Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
5
 
! Отговори
тетерте преди 8 години
съдията, съдията , съдията Елтън Джон! Излиза че може да те убият и убийците да се отърват.дали да не претрепя някой съдия? Да му нанеса 28 удара по тялото. Както гледам на другия ден ще ме пуснат.А тия братята да не са активисти на ГЕРБ или ДПС.Та така скоростно ги направиха невинни овчици.
18
1
 
17
 
! Отговори
иридий преди 8 години
Полиграфа не е доказателство и случая не е политически, това е селски битовизъм с участието на една малка ***, която получи своят кратък миг медийна слава. Иначе жалко за детето и за братята също. Двама мъже, които са здрави и най-вероятно добри данъкоплатци и работодатели!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм твърдял че подобни измислени спортове като карате, таекуон .......нам кво си и т.н.могат само да ти изкарат боя и НИЩО повече.Слави Бинев най-добре знае това.................Дескрим, БИАД и т.н., примери много.
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До иридий 22Няма нужда от кръстосани и други разпити.Има едно устройство ПОЛИГРАФ.На него трябва да седне и министър-председателя за къщата на любовницата в Испания за 1,5 милиона евро, за Ало Ваньо, Двете Каки, Кражбите от магистралите и МНОооооГО други ПРЕСТЪПЛЕНИЯ които е извършил.Ама НИКОЙ не се сеща за тези неща.А после "А.............. ама защо така стана?"
15
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките са достойни хора. Евалата че се справиха с този *** тайклондчето с метален бокс. Тоя си беше потенциален убийц
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да ни обясняват глупости, защо не казват нищо за фактите и обстоятелствата ? Защо се е случило, кой е налетял на бой, кой бит , кой не, с бокс ли, без него ли, изобщо всичко !? При толкова свидетели, журналята ненаправихали интервюта с тях ? Защо пак всичко се крие ?После казват че сме нямали доверие на "правосъдието" ни ???
13
4
 
40
 
! Отговори
иридий преди 8 години
Малката *** трябва да бъде подложена на кръстосан разпит от дознател и прокурор, без присъствието на адвокат и истината ще излезе на яве. Това е много просто момиче и със сигурност в желанието си да е в центъра на събитията ще се издъни!
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От началото на този ИНЦИДЕНТ слушам от приятели на умрелият престъпник как знаели къде живеят Поничките, как щели да им подпалят колите, как по-добре да са в затвора защото иначе дните им са преброени.Все заплахи квалифицирани по НК като ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.Та се питам КОЙ по дяволите е умрелия??Ал Капоне, Дон Корлеоне или просто убиеца от дискотека Соло в София??
11
4
 
23
 
! Отговори
Я гледай.... преди 8 години
А сега де? Светилата от ВМА установяват, че момчето е имало сърдечни проблеми /вероятно от анаболите/ и сега какво провим?И на тях ли е платено ?Бокса трябва задължително да се намери.Той е решаващ за изхода на делото.А този човечец дето тича по колите в студа ще бъде влачен с години по следствия и съдилища.Ето защо при идването на полицията , свидетелите се разбягват моментално.
10
2
 
25
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Истината е ясно някъде по средата -починалото момче е слязло от колата да се саморазправя. А за неадекватната намеса на хората при опита да спасят момчето просто нямам думи. ЗАЩО по дяволите му вдигат краката !? Трябва медицинското образование да влезе в училищата.
9
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, Боже... Ще изкарат накрая момчето, че се е самоубило.
8
5
 
50
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Не познавам никой от участващите и не съм от Враца. Но за мен братята са невинни, доказано е от вече 2 аутопсии че няма следи от удари по тялото на Тодор. Как тогава са го пребили без да го докосват? Стига глупости, хора. Не защитавайте тоя малкия кeлeш, защото във Враца много добре го знаят хората че се е правил на ефе и баровец. Това че е бил болен и редовно си е гълтал езика, е трябвало да му е за урок и да внимава как ще живее по нататък, а не да скача да се бие с всеки срещнат.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не всичко в живота е бяло и черно.Така че в случая невинни няма.Добре е че съдът не се повлия от необективността на медийните репортажи , които изслушваха само едната страна.Жалко за ранната смърт на младежа.
6
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видях снимки на така наречените "Понички".Също видях снимка и на пукналият бабаит.Мога с висока степен на достоверност да заключа че мутрата е пукналият агресор.
5
4
 
42
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Кое е разгневило, родителите и приятелите на Тодор? Че и мрежата??? Защо?? Той скочил да се бие, глътнал си езика и умрял от задушаване. Братята са невинни, не са го удряли изобщо. Защо търсите под вола теле, няма теле там. Не изкарвайте невинни хора виновни. Тоя се правел на биткаджия, ама като знае че е болен къде отива? А и приятелката му нали е била там? Що не си отвори устата и да каже че не са го били? Аз ако съм на мястото на братята ще я осъдя нея за възпрепядстване на делото. Тя знае...
4
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен, 3Ти ли ще раздаваш присъди кой какво заслужава? Кой те знае каква уродлива форма на Поничка си и ти.
3
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали има видео-клипвижда се че стоят на тротоара 10 минути поне и накрая тодор се свлече на земята а преди това нищо му нямаше
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вили 2Умрелия е бил *** и си е получил ЗАСЛУЖЕНОТО!Разбра ли селски?!
1
37
 
6
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Стига ,стига след като са го спрели и вече не е имало нападение както твърдят двамата сто килограмови бабаити защо е трябвало да го пребиват това направо си е умишлено убийство.