Килърът, намушкал Зорница на спирката, продължил и в буса

Момичето е с 11 рани в гръдния кош, загубило е около 1,5 л кръв
90
Килърът, намушкал Зорница на спирката, продължил и в буса
Снимка: Булфото, архив

Рецидивистът Радослав Колев, който нападна с нож 15-годишната Зорница Спасова на Начална спирка в Перник тази сутрин, се е качил с нея в автобуса и е продължил да й нанася удари.

Още по темата

Ранената Зорница е ученичка от местната Професионална гимназия по облекло и туризъм.

В 8:30 часа, докато е чакала автобус №16, тя е била нападната от 28-годишния рецидивист. След това са се качили и двамата в рейса, а пътуващи в автобуса са съобщили на полицията за кървавия инцидент. Пристигналите служители на реда са задържали Колев. Той ще остане в ареста за 72 часа.

И двамата са от Радомир и са се познавали, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.
Мотивите за нападението засега не се съобщават.

Лекарите от болницата в Перник вече са стабилизирали състоянието на момичето. Тя е с 11 рани в гръдния кош, при три от които ножът е навлязъл в гръдната кухина. Зорница е загубила около 1,5 л кръв.

Пострадалата е настанена в отделението "Реанимация" и е под активно наблюдение, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Валери Симеонов.

По-рано майката на Зорница призова хората да дарят кръв, защото дъщеря й се нуждае от кръвопреливане.

28-годишния Радоcлaв Koлeв ще бъде обвинен в опит за убийство по хулигански подбуди. Той е криминално проявен и осъждан многократно - за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание е изтърпял през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
7
 
! Отговори
П.Х. преди 8 години
"килърът" !!!Няма такава дума в българският език. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? е написал преди години Паисий Хилендарски, но сякаш го е писал за днешните времена на масова неграмотност и незнание на българският език.
52
1
 
19
 
! Отговори
Институциите нехаят преди 8 години
От текста става ясно, че нападателят е осъждан за три провинения, значи има най-малко три присъди.Ако живееше в САЩ, след третата щеше да остане в затвора до живот. Тук обаче е на свобода и върши безобразия.Дори нещо повече - ако се съди по поведението му, когато е намушкал момичето, може да се направи изводът, че този човек има проблеми с психиката. Никой ли не е забелязал това досега? Съмнявам се.
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 58Абе много добри психолози си има. Ама се занимават с разрабодване на модели за затъпяване на населението. За това им плаща комунистическата ни олигархия. И имат колосални успехи.
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Око за око ,Зъб за зъб,това е най стария и справедлив закон.
49
0
 
10
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Закон за правата (САЩ) Втора поправка За сигурността на една свободна държава е необходима добре регулирано опълчение; правото на хората да съхраняват и носят оръжие не трябва да бъдат нарушавани.
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.. в опит за убииство по,, хулигански подбуди ,,???? Сякаш няма умисъл . 11 пъти е намушкана ,ей така без умисъл . Просто хулиганин .Автоматически с тази квалификация се оставя отворена не вратичка , а врата ,порта за по малко наказание .Къде са протестиращите ? А де !
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бъде незабавно обезглавен, и то на площада в Радомир в присъствието на всички жители,както е било в средновековието.Така всички които имат такива наклонности на насилие да се замислат какво ги очаква.Сигурен сам че след това в продължение на полвин век няма да иа такива испълнения.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 64 По добре виж на каква дрога са управляващите !
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де в Кьолн този на полицията веднага го уволниха заради новогодишната нощ и посегателствата над жени, а тук всеки ден убити, намушкани, изнасилени, обрани, бити и никой нищо. Това не е нормално и показва, че нищо не работи. Правителство, прокуратура, полиция всичко това не работи. Хората са оставени на произвола на бандитите.
44
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли е държава? Преди 1200 години сме имали държава, сега имаме един катун.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойКолега, май не си наясно кое е буквално и кое преносно.
42
1
 
22
 
! Отговори
Батебойкотисимъж преди 8 години
А къде са вездесъщият ни министър-председател и префинния ни президент? Те какво ще кажат за ежедневните брутални престъпления в България? Ще вземат ли някакви мерки, или тях това не ги касае, или за тях това е нещо нормално?
41
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..баси мамата..станахме си като дивия запад..на къде вървим,на къде отиваме.....
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На каква дрога е тоя?Не питам къде я пласират, за да не заприличам на Волен.
39
0
 
49
 
! Отговори
Petrov преди 8 години
НЯКОГА СМЕ ИМАЛИ ЗАКОНИ:ЗАКОНЪ за изтребление на разбойницитеУтвърденъ съ Указъ 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г.Чл. 1. Разбойникъ се счита онзи, който по навикъ или занаятъ самъ или съ други лица извършва грабежъ, насилие или убийство съ цель за ограбване.Чл. 2. Изтреблението на разбойниците въ околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Чл. 5. Потераджия, който убие или залови разбойникъ, получава награда отъ 5-20 хиляди лева.
38
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз се извинявам, ама колко ли пък струва 1,5 л. кръв, че чак да събират дарения?
37
1
 
25
 
! Отговори
някой преди 8 години
Интересни коментари, изпълнени с възмущение или с призиви за справедливост.Само да попитам - не разбрахте ли вече, че у нас се живее по законите на джунглата, не в буквалния, а в преносния смисъл на думата.Който е по-силен физически, той оцелява.Който се е докопал до властта или е неин приближен, той краде с пълни шепи.Останалите - да клечат и да ги гледат.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извинете, ама много рецидивисти нещо се навъдиха по нашите земи. Няма ли психолози. Малко да се заемат с масовата психика. Не може всичко и единствено да се обеснява с лош живот и недоимък. Недоимъка сам по себе си говори за незряло общество, лоша органаизация и нежалание за такава.
35
3
 
3
 
! Отговори
циника преди 8 години
какво сте седнали да ми ревете за това оръжие, бе?И ни го навирате като някакво универсално лекарство. Сякаш някой ви пречи да имате оръжие.
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И продължил да я ръга с ножа и в буса?? И не може да се намерят двама здрави мъже да го обезвредят тоя психар? Какво става с тоя народ ? Ами всеки да мушне по един нож в джоба и да бъде готов да спасява своя или чужд живот. Тежки и ненормални времена са дошли.