Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
4
 
! Отговори
mda преди 8 години
Tova vsichko zaprlicha na evtina bg.sapunka
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тя На 7 години ли си да делиш хората на добри и лоши.Това,че "поничките" са бандити,значи ли задължително,че другият трябва да е "добър"
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой нормален човек няма да си прецени шансовете срещу двама по тежки от него,освен ако не изравниш шансовете с нещо като бокс ?
76
1
 
18
 
! Отговори
Геле преди 8 години
До Анонимен 116А какво точно е самозащита при нападение със смъртоносно оръжие (в случая бокс)? Да го почерпят кафе докато им чупи главите ?
75
1
 
8
 
! Отговори
кзййфлгнбжбдг преди 8 години
стига раздавайте смъртни присъди ами първо изгледайте клипа и вместо да се правите на силни след криминален случай се съберете така пред парламента
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да който напада с оръжие бива убит! Това е основен човешки закон, още от преди да има закони!
73
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле ..е..е това като чета коментарите ми става ясно , защо сме на този хал . Значи да убиеш човек от бой за нищо е било самозащита . Браво бе другари , явно имате нужда от психолог или да ви пребият по същия начин .
72
2
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
С *** по дивия северозапад.Каквото повикало,такова и се обадило.На това ми заприличват нещата.Нищо лично.
71
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледайте видеото и не пишете наизуст.Ясно се вижда,че Тодор стои прав съвсем спокойно и изведнъж рухва на земята.През това време даже единия дебелак е с гръб към него и даже се обръща стреснато,като малкия пада.Кифлата се надвесва за 1-2 сец над Тодор и тръгва в другата посока.Дори не каляла до него да го види как е.Това се вижда! Това не изключва по-рано да се се били.Но в момента на смъртта никой никого не удря и всички са спокойни.Момчето е получили инфаркт от стреса.Бог да го прости.
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига манипулации, никой не се е разгневил! 3-4 роднини и приятели на пишлeмето, не са "мрежата"!Случая приключи отдавна, в момента когато се разбра, че е вадил оръжие! Не ни занимавайте повече!
69
6
 
3
 
! Отговори
МаМунио преди 8 години
Само да не попаднеш на съдии и мутренски адвокати.Могат и черен не*ър да те изкарат. Като има бокс -къде е? А нараняванията от него?
68
9
 
2
 
! Отговори
МаМунио преди 8 години
Само да не попаднеш на съдии и мутренски адвокати.Могат и *** да те изкарат. Като има бокс -къде е? А нараняванията от него?
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
уникален матрял броди из тази загинала държава
66
3
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Всичко се върти около този метален бокс -- ако го нямаше - категорично двамата дебелаци са абсолютно виновни - но да се замислим - момчето е каратистче - има книжка от месец- два - до него е изрусеното му гадже- има и метален бокс за всеки случай- все пак е в колата си - винаги може да избяга - но той слиза ? с бокс на ръка ? Дебелаците са го ударили в корема и после всеки *** и пульо му е отварял устата до напълното му задушаване - всички са виновни в нелепият БГ пореден абсурд
65
4
 
21
 
! Отговори
да ама не преди 8 години
Най-виновни в цялата боза са родителите на малкия!
64
23
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Двамата бабаити така са се "защитили" та го убили! Едно слабо момче , почти дете срещу двама яки мъже - престъпници! Резултата предизвестен!
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои взе да им светва за мръсната роля на журналистите-както обикновено.1.Още в началото,при неясен и мътен случай,те взеха старана.Недопустимо в журналистиката.2.Да интервюираш родители на току що починало дете е мерзко и показва липса на морал.3.За всеки родител неговото дете е ангел.Това е напълно нормално.4.Да пуснеш интервю с съсипаните хора си е влияние и насочване на общественото мнение към едната страна.Недопустимо в журналистиката.
62
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега излиза , че момчето носело или не носело бокс не се знае , си умряло само от инфаркт , а братята престъпници го крепили да не си глътне езика от уплаха . Това вече е мислене на африканско племе , а не на бели хора от Европа . Затова си заслужаваме и Ценко Чоковите простотии и на поничките простотиите и на всички мутри .
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 90Добре, ама аз откъде да знам, дали не е това въздаденото правосъдие ?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 93. Не беше ли Деси Солджъра :)