Забраниха на биячите на Тодор да напускат страната

Искането на прокуратурата за "задържане под стража" не бе уважено
Обновена: 16 яну 2016 18:23 | 16 яну 2016 18:22,
128
Забраниха на биячите на Тодор да напускат страната
Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура - Враца забрани на братята, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор, да напускат страната.

Още по темата

След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за задържане под стража на двамата не бе уважено, още същия ден от прокуратурата са наложили забрана за напускане на страната на Иван и Десислав Дамянови.

За наложените мерки са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната ни без разрешение на прокурора.

По-рано днес говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова заяви, че двамата братя нямат забрана да напускат страната.

Десислав и Иван Дамянови вчера бяха освободени под домашен арест, а един от мотивите бе, че след 2 аутопсии в заключенията на медиците пише, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал такива.

"В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания", заяви Снежана Наумова.

Днес във Враца организират нов пореден протест с искане за справедливост за смъртта на Тодор. Очаква се да има подобни събития и на други места в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Аз съм на най-спокойното място в света и не мисля да се връщам в България. Имам си плаж,палми хубави писанки ток и жица БГ ЕЗАТВОР ЗА МЛАДИТЕ.
7
5
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Като ти чета размислите, въпрос на време е ти и брат ти да влезете в затвора! Написано от теб навява на мисълта , че там ви е мястото!
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"биячите" на Тодор??? Убийците на Тодор... Оправете си заглавието
5
0
 
17
 
! Отговори
Отвратеният преди 8 години
Преди 2 часа писаха,че няма забрана да напускат страната,преди 1 час-писаха за протест.Сега пък набързо им забраниха да напускат страната.Всичко става с много хора и натискане в таз корумпирана държава.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1-ви : Явно простотията ти ти е в повече .
3
14
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Ти си един от множеството деградирало население на България! Кого ще убиеш от бой бе , ти в Дивия запад ли живееш или в Средновековието ! Заради такива като теб хиляди млади хора напускат България и едва ли ще се върнат някога а ти ще си останеш с комплексите тук!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има нещо гнило тука ,до преди 5 часа нямаха забрана а сега?
1
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитват да ги оправдаят! Вече си мисля , че живея в Антидържава , в която всичко е наобратно!