Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
9
 
! Отговори
Смърт без причина преди 8 години
Просто е НЕСЕРИОЗНО да се пише че след Съдебно Медицинска експертиза НЕ МОЖЕ ДА СЕ докаже причината за смъртта ! Разберете такава експертиза изкарва обективната истина ! Друг въпрос е колко професионално е направена и какво вмешателство има върху съдебните лекари !
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DamianАко беше на кирилица щеше да е по добре.
97
16
 
3
 
! Отговори
тя преди 8 години
спираш на пешешеходна пътека , преминават двама криминално проявени , спират се , почват да удрят по колата ти , ти им бибткаш да ти отворят пътя , те почват да те псуват и какво ще последва от това? Наивно младо момче се прави на " мъж"и излиза от колата , което му струва и живота!
96
1
 
1
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Dobavyam che,koito purvi posegne,poema po golyamata chast ot vinata.V sluchaya momcheto e zaginalo i,ako e fakt che sa se opitali da go spasyat,tova sa smegchavashti vinata obstoyatelstva i shte mine po nepredpazlivost.Ne razbrah kude e vtoriyat chovek na pochinaliyat i kude e boksa?
95
3
 
0
 
! Отговори
Damian преди 8 години
Toz koito padne boi za svoboda tone umira.Ako spe4elia,spe4elia za cial narod.Ako gubia gubia samo sebesi
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛКИЯТ Е ПОЛУЧИЛ ИНФАРКТ ЗАЩОТО ГО ОТУПАЛИ ПРЕД ГАДЖЕТО МУ
93
2
 
17
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Да, момчето е много вероятно да е починало от инфаркт, за това говори и повръщането. Колкото и да ви се иска на повечето, очевидно не са братята тия, дето са го убили. Имал е изменения на сърдечния мускул, явно младежа е бил прекалено нервен, за което свидетелства и постъпката му, и в последствие явно настъпилия инфаркт. Впрочем, инфаркта наистина настъпва изненадващо, изведнъж... както си ходиш и в следващия момент падаш и умираш.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...шшшш, както каза, МОЖЕ да се предизвика инфаркт от удар. Ама трябва да се докаже! Лаик и джафкаджия!
91
2
 
20
 
! Отговори
Галин преди 8 години
Хора бъдете обективни, че са го били, били са го, че не са го били с бокса не са....предполагам ще се сетите ако ви нанесат 2-3 удара в лицето какво ще стане, младежът стоеше прав и припадна пред приятелката си, факт е че са го били ама е и факт че може би е имал здравословни проблеми и е ФАКТ Е БОКСА ГО Е ИЗВАДИЛ ТОЙ, не защитавам никой, това вероярно е истинар, иначе тези да си ги вкарат за другите престъпления + това!!
90
1
 
30
 
! Отговори
рамбо преди 8 години
Пълно е с разни *** на по 17-19 години дето си мислят че като тренират бойно изкувство вече са безсмъртни. Дано тоя случай бъде за урок на всички "нинджи"
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братята са пресичали на пешеходна пътека ...
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чл.119 от НК
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съболезнования за момчето, но...Ако някой ми налети така с бокс/щанка, камък..../ не съм сигурен аз как ще реагирам. Всеки е потенциална "Поничка" в случая. Тежа 110 кг и спрях да се боксирам защото, щетите и за мен и за опинентите ми са твърде големи, тааа-когато адреналина е на максимум и ти влязат с оръжие, и даваш най-доброто от себе си когато удряш за да спреш този който иска да те нарани-можеш да убиеш или осакатиш човек. После аз ще съм убиеца-той жертвата?!?!? АЗ СЪМ ПОНИЧКА!!!!!
86
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата започват да си идват на мястото. Първоначалното медийно затъмнение и лъже показанията на приятелите на Тодор започнаха да излизат на светло и хората се свестиха. Майка му дори открила дарителска сметка за събиране на подкупи. Няма да спечелят това дели колкото и да платят. Има много свидетели, има клипчета в интернет. Защо майка му не си признае че когато е отишла там братята само са държели Тодор за да не ги бие с бокса и че тя е започнала да му се кара
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakva naglost.. nqkoi te napada s boks..ti pri samozashtita mu slagash nqkolko shamara ...5 min po kysno pripada ..umira i kvo izliza che zashtitiliq se e vinoven..xaxXZZxax.. q se osyznaite
84
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н поуицай, инфаркт може да се предизвика и от силен удар. Не е нужно да уекаър, за да го знаете.
83
32
 
5
 
! Отговори
Rumen преди 8 години
САМО В БГ, когато пребит 18 годишен умре, диагнозата е прекаран микроинфаркт.ИНФАРКТ???? НА 18 ГОДИШЕН??????Колко ви платиха адвокатите на заподоздените господа патоанатоми?Кокло платиха на вас, господа съдии?
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Из сводките на МВР - "На пътното платно беше намерез труп без глава, която беше открита после на трота, трътоа. тротоа (един шут) - също на пътното платно.Как полицай отваря консерва - тропа по капака и крещи "отворете! Полиция!".Защо полицаите ходят по двама - единият може да чете, другият да пише. А понякога идва и шефът, който да следи тая съмнителна интелигенция.
81
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАДЯВАМ СЕ ЧЕ МАЛКИТЕ ХУЛИГАНИ ЩЕ СЕ СТРЕСНАТ
80
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 124.Ако си на 18г,тренирал си балет в някакъв клуб,гледал си много филми в които един човек хвърля във въздуха 5-6 човека едновременно и возиш руса кифла в колата,преценката кой е срещу теб се замъглява.