е жив вече,та аре стига глупости
122
10
 
9
 
! Отговори
nn преди 8 години
Хора, какви ги пишете, каквото и да е ставало, момчето вече го НЯМААА, МЪРТВО ЕЕЕ, остава да напишете,че се е самоубило или искате да кажете, че да убиеш е възпитателно, защото видите ли си го просел...Двама срещу един и то доста по-малък, единият го държи , а другият го убива..Това се вижда ясно от снимките.Как е възможно да защитавате убийце,бе!!!!
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Shtrudelite !!
120
6
 
10
 
! Отговори
аз преди 8 години
Дори и да не е пряка причина за смъртта побоя е отключващ фактор....Дали е имало бокс или не.... все тая - неравностойно и неадекватно е поведението на "по-зрелите" мъже! Нека си понесат заслуженото и стига робуване на пари......!