Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!

Братята бяха пуснати вкъщи, мрежата се разгневи
16 яну 2016 07:30,
255
Поничките: Втори човек скри бокса на Тодор!
Снимка: Булфото

Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на негова страна, вторият човек прикри бокса. Това заяви Иван, единият от братята, обвинени за убийството на 18-годишния Тодор.  

Вчера братята Десислав и Иван Дамянови бяха пуснати под домашен арест. Решението на съдията докладчик Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца разгневи роднини и приятели на жертвата, които бяха обсадили сградата.

Братята, известни като Поничките, са обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди. За такова престъпление по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна. 

Още по темата

Според прокурора Ивайло Христов има реална възможност братята да се укрият или да извършат друго престъпление и по тази причина следва да бъдат оставени зад решетките, пише "Стандарт".

Адвокатите на двамата братя - Росен Бончев и Светла Генова, обаче настояваха за домашен арест. Те бяха категорични, че Дамянови са се защитавали от Тодор, който ги е нападнал с метален бокс.

Според Генова няма доказателства за причинно-следствена връзка между боя и смъртта на момчето. Тя изтъкна, че двамата братя дори имат повече физически наранявания от починалото момче.

Решаващо за решението на съда се оказа и медицинската експертиза.

Дори направената аутопсия от столичните светила от ВМА не помогна да се определят точно от какво е починал Тодор.

Вещите лица констатирали, че всички увреждания по тялото на момчето се дължат на тъпи предмети. Те обаче не могли да посочат точна причина за смъртта.

Тодор имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт. Това подозират патоанатомите, които са извършили аутопсия на тялото на момчето, предаде БНТ. Ученикът имал изменения по сърдечния мускул.

Двамата братя Дамянови също се изказаха пред магистратите.

"Момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест". Това каза в съдебната зала Десислав.

Решението на съда за домашния арест на Поничките не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вкарването на братята в съдебната зала предизвика голяма суматоха заради обсадата от близки, приятели и граждани.

За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят хората, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила.

"Къде бяхте когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор - Грета. Братята през цялото време криеха в залата лицата си. Извеждането им от съдебната зала също бе съпроводено с гневни реплики от множеството пред сградата.

Новината за пускането вкъщи на Поничките предизвика вълна от гняв и във Facebook.

Снощи и пред Съдебната палата в Русе бе организиран протест под надслов "България е Враца". Организаторите настояват за справедливи присъди на убийците на Тодор.

"Не бъдете безразлични и покажете вашата гражданска позиция! Очакваме ви!", зоват инициаторите в мрежата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетърПравилно задаваш въпроса: "защо му е бокс на един шампион по таекуондо?". Тези, които са тренирали карате или таекуондо никога не носят помощни средства. В самата идеология е заложено благородство и овладяване на емоциите. Хората, които са постигнали успехи в тези спортове, всъщност нещо много по-голямо от спортове - мироглед, съзнавайки огромното си предимство пред другите, не нападат. Спокойни, уравновесени, те използват страшното си предимство в краен случай. Версията с бокса куца!
158
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ 210 Не се подвеждай и ти. Бухалка може да се използва и за защита и предпазване, но металния боксе едно от малкото средства, които се използват единствено за нападение. Ако някой от участниците е имал подобно оръжие, то той не се е защитавал. Друг е въпроса, че въобще не е намерен и дали въобще е имало такъв.
157
13
 
9
 
! Отговори
Кой -Кой е преди 8 години
Говори се , че е бил използван бокс в боя. Най-ветроятно поничките са счупили от бой с *** предмет -бокс, момчето и после са го скрили. Нали е умрял , сега трърдят , че той бил имал бокс.Къде е .
156
23
 
11
 
! Отговори
НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ преди 8 години
ОЧЕВДИНО ТАКТИКАТА НА ЗАЩИТАТА НА ПОНИЧКИТЕ Е ЯСНА - НАСАЖДАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ В ТЯХНА ЗАЩИТА, ИЗКАРВАЙКИ ГИ ЖЕРТВА НА 18 ГОДИШНИЯТ ТОДОР ЗА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТОВА КАТО МОТИВ В СЪДА . ТУК В МОМЕНТА В ТОЗИ САЙТ ХОРА ЗАЩИТНИЦИ НА УБИЙЦИТЕ НА ТОДОР - ХОРА МОТИВИРАНИ ОТ ПОНИЧКИТЕ , НАСАЖДАТ МНЕНИЕТО ЧЕ ТОЙ ГИ Е НАПАДНАЛ И ТОЙ ИМ Е НАЛЕТЯЛ С БОКСА. ВЪЗМУТЕН СЪМ , АКО СЪДА НЕ ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА - ......КРЪВ ЗА КРЪВ , ЗЪБ ЗА ЗЪБ - БАЩАТА НА ТОДОР НЯМА КВО ДА ТРАЕ - БРАТ МУ СЪЩО - ДЕЙСТВАЙТЕ !
155
22
 
8
 
! Отговори
НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ преди 8 години
Вижте и аз нося в колата бухалка и ако ме нападнат ще я ползвам не ами ще къртя мивки ако трябва. Това че Тодор е носил бокс не бива да ви навежда на мисалта че той е виновникът. Самоотбрана е имало от негова страна. При аутопсията се виждат следи от удар с *** предмети - а поничките се изкарват като жертви - не били удряли момчето - на клипа се вижда удар също така. 2-*** здрави прави мъже да се е....с едно 18 годишно момче е смешно. Сега напълниха гащите в съда нали ? ДОЖИВОТЕН ИЛИ СМЪРТ !
154
17
 
10
 
! Отговори
Чистач преди 8 години
Тези двете МУТРИ не са случайни! Масираната кампания в тяхна защита в нета и първоначалната паника на институциите говори ,че имат яки протекции! И досега не сме видели пълен запис от побоя, очевидно има страх, което е разбираемо...Не се знаят и подробности за родата на МУТРИТЕ, което е нещо много нетипично за клюкарските медии...
153
21
 
10
 
! Отговори
бг преди 8 години
Тези братя казват,че не го били докосвали-удряли.Е очЕвадно е,че са в паника и изкривяват истината!Само това е достатъчно някои да спрат да защитават братята.Имало момчето бокс?- и какво от това,къде е ударен въпросния Десиалав,че не си личи?Аааа?
152
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни за всички тези безобразия са МВР!За какво получават заплати, нали за разкриване и предотвратяване на престъпленията!Защо никой не смее да зададе правилният въпрос?Как може хора извършвали десетки престъпления да са на свобода?
151
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще ги изкарате герой още малко тези две селски мутри ...наградете ги с медал и ги направете почетни граждани на Враца
150
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До безпристрастенПо-лошото е, че в момента не се знае какво точно се е случило и на кого да се вярва. Такава дезинформация има по случая, че няма да се изненадам и медали на участниците да раздадат накрая. Излиза, че битият бит, еб*ният - еб*н, а прокурорите сучат отлежало уиски...
149
6
 
43
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Къде е боксът? Кой го скри? Защо не е намерен и обвинен? Защо пак ни правят на маймуни? Защо носи бокс със себе си шампион по таекуондо? Какво му дава право да го използва и защо нападнатите от него да нямат право на самозащита и на справедлив процес?Заначи ако имаш приятели си винаги прав, бял и добър , а ако нямаш си лош, дебел и грозен.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деградация ,разруха ,отровено общество. Експеримента дали българите могат да се самоуправляват взима комичен характер за тези който гледат отвън, за тези който живеят тук е трагедия.
147
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има клип в блицобикновена улична разправия
146
2
 
18
 
! Отговори
Как преди 8 години
Всеки ден побоища, убийства, грабежи... Министърката ни хока , че сме критикували
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
понички,кифли ,все тая.нали запалянковците гледаха и снимаха спектакъла.
144
5
 
11
 
! Отговори
случка преди 8 години
Случилото се е факт. Оттук нататък обаче лъсва цялата некадърност на системата. Има умрял човек- участниците в мелето трябва да са в ареста до изясняване на ситуацията. А то веднага се започна с манипулиране на данните от аутопсията, с лъжесвидетели- единия едно видял, друг твърди обратното. Цялата работа е гнила и е очевадно, че има заинтересовани истината да се потули.
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна деградация на обществото.
142
6
 
21
 
! Отговори
seira преди 8 години
АМА ЧЕ ПРОСТОТИЯ!ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ УСТАНОВИ КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА СМЪРТТА И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПРОИЗНАСЯТ ПРИСЪДИ!!!АМИ АКО БРАТЯТА СА ПРАВИ И ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТЕРИЯ ИМА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА ЦЕЛ?!МНОГО ЛЕСНО СЕ ЛЕПЯТ "ЕТИКЕТИ" НА НЯКОГО, НО ДАЛИ СА ЗАСЛУЖЕНИ?ЗАТОВА: "ИСТИНАТА, САМО ИСТИНАТА И НИЩО ДРУГО ОСВЕН ИСТИНАТА!!!"
141
7
 
47
 
! Отговори
Je suis преди 8 години
Самия факт, че Тодор е бил шампион по таекуондо и излиза с бокс на ръката да се разправя с хората, ме навежда на въпроса, какви щяха да са новините, ако братята не го бяха спрели? В Бургас, забравихте ли, самонадеян младеж да се покаже пред гаджето си какъв мъж е и как са бии, преби възрастен човек в автобуса. Е това щеше и да е новината от Враца - Гамен преби двама! Да, ама не - гамена си го получи! je suis Десислав и Иван Дамянови
140
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Тодор, беше жив! Вчера щяха да гледат неговата мярка!!!